Linda Stuhaug

Annonse

24. juli 2018

Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter

Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter
Heisann!
Når knekkebrødboksen er tom og eg skal fylle den opp igjen, så prøver eg (nesten) alltid å lage en ny variant. Ser i kjøkkenskapet kva eg har av mjøl, nøtter, frø og kjerner, så blir oppskrifta til ut frå det. Det betyr at eg har nye oppskrifter å dele med dåkke også, så idag har eg en variant med havre, gresskarkjerner og valnøtter til dåkke!
Sprø, smakfulle og skikkelig gode. Desse har eg laga nøytrale (uten flaksalt), så dei passer med både salt og søtt pålegg. Flaksalt på knekkebrød er veldig godt, så prøv gjerne ut det også om du vil 🙂
Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter, 2 brett 200 g havregryn (ca. 4 dl) 200 g havremjøl (ca. 4 dl) 100 g valnøtter, kutta (ca. 1,3 dl) 100 g gresskarkjerner (ca. 1 dl) 1 ts salt 1 ss fibersirup gold eller honning (kan sløyfast) 6 dl vatn evt. flaksalt til topping
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland saman ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutt
2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør jamnt og tynt utover med en slikkepott (tips: skyll slikkepotten underveis i varmt vatn, då blir det enklere å smøre). Strø eventuelt over flaksalt og trykk lett ned i knekkebrøda.
3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du bretta ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.
4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrøda no steike 20-30 minutter, eller til dei begynner å bli godt gylne. La bretta bytte plass underveis. Etter knekkebrøda er avkjølt brekker du dei opp og oppbevarer i en knekkebrødboks/kakeboks. Dei står seg i månedsvis.
Tips 1: for å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme. La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri for å få sprø og supergode knekkebrød!
Tips 2: pass på at valnøttbitane ikkje er for store, då vil dei laga hol i knekkebrøda og den blir vanskelig å smøre utover. Eg kjørte valnøttene mine lett i en foodprosessor, men du kan fint hakke dei for hand også.
Tips 3: havremjøl kan du fint lage sjølv ved å kjøre havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfri havregryn og havremjøl for 100% glutenfri knekkebrød.
Perfekt til frukost, lunsj, kveldsmat eller eventuelt mellommåltid. Prøv du også♥

Heisann!

Når knekkebrødboksen er tom og eg skal fylle den opp igjen, så prøver eg (nesten) alltid å lage en ny variant. Ser i kjøkkenskapet kva eg har av mjøl, nøtter, frø og kjerner, så blir oppskrifta til ut frå det. Det betyr at eg har nye oppskrifter å dele med dåkke også, så idag har eg en variant med havre, gresskarkjerner og valnøtter til dåkke!

Sprø, smakfulle og skikkelig gode. Desse har eg laga nøytrale (uten flaksalt), så dei passer med både salt og søtt pålegg. Flaksalt på knekkebrød er veldig godt, så prøv gjerne ut det også om du vil 🙂

Sprø knekkebrød med havre, gresskarkjerner og valnøtter, 2 brett
200 g havregryn (ca. 4 dl)
200 g havremjøl (ca. 4 dl)
100 g valnøtter, kutta (ca. 1,3 dl)
100 g gresskarkjerner (ca. 1 dl)
1 ts salt
1 ss fibersirup gold eller honning (kan sløyfast)
6 dl vatn
evt. flaksalt til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland saman ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutt

2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør jamnt og tynt utover med en slikkepott (tips: skyll slikkepotten underveis i varmt vatn, då blir det enklere å smøre). Strø eventuelt over flaksalt og trykk lett ned i knekkebrøda.

3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du bretta ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.

4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrøda no steike 20-30 minutter, eller til dei begynner å bli godt gylne. La bretta bytte plass underveis. Etter knekkebrøda er avkjølt brekker du dei opp og oppbevarer i en knekkebrødboks/kakeboks. Dei står seg i månedsvis.

Tips 1: for å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme. La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri for å få sprø og supergode knekkebrød!

Tips 2: pass på at valnøttbitane ikkje er for store, då vil dei laga hol i knekkebrøda og den blir vanskelig å smøre utover. Eg kjørte valnøttene mine lett i en foodprosessor, men du kan fint hakke dei for hand også.

Tips 3: havremjøl kan du fint lage sjølv ved å kjøre havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfri havregryn og havremjøl for 100% glutenfri knekkebrød.

Perfekt til frukost, lunsj, kveldsmat eller eventuelt mellommåltid. Prøv du også♥

Annonse

10 Kommentarer

h

hege

26. juli 2018

kan man ta mer havremel istede for nøtter for eks? eller hva kunne man brukt isteden?

Linda Stuhaug

28. juli 2018

Du kan bruke kva som helst av nøtter/frø/kjerner 🙂 Ellers kan du og bruke litt meir havremjøl!

T

Tamy

26. juli 2018

Ser jättegott ut, tack för tipset :).

Linda Stuhaug

28. juli 2018

Berre hyggelig – håper dei smaker 😀

I

Ida Kristin

25. juli 2018

Kult! Skal prøve 🙂 Er det noen forskjell om man ikke har varmluft?

Linda Stuhaug

25. juli 2018

Då må du steike eit og eit brett i gangen. Dei må sannsynligvis steike litt lengre også 🙂

A

Ann

24. juli 2018

Hei! Vet du kalorieinnhold og proteininnhold i disse?

Linda Stuhaug

25. juli 2018

Eg rekna ikkje på slikt – det må ein rett og slett rekne på sjølv 🙂

H

Heidi

24. juli 2018

Prøvde disse med flaksalt og litt basilikum i røra! Bytta ut havremel med grovt rugmel, fordi det var det jeg hadde. Ble kjempebra! Tusen takk 🙂

Linda Stuhaug

25. juli 2018

Hurra, så kjekt å lese Heidi 😀 Heilt supert å bruke det ein har i kjøkkenskapet! Flaksalt og basilikum hørtes nydelig ut – skal absolutt prøve det sjølv ein gang 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg