Enkel og saftig sjokolade-banankake

Hei godtfolk♥

Igår forvandla eg 3 skikkelig kjipe bananer om til ei superaftig, digg sjokolade-banankake. Overmodne, mørke bananer er ekstra søte og passer perfekt å bake med, så det blei rett og slett ei superenkel sjokolade-banankake til kveldsmat igår kveld.

Denne banankaka er naturlig søt og lagast heilt uten helsekostprodukter. Den er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast glutenfri (bruk valgfri, glutenfri mjøltype). Med massevis av sunne, næringsrike ingredienser er dette ei skikkelig kvardagskake som du kan nyte med god samvittighet til kveldsmat slik som eg gjorde – eller eventuelt til dessert, som mellommåltid, strandmat eller turmat;

Sjokolade-banankake, ca. 25×18 cm form
3 overmodne bananer
2 egg
100 g havremjøl
3 ss speltmjøl (eller anna valgfri mjøltype)
3 ss kakao
2 ts bakepulver
1-2 ss valgfri søtning*

*om du trenger noko ekstra søtning kjem an på kor overmodne bananene dine er, og ikkje minst kor søt du ønsker banankaka. Som valgfri søtning kan du bruke for eksempel flytande honning. Smak på røra underveis. 

Slik gjer du: 
Mos banan og egg med en stavmikser, bland deretter inn resten av ingrediensane. Er røra litt tjukk kan du bruke en skvett med valgfri væske. Ha røra over i en form på ca. 25×18 cm (eller anna form med ca. samme grunnflate), steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt, eller til banankaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

Sjokolade-banankaka oppbevarer du i en matboks, og den holder seg fersk og saftig i fleire dager. Den kan også frysast!

Sjokolade-banankaka serverte eg med en klatt vaniljekesam, men her kan du også bruke andre typer yoghurt/krem eller lignande.  Glasur er på ingen måte nødvendig, men du kan sjølvsagt mekke sammen en glasur og bre over kaka om du ønsker det også. Eller du kan gjere det litt enkelt og toppe kaka med for eksempel peanøttsmør eller zero-nugatti!

Ei slags banankake/bananbrød trur eg faktisk eg skal lage og ta med på årets langtur til fjells – dette er jo perfekt påfyll mellom hovedmåltida. Eit stort bonus at kaka ikkje blir tørr sjølv etter 3-4 dager i sekken!

Her er bilde fra fjorårets tur der vi gjekk en 7-dagers rundtur i Jotunheimen. Årets tur blir 7 dager i Skarvheimen, hytte-til-hytte. Turen er satt til veke 29, så det er ikkje meir enn nokre veker til – og eg begynner å glede meg skikkelig!

Psst… Ruta er ikkje satt 100% enda, har du nokon gode tips til fine turer, hytter som er verdt å besøke eller lignande i Skarvheimen, del gjerne erfaringer♥ Vi blir sannsynligvis 4-5 stykker på årets tur, meg og gutta som det alltid er, hehe.

Ha en nydelig tirsdag, alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Ååh hytte-til-hytte-tur<3 Anbefaler Finse og fjella rundt! Der er det så fint! Forresten, vet ikke helt om du lager slike innlegg, men kunne du skrevet litt om "friluftslivet" ditt? Hvilke turområder du liker, hva slags ting du gjør ute (i naturen) osv? Er du f eks vokst opp i en friluftsfamilie?

  Klem fra Ingvild

  1. Hei Ingvild 😀 Tusen takk for anbefaling!

   Eg tenkte faktisk å skrive litt meir om turane eg har gått, det er nokre som har etterspurt innlegg på blant anna «Norge på tvers» turen vi hadde for 2 år sida. Så blir det naturlig å skrive nokre innlegg om mitt eget friluftsliv, så gjer eg kanskje det også 😀 Det skal seiast at eg ikkje er vokst opp i en friluftsfamilie, det har rett og slett komt med åra 🙂 Supre tips, Ingvild!!
   Klem <3

 2. Denne så god ut! Skal helt klart prøves så fort bananene jeg har liggende blir skikkelig modne.

  Jeg bruker oppskriftene dine masse, og er alltid fornøyd med resultatet! Du er kjempeinspirerende, og oppskriftene dine har hjulpet meg med å ha et sunt og variert kosthold. Takk!

  1. Tusen takk, Vilde! For en koselig kommentar å få <3 Håper banankaka faller i smak, og at eg kan fortsette å inspirere deg masse framover 😀

 3. Hei hei, er det noe jeg kan erstatte eggene med? Evt droppe de? Tusen takk for mange supre oppskrifter:)

  1. Du kan ikkje droppe det, då må du bruke en slags form for eggerstatning 🙂 «No egg» veit eg mange av lesarane mine bruker, kanskje det er verdt eit forsøk?

 4. Nam! Jeg er den som pleier å kaste bananen når de blir brune og «ekle» ….. men dette skal jeg prøve!

  1. Neeeii?? Det må du IKKJE gjere! Brune bananer er perfekte å bake med 😀 Og visst du ikkje rekker å bake: frys ned og bruk seinare til bananis, smoothie eller lignande 😀

 5. Åh, den där såg ju väldigt gott ut!! 🙂

 6. Hei, har prøvd ut oppskrifta to gonger no, og kvar gong har kaka sunke saman når ho er ferdig steikt eller når eg skal sjekke om ho er ferdig. Smaken er god, men resultatet vart litt deigete sjølv om ingenting hang igjen på stikkpinnen når eg testa. Kva kan eg ha gjort gale her? Di kake ser langt meir luftig ut enn mine forsøk.

  1. Hei! Det er veldig vanskelig å svare på om du ellers har fulgt oppskrifta. Kanskje den burde ha steikt litt lengre…?

 7. Denne ville ikkje heve, blei ikkje høgare enn sjølve røra. Kva kan det ha seg?

  1. Vanskelig å svare på om du fulgte oppskrifta..? :/

 8. Bente Thune

  Har du prøvd å bake denne røra som muffins? Noen tips?

  1. Det er berre å følge oppskrifta, men justere ned steiketida litt.