Naturlig søte og proteinrike havrepannekaker

Freeedag og snart helg, hurra! Og idag er det jammen sol og blå himmel ute – så deilig♥

Dagens oppskrift til dåkke er naturlig søte og proteinrike havrepannekaker. Desse er perfekt til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller dessert om du vil det. Dei blir som fyldige lapper, men er sunne, næringsrike og mettande for både store og små: 

Du trenger, 1 person
1/2 godt moden banan
2-3 toppa ss cottage cheese*
45 g havremjøl eller havregryn
1 stort egg
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensane i en blendar eller mos med en stavmiksar til en klumpfri, fyldig pannekakerøre. Juster med litt væske om røra er veldig tjukk. Bruk smør om nødvendig og steik gylne pannekaker på middels varme. Server med valgfri topping♥

Tips og alternativ*
– Du kan bruke kesam framfor cottage cheese. Ønsker du litt søtare pannekaker kan du bruke for eksempel vaniljekesam eller fyldig vaniljeyoghurt. For melkefri pannekaker kan du bruke kokoskrem.

– Hugs å bruke 100% glutenfritt havremjøl/glutenfri havregryn for glutenfri havrepannekaker.

Min favorittopping er, og har alltid vore cottage cheese med sukkerfritt jordbærsyltetøy! Med litt friske bær så blir pannekakemåltidet komplett 🙂 Du bruker sjølvsagt akkurat den toppingen du liker, pannekakene er også gode uten eksta topping.

Kanskje det blir pannekakefrukost i helga? 😀

Desse laga eg for fleire måneder tilbake, men trur sannelig det blir en pannekakelunsj her idag – servert med nydelige, norske jordbær. Mmm. Perfekt sommarmat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Går det an å lage desse uten egg? Tåler det ikkje

    1. Då må du bruke en slags form for erstatning.