Pastasalat med skinke og bacon

Heisann!

Kan eg friste med en enkel, digg pastasalat med skinke og bacon? Denne er fargerik og smakfull, og passer like godt til lunsj, i matpakken, som en enkel middag, turmat, strandmat eller eventuelt på koldtbordet;

Pastasalat med skinke og bacon, nok til ca. 4 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
300-400 g skinke
100-150 g baconterninger
1/2 agurk
1/2 paprika
100 g sukkererter
1 liten boks mais
1 liten pk (65 g) baby leaf mix
salt og pepper

Slik gjer du:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vatnet i eit dørslag, og avkjøl under rennande, kaldt vatn.

Steik baconterninger, kutt skinke og grønnsaker i passelige biter. Ha over litt salt og pepper, og bland godt saman. Server straks, eller oppbevar i kjøleskap til servering.

Et som den er – eller server med rømme, kesam, kvitløksdressing, guacamole eller lignande!

Bruk glutenfri pasta for glutenfri pastasalat. Ellers kan du og bytte ut pasta med quinoa, byggryn, bulgur eller lignande for en ny vri 🙂 Av grønnsaker er det også berre å bruke det ein like og har tilgjengelig… Litt nøtter eller pinjekjerner er godt for litt ekstra crunch… Avokado, fersk mango, granateple er gode ingredienser å bruke også… Bruk fantasien og lag din egen vri!

Det er kanskje fleire som kjenner salaten igjen? Det er nemlig nesten den samme oppskrifta som krema pastasalat eg la ut for ei stund tilbake:

Oppskrifta finner du HER! Knallgod denne også 🙂

Pastasalaten holder seg fint nokre dager i kjøleskap, så lag gjerne opp søndagskvelden og fyll i matboksen ut over veka. En enkel måte å piffe opp matpakken på 🙂

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *