Linda Stuhaug

Annonse

Naturlig søte og proteinrike havrepannekaker

Naturlig søte og proteinrike havrepannekaker
Freeedag og snart helg, hurra! Og idag er det jammen sol og blå himmel ute – så deilig♥
Dagens oppskrift til dåkke er naturlig søte og proteinrike havrepannekaker. Desse er perfekt til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller dessert om du vil det. Dei blir som fyldige lapper, men er sunne, næringsrike og mettande for både store og små:
Du trenger, 1 person 1/2 godt moden banan 2-3 toppa ss cottage cheese* 45 g havremjøl eller havregryn 1 stort egg 1/2 ts bakepulver eit godt dryss kanel og kardemomme
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en blendar eller mos med en stavmiksar til en klumpfri, fyldig pannekakerøre. Juster med litt væske om røra er veldig tjukk. Bruk smør om nødvendig og steik gylne pannekaker på middels varme. Server med valgfri topping♥
Tips og alternativ* – Du kan bruke kesam framfor cottage cheese. Ønsker du litt søtare pannekaker kan du bruke for eksempel vaniljekesam eller fyldig vaniljeyoghurt. For melkefri pannekaker kan du bruke kokoskrem.
– Hugs å bruke 100% glutenfritt havremjøl/glutenfri havregryn for glutenfri havrepannekaker.
Min favorittopping er, og har alltid vore cottage cheese med sukkerfritt jordbærsyltetøy! Med litt friske bær så blir pannekakemåltidet komplett 🙂 Du bruker sjølvsagt akkurat den toppingen du liker, pannekakene er også gode uten eksta topping.
Kanskje det blir pannekakefrukost i helga? 😀
Desse laga eg for fleire måneder tilbake, men trur sannelig det blir en pannekakelunsj her idag – servert med nydelige, norske jordbær. Mmm. Perfekt sommarmat!

Freeedag og snart helg, hurra! Og idag er det jammen sol og blå himmel ute – så deilig♥

Dagens oppskrift til dåkke er naturlig søte og proteinrike havrepannekaker. Desse er perfekt til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller dessert om du vil det. Dei blir som fyldige lapper, men er sunne, næringsrike og mettande for både store og små:

Du trenger, 1 person
1/2 godt moden banan
2-3 toppa ss cottage cheese*
45 g havremjøl eller havregryn
1 stort egg
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en blendar eller mos med en stavmiksar til en klumpfri, fyldig pannekakerøre. Juster med litt væske om røra er veldig tjukk. Bruk smør om nødvendig og steik gylne pannekaker på middels varme. Server med valgfri topping♥

Tips og alternativ*
– Du kan bruke kesam framfor cottage cheese. Ønsker du litt søtare pannekaker kan du bruke for eksempel vaniljekesam eller fyldig vaniljeyoghurt. For melkefri pannekaker kan du bruke kokoskrem.

– Hugs å bruke 100% glutenfritt havremjøl/glutenfri havregryn for glutenfri havrepannekaker.

Min favorittopping er, og har alltid vore cottage cheese med sukkerfritt jordbærsyltetøy! Med litt friske bær så blir pannekakemåltidet komplett 🙂 Du bruker sjølvsagt akkurat den toppingen du liker, pannekakene er også gode uten eksta topping.

Kanskje det blir pannekakefrukost i helga? 😀

Desse laga eg for fleire måneder tilbake, men trur sannelig det blir en pannekakelunsj her idag – servert med nydelige, norske jordbær. Mmm. Perfekt sommarmat!

Annonse

8 Kommentarer

A

Anita Kristin Skofterud Pedersen

9. desember 2018

Alt ser skikkelig godt ut. Skal prøve en del ting her. Tusen takk

Linda Stuhaug

10. desember 2018

Håper dei smaker, Anita 😀 <3

T

Therese

19. juni 2019

Mmm! Akkurat den variasjonen jeg leter etter fant jeg mot slutten der! Vaniljekesam!! Har du flere tips til variasjon i smak? Mannen min synes de blir litt kjedelige med kardemomme og kanel. Jeg finnes ikke kreativ på dette området!

Linda Stuhaug

19. juni 2019

Du kan for eksempel variere med meir banan, bytte ut kesam/cottage cheese med eplemos eller søtpotetmos 😀 Du kan og smakstilsette med kakao, tilsette raspa eple, raspa gulrot… Absolutt mange muligheter for variasjon 😀

f

fruensvilje

31. mai 2019

oppskriften er nedskrevet og jeg skal iallefall lage dem i kveld

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Høyres bra ut 😀 Håper oppskrifta falt i smak!

S

Sofie

4. september 2018

Går det an å lage desse uten egg? Tåler det ikkje

Linda Stuhaug

5. september 2018

Då må du bruke en slags form for erstatning.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg