Tilslørte jordbærpiker med yoghurt og havregryn

Hurra for fredag! 

Ikkje eit like stort hurra for at jordbærsesongen går mot slutten, men av den grunn tenkte eg å dele denne gode oppskrifta på tilslørte jordbærpiker. Dette er en sunn variant med yoghurt og rista, søte havrergyn, som betyr at du kan ete den til frukost, mellommåltid, kveldsmat eller dessert. Den passer faktisk like godt til det meste, og du kan bestemme litt sjølv kva ingredienser du vil bruke og kor søtt du vil ha det for at den skal passe det måltidet du vil ete den til 🙂

Oppskrifta er veldig fleksibel. Du bruker valgfri søtning og valgfri yoghurt/kesam/cottage cheese. Som en dessert ville eg kanskje brukt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt, medan til en frukost ville eg kanskje brukt gresk yoghurt, cottage cheese eller eventuelt en kombinasjon.

Valnøttene kan du bytte med andre typer nøtter/kjerner, og havregryna bruker du glutenfri variant av dersom du må det.

Jordbær kan du også bytte ut med andre typer frukt/bær. Prøv med for eksempel bringebær eller moreller!

Du trenger, 2 porsjoner
50 g havregryn
25 g valnøtter
2-3 ss sukrin gold, fibersirup gold eller honning
eit godt dryss kardemomme

200 g ferske jordbær
smak til med valgfri søtning: eg bruke 1,5 ss sukrinmelis

ca. 350 g valgfri yoghurt/kesam/cottage cheese

Slik gjer du:
Rist havregryn og hakka valnøtter i ei tørr steikepanne med søtning og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til gryna blir litt gylne i fargen. Avkjøl på bakepapir.

Mos jordbær lett med stavmiksar og smak til med søtning.

Legg yoghurt, jordbærpurè og rista havregryn lag for lag i et serveringsglass. Eg hadde også litt jordbærbiter (delt i fire) mellom laga. Server straks og nyt!

Som en dessert eller lett kveldsmat er en porsjon sannsynligvis meir enn nok, men skal du ete dette til frukost, så ville eg nok laga til litt ekstra rista havregryn m/ valnøtter. Juster etter deg og dine behov 🙂

Eg skal på festival i helga, så eg bruka morgontimane på litt effektiv jobbing før macen pakkast vekk til søndags ettermiddag. Då skal eg berre en svipptur heimom for å pakke sekk og lage matpakker, før vi grytidlig mandags morgen køyrer vi til startpunktet på vår 7-dagers tur til fjells. Mykje å glede seg til, med andre ord!

Riktig god helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Ingvild

    NAM! Genialt <3

    1. Ikkje sant!! 😀

  2. Digg! God tur!! 😀

    1. Tusen takk Ida 🙂