Linda Stuhaug

Annonse

Sunn og god mangosorbet på 1-2-3

Sunn og god mangosorbet på 1-2-3
Heisann!
Det begynner å bli en del ulike oppskrifter på sorbet/yoghurtis i arkivet no, men det er jo så godt! Eit stort bonus at isen er klar på 1-2-3, så lenge man har frukt/bær i frysaren. Idag har eg en variant med mango å dele, toppa med litt ekstra snacks for smakens skyld;
Eg har brukt gresk naturell yoghurt, men du kan bruke den yoghurten du lika/har tilgjengelig. Kesam/kvarg/fruktyoghurt fungerer også fint. Er du glad i smaken av kokosmelk er kokosmelk en nydelig kombinasjon med mango, og kokosmelk er også eit supert alternativ om du ikkje tåler melkeprodukt. Eg anbefaler ikkje light kokosmelk, men fullfett varianten, eller eventuelt kokoskrem.
Mangosorbet, 2 porsjoner 300 g fryst mango 300 g valgfri yoghurt/kokosmelk søtning etter smak
Slik gjer du: Ha fryst mango og valgfri yoghurt eller kokosmelk i en blendar og mos til en klumpfri, jevn sorbet. Du kan også bruke stavmiksar. Smak til med valgfri søtning og hell sorbeten over i to skåler. Server straks med valgfri topping 🙂
Kor mykje søtning du bruka vil variere etter smak og behag, og ikkje minst ut fra kva yoghurt du bruka. Det er ikkje sikkert du trenger ekstra søtning eingang 😉 Eg pleier å bruke sukrinmelis eller sukrin+, men du kan fint bruke honning eller lignande også.
Mangosorbeten passer like godt til dessert som sunn kveldskos, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller rett og slett berre når du har lyst på noko søtt, friskt, kaldt og godt. Lag gjerne en større porsjon og topp det heile med litt ekstra, så kan du ete dette som eit hovedmåltid (frukost, lunsj, kveldsmat) også 🙂
Då er det på tide å få i seg siste koppen med kaffi, så kjem snart lokalavisa på besøk og eg må gjere meg klar for intervju 😉
Ha en fin torsdag alle sammen!

Heisann!

Det begynner å bli en del ulike oppskrifter på sorbet/yoghurtis i arkivet no, men det er jo så godt! Eit stort bonus at isen er klar på 1-2-3, så lenge man har frukt/bær i frysaren. Idag har eg en variant med mango å dele, toppa med litt ekstra snacks for smakens skyld;

Eg har brukt gresk naturell yoghurt, men du kan bruke den yoghurten du lika/har tilgjengelig. Kesam/kvarg/fruktyoghurt fungerer også fint. Er du glad i smaken av kokosmelk er kokosmelk en nydelig kombinasjon med mango, og kokosmelk er også eit supert alternativ om du ikkje tåler melkeprodukt. Eg anbefaler ikkje light kokosmelk, men fullfett varianten, eller eventuelt kokoskrem.

Mangosorbet, 2 porsjoner
300 g fryst mango
300 g valgfri yoghurt/kokosmelk
søtning etter smak

Slik gjer du:
Ha fryst mango og valgfri yoghurt eller kokosmelk i en blendar og mos til en klumpfri, jevn sorbet. Du kan også bruke stavmiksar. Smak til med valgfri søtning og hell sorbeten over i to skåler. Server straks med valgfri topping 🙂

Kor mykje søtning du bruka vil variere etter smak og behag, og ikkje minst ut fra kva yoghurt du bruka. Det er ikkje sikkert du trenger ekstra søtning eingang 😉 Eg pleier å bruke sukrinmelis eller sukrin+, men du kan fint bruke honning eller lignande også.

Mangosorbeten passer like godt til dessert som sunn kveldskos, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller rett og slett berre når du har lyst på noko søtt, friskt, kaldt og godt. Lag gjerne en større porsjon og topp det heile med litt ekstra, så kan du ete dette som eit hovedmåltid (frukost, lunsj, kveldsmat) også 🙂

Då er det på tide å få i seg siste koppen med kaffi, så kjem snart lokalavisa på besøk og eg må gjere meg klar for intervju 😉

Ha en fin torsdag alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg