Grilla asparges med spekeskinke

Heisann!

Idag har eg eit supergodt grillmat-tilbehør-tips til dåkke: grilla asparges med spekeskinke♥ Dette har eg laga utrulig mykje dei siste åra, men i år har eg gløymt det litt vekk, heilt fram til forrige veke. No blir det grilla asparges med spekeskinke til kvart einaste grillmåltid framover – haha 😉

Grilla asparges med spekeskinke er en enkel, smakfull smårett. Server som tilbehør til grillmaten, eller eventuelt en liten forrett til grillmåltidet. Det er raskt og enkelt å lage til, og er garantert ein slager rundt bordet. Beregn 1-2 stk doble asparges per person:

Grilla asparges med spekeskinke, tilbehør til 3 eller 6 personer
12 stk asparges
6 store skiver spekeskinke

Slik gjer du:
Skyll aspargesen. Hold rundt aspargesen heilt nede med eine handa og under toppen med den andre. Bøy aspargesen til den knekk naturlig, kast den nederste delen.

Surr ei skive spekeskinke rundt to stk asparges. Du kan evt. pensle med litt olje om du ønsker det.

Grill på medium-sterk varme til spekeskinka er stekt og sprø, og aspargesen har fått litt farge. Server straks.

Tips: du kan fint grille asparges med spekeskinke på engangsgrill. Om du vil grille på stranda eller båttur for eksempel, lag klar aspargesen heime og oppbevar i en boks, så er den klar til å leggast på grillen.

Asparges med spekeskinke pleier eg også å lage til på koldtbord/tapasbord – då setter eg rett og slett grillfunksjon eller varmluft på ovnen og steiker aspargesen på samme måte: til spekeskinka er stekt og sprø, og aspargesen har fått litt farge. Nydelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hei, jeg lurte pÄ om du kunne lage et innlegg om dine IHerb kjÞp (sÄ du hadde hentet pakker). Det er sÄ spennende og inspirerende med slike innlegg ha en fortsatt fin kveld

  1. Heisann 🙂 Det var ingenting nytt i dei pakkane, sĂ„ eg tok ingen bilder. Mange gode tips under iherb kategorien her:
   http://www.lindastuhaug.no/category/iherbtips/ 😀

 2. Hei 🙂 Eg lurte pĂ„ om du hadde nokon tips til Ă„ vĂŠre sunn pĂ„ ferie? Eg skal til Gran Canaria i to veker og synes det er vanskelig Ă„ ha et sundt kosthold nĂ„r eg er pĂ„ ferie. Vi har ikkje kjĂžkken sĂ„ kan ikkje laga noko mat sjĂžlv. Har frokost sĂ„ der kan eg jo velga litt sjĂžlv ka eg vil eta. Er lunsj og middag som er et «problem». Tenke eg kunne ha med med lomper Ă„ knekkebrĂžd iallfall. Kanskje du kan laga eit innlegg om dette? 🙂

  1. Heisann 🙂 NĂ„r det kjem til lunsj og middag velger man jo som regel fritt fra en meny, og dĂ„ er det alltid nokon gode/bedre alternativer Ă„ velge mellom 🙂 SĂ„ er jo det ingenting i veien for Ă„ be om ekstra salat/grĂžnnsaker og mindre pomfri/potet framfor pomfri, for eksempel. Trenger ikkje vere sĂ„ mykje meir vrient enn det! Og som du skriver velger du ogsĂ„ sjĂžlv kva du vil fokusere pĂ„ til frukosten, og der er det som regel alltid litt frukt, grĂžnt, yoghurter, grovt brĂžd, kokte egg etc. Tipset mitt er egentlig Ă„ ikkje tenke sĂ„ veldig avansert, det er veldig lett Ă„ leve sunt/sunnare pĂ„ ferie, sĂ„ lenge man gĂ„r inn for det 🙂

 3. Nam! SĂ„ kjempegodt ut! God sommer og ha en fin grillfest

  1. Tusen takk for det! Riktig god sommar til deg ogsĂ„ 🙂