Grønn, nydelig smoothie skål

Hei godtfolk!

Først og fremst: takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg med turanbefaling, både her, på instagram (@lindastuhaug) og facebook-sida mi. Det gledes at så mange fikk nytte av det, fant inspirasjon og har lyst å gå vårt vakre land på tvers. Har du lyst å lese innlegget kan du finne det HER.

Over til dagens oppskrift, nemlig grønn, nydelig smoothie skål. Denne smoothie skåla passer perfekt til frukost, lunsj eller kveldsmat på slike flotte sommardager som vi har no. Med litt ekstra topping er smoothien eit fullverdig måltid som metter godt. Smoothien inneholder spinat, en superingrediens som gir en fresh farge og mykje næring, uten at det går ut over smaken. Den smaker nemlig ikkje grønt, men er søt og frisk med smak av mango. I tillegg får ein jo lurt inn ein ekstra porsjon grønnsaker i en fargerik smoothie skål, det er vell innafor? 😉

Du trenger, 1 porsjon
150 g fryst mango
80-100 g fryst spinat
1/2 moden banan, fryst eller fersk
ca. 200 g valgfri yoghurt/cottage cheese*
væske til passe konsistens
evt. litt ekstra søtning

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en blender eller mos med stavmiksar til en jevn, klumpfri smoothie. Juster med væske underveis til passe konsistens, her kan du bruke melk, vatn eller anna valgfri væske. Eg lika best at smoothien er fyyyldig. Smak til om du ønsker smoothien søtare, og server straks i ei skål med valgfri topping 🙂

Tips/alternativer*
– Eg brukte 100 g gresk yoghurt og 100 g cottage cheese i smoothien, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig. For melkefri variant kan eg anbefala kokosmelk (ikkje light) eller kokoskrem. Kokoskrem er den stive delen som skiller seg øverst når kokosmelk står i kjøleskapet.

– Eg ville ha en litt ekstra søt smoothie og tilsatte 1 ss sukrinmelis. Av søtning anbefaler eg en pulvertisert eller flytande variant for at søtninga skal løyse seg opp i den kalde smoothien.

Eg hadde norske jordbær, resten av banana, kokosmasse og valnøtter som topping. Sunt, enkelt og veldig godt♥

Velbekomme, og nyt denne solfylte tirsdagen! I går var en skikkelig jobbedag, så idag skal eg heller ta eit par timer fri på dagtid og lufte landeveissykkelen. Må utnytte finværet mens vi har det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *