Heimelaga, sukkerfri slush

Hadde eg visst det var enkelt å lage heimelaga, sukkerfri og superdigg slush, så hadde eg gjort det for lenge sida. For fleire år sida! Det einaste ein trenger er 3 ingredienser og en blendar – så vipps, ferdig slush på minuttet. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og muligheten for smaksvariasjon er stor. Her er det berre å mikse og trikse, og finne sin egen favoritt 🙂

Eg brukte frosne jordbær og ZERoh saft Granateple & blåbær i min slush, og det synes eg var en knallgod kombinasjon, men her bruker du naturligvis den frukta/bæra og safta du liker og har tilgjengelig. Jordbær = jordbærslush, mango = mangoslush, bringebær = bringebærslush…

Du treng, 1 stort glass
100 g isbiter
100 g fryst frukt/bær
0,3-0,5 dl ublanda sukkerfri saft*
vatn til riktig konsistens

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor, kjør til alt er knust med litt vatn. Juster deretter med vatn til du får slush-konsistens, smak til med eventuelt meir saft og server straks.

Tips/alternativer
♦ Det kan vere lurt å holde litt tilbake på den sukkerfri safta og heller smake til – det er fort at slushen får en for sterk saftsmak. Det er og stor forskjell på blandingsforholdet mellom ulike typer saft også.

♦ Bruk gjerne litt ekstra smakstilsetning, som for eksempel limesaft eller sitronsaft.

Heimalaga, sukkerfri slush gleda eg meg til å lage fleire varianter av framover. Det er ingenting som smaker bedre enn kalde drikker i sommarvarmen!

Då gjenstår det å ønske dåkke alle ei riktig god helg 😀

Vi reise til Gol for å sykle i helga – min bedre halvdel og svigerfamilien har nemlig stasjonert campingvogn på Gol Camping! Det er berre å nytte seg av, sykkelmulighetane på Golsfjellet er ganske rå, så det gleda eg meg skikkelig til. Det er på høg tid å lufte terrengsykkelen også… Så no blir det pakkings, nistelaging og litt jobbing før avreise 🙂 Nyt helga!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Åh det där såg gott ut!! Speciellt i den värmen vi har här i Sverige 😉

    1. Såå god!! Du må prøve 😀 God helg!