Sommarsalat med jordbær

Hei!

Har du prøvd å lage en sidesalat med nydelige, norske jordbær? Forrige veke lagde eg en sommarsalat som tilbehør til grillmaten, med blant anna jordbær, fetaost, avokado, pinjekjerner og en frisk balsamico. For en fantastisk kombinasjon! Dette vart en slager rundt bordet, og til neste gang må eg definitivt doble oppskrifta. Denne salaten serverte vi altså som tilbehør til grillmat, og passer perfekt til det. Ellers kan salaten nytast som en lunsj- eller lettvint middagsrett med litt ekstra oppi 🙂 Kor mange personer den holder til kjem an på kva anna tilbehør du har til maten, vi hadde også en tradisjonell grønn salat og potetsalat i tillegg til denne:

Du trenger, tilbehør til 3-6 personer
1 pk (100 g) spinat eller baby leaf mix
1/2 agurk
250 g norske jordbær
1 avokado
1/2 glass apetina fetaost
20-30 g rista pinjekjerner
grovkverna pepper
valgfri balsamico

Slik gjer du:
Finn fram ei passande skål eller glassfat. Legg spinat i bunn, deretter agurk i biter, jordbær delt i to, avokado i skiver/terninger, fetaostterninger og rista pinjekjerner. Ha over grovkverna pepper og valgfri balsamico rett før servering.

Du kan velge sjølv om du vil bruke en tradisjonell balsamico, eller for eksempel en friskare variant som eg har brukt:

Balsamico Orange. Denne kjøpte eg i fjor og er virkelig supergod. Frisk på smak og passer perfekt over salater som denne sommarsalaten med jordbær 🙂 Gir virkelig det lille ekstra, men andre friske balsamicoer kan også brukast 🙂

Tips: vil du ha salaten som eit fullverdig måltid og gjere den litt meir mettande, tilsett gjerne fullkornspasta eller quinoa. En god sommarlunsj- eller sommarmiddag!

Velbekomme, håper det frister!

Idag er det en litt grå dag ute, som då betyr en innedag med jobbing og utkryssing av to-do lista mi. Mykje som skal ordnast, fiksast og stellast i stand før 7 dager i fjellheimen neste veke! Eg har ikkje planer om å ta med macen i sekken for å sei det sånn, hehe. Nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Vilka pinjekärnor använder du? 🙂

    1. Merke du meina? Eg bruker forskjellige typer, alt etter kva eg har tilgjengelig 🙂