Annonse
24. juli 2018
Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter
Heisann!
Når knekkebrødboksen er tom og eg skal fylle den opp igjen, så prøver eg (nesten) alltid å lage en ny variant. Ser i kjøkkenskapet kva eg har av mjøl, nøtter, frø og kjerner, så blir oppskrifta til ut frå det. Det betyr at eg har nye oppskrifter å dele med dåkke også, så idag har eg en variant med havre, gresskarkjerner og valnøtter til dåkke!
Sprø, smakfulle og skikkelig gode. Desse har eg laga nøytrale (uten flaksalt), så dei passer med både salt og søtt pålegg. Flaksalt på knekkebrød er veldig godt, så prøv gjerne ut det også om du vil 🙂
Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter, 2 brett
200 g havregryn (ca. 4 dl)
200 g havremjøl (ca. 4 dl)
100 g valnøtter, kutta (ca. 1,3 dl)
100 g gresskarkjerner (ca. 1 dl)
1 ts salt
1 ss fibersirup gold eller honning (kan sløyfast)
6 dl vatn
evt. flaksalt til topping
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland saman ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutt
2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør jamnt og tynt utover med en slikkepott (tips: skyll slikkepotten underveis i varmt vatn, då blir det enklere å smøre). Strø eventuelt over flaksalt og trykk lett ned i knekkebrøda.
3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du bretta ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.
4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrøda no steike 20-30 minutter, eller til dei begynner å bli godt gylne. La bretta bytte plass underveis. Etter knekkebrøda er avkjølt brekker du dei opp og oppbevarer i en knekkebrødboks/kakeboks. Dei står seg i månedsvis.
Tips 1: for å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme. La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri for å få sprø og supergode knekkebrød!
Tips 2: pass på at valnøttbitane ikkje er for store, då vil dei laga hol i knekkebrøda og den blir vanskelig å smøre utover. Eg kjørte valnøttene mine lett i en foodprosessor, men du kan fint hakke dei for hand også.
Tips 3: havremjøl kan du fint lage sjølv ved å kjøre havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfri havregryn og havremjøl for 100% glutenfri knekkebrød.
Perfekt til frukost, lunsj, kveldsmat eller eventuelt mellommåltid. Prøv du også♥
Annonse
10 Kommentarer
hege
26. juli 2018
Linda Stuhaug
28. juli 2018
Tamy
26. juli 2018
Linda Stuhaug
28. juli 2018
Ida Kristin
25. juli 2018
Linda Stuhaug
25. juli 2018
Ann
24. juli 2018
Linda Stuhaug
25. juli 2018
Heidi
24. juli 2018
Linda Stuhaug
25. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR