Digge energibarer med kun 3 ingredienser!

Hei!

Det er fortsatt sommar og ferietid for mange. Eg har vore heime nokre dager etter turen til fjells, men no er eg på farten igjen – vi skal til Fagernes etterfulgt av nokre dager i Oslo. Bilen er fylt opp med sykler og turkle, så vi har nokre aktive dager i vente 🙂

Til turen har eg med desse digge energibarane, laga med kun 3 ingredienser:

Supre som tursnacks, strandsnacks, energipåfyll på aktive dager, mellommåltid gjennom jobb/skuledagen, sunn snacks eller kveldskos. Dei er naturlig søte og er laga uten helsekostprodukt – det veit eg mange av dåkke setter pris på 😉 Uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Du trenger, 12 stk
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g havregryn
100 g valgfri nøtter
flaksalt (eit par klyper)

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør på full guffe eit par minutt til en smuldrette, klebig masse. Press massen kompakt ned i en matboks med bakepapir (eg hadde litt nøtter i bunn for å få litt crunch).

Sett kjølig, del opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskap. Energibarane kan fint ligge nokre timer romtemperert, om du vil ha dei med i sekken på tur eller skule/jobb.


Tips og alternativer
♦ Eg brukte en blanding mellom mandler og salte peanøtter i mine, men her bruker du dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke kjerner.

♦ Hugs glutenfri havregryn for 100% glutenfri energibarer.

♦ Ellers er det berre å smakstilsette slik som du ønsker. Kanel, kardemomme, vaniljepulver, ulike typer nøtter, kakaopulver…

Håper det frister!

Nyt dagane vidare♥ Titter innom når eg har tid og lyst – den hektiske kvardagen er i gang før eg veit ordet av det, så eg tar blogglivet litt med ro akkurat no 😉

Og du – har du tips til turer/sykkelturer på Fagernes, del gjerne!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Hei:) Kjempegode, falt i smak til bÄde smÄ og store her! Vet du ca hvor lenge de holder seg om de oppbevares i kjÞleskapet?

  1. Hei! SĂ„ kjekt dei falt i smak 😀 Dei holder seg i vekesvis. Kan eventuelt frysast ogsĂ„ 🙂

 2. Hei! Hvor lang tid tar det fĂžr det kan forventes at de henger sammen? Mine ble kjempegode pĂ„ smak, men faller fra hverandre…..

  1. Ikkje sĂ„ lang tid om massen er trykt godt nok 🙂

 3. Charlotte

  Hei 🙂
  Er det mulig Ă„ bruke tĂžrkede dadler i pose istede for ferske?

  1. DĂ„ ville eg blĂžytlagt dei i kokande vatn fĂžrst, i tillegg bruke litt ekstra 🙂

 4. Denne baren blir bare smuler. Hjelper ikke om den gÄr lengre i foodprocessoren eller Ä presse den sammen i en form. Like smulete etter en natt i kjÞleskapet. Men smaken er veldig god!

  1. Desse barane skal IKKJE smuldre. DĂ„ mĂ„ du kjĂžre dei enda lenge i foodprosessoren. Det skal bli en skikkelig klebig/fuktig masse, blir det det fĂžr du presser den ned i formen? 🙂 Og eg rekna med du bruker ferske dadler (og ikkje tĂžrka, som veldig mange gjer feil, dessverre)…

 5. Mine smuldret ogsÄ veldig, jeg tilsatte vann. Brukte ferske dadler, men tipper de ikke var saftige nok!
  Uansett, syyykt gode

  1. DĂ„ skulle du kanskje kjĂžrt massen litt lengre, for den SKAL bli fuktig nĂ„r alt er miksa godt nok 🙂 Men kjekt dei falt i smak uansett!