Heimelaga potetsalat med litt ekstra grønt

Gooood mandag!

Tilbake i bloggrutiner betyr også at kjøttfri mandag er tilbake. Det varierer kva oppskrift eg deler, stort sett er det en vegetarisk middagsoppskrift, men det er også tilbehør, frukost eller lunsjoppskrifter. Idag har eg en litt ny vri på potetsalat å dele med dåkke! Grillsesongen er jo langt fra over enda, sjølv om den går mot slutten. August måned er berre nett såvidt begynt, så eg hååa vertfall at det blir eit par grillmåltid enda før hausten kjem. Heimelaga potetsalat er noko eg har laga veldig mange ganger i sommar. Når potetene er skrelte og kokte, så tar det ikkje meir enn 10 minutt å lage klar potetsalaten…

Det har stort sett blitt den klassiske, heimelaga potetsalaten. Den passer til alt, står seg nokre dager i kjøleskap og er en sikker vinner blant alle rundt bordet;


«Den beste potetsalaten lager du sjølv – sunt og enkelt». Oppskrift HER!

For å lage en litt ny smak på den klassiske potetsalaten, så lagde eg en litt ny vri for ei stund sida. Forskjellen er at denne er litt ekstra grønn – altså med litt meir grønnsaker. Skjulte grønnsaker liker jo vi, og denne var minst like god som den klassiske potetsalaten 🙂

Potetsalat, 1 stor skål (tilbehør til minst 8 personer)
800 g poteter skrelte poteter, kokt/ukokt (veg det samme)
1 purreløk eller 1 bunt vårløk
1 eple (kan sløyfast, men det er veldig godt!)
1 pk, 65 g babyspinat
1 bunt asparges
4 ss finhakka sylteagurk
2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche
4 ss majones
3-4 ss lake fra sylteagurken
1/2-1 ts sukker/sukrin
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt ferdigkokte poteter i passelige biter, alt etter kva størrelse du foretrekker.

2. Hakk opp purreløk/vårløk, kutt eple i små terninger, hakk opp babyspinaten og finhakk sylteagurken. Brekk av den nederste biten av aspargesen og kok i 1-2 minutt i lettsalta vatn. Avkjøl og del i mindre biter.

3. Bland alt godt sammen i en stor bolle.

4. Rør saman kesam/rømme/creme fraiche, majones, lake fra sylteagurken og smak til med sukker, salt og pepper.

5. Vend dressingen inn i potetblandinga. Oppbevarast i kjøleskap.

6. Potetsalaten kan gjerne lagast nokre timer i forvegen, slik at smakane får satt seg. Vend rundt før servering.På samme måte som den klassiske, heimelaga potetsalaten, er at du sjølv kan bestemme kor feit/mager den skal vere. 
Du er nemlig fleksibel på kva meieriprodukt du bruker; mager kesam, original kesam, rømme i ulikt fettinnhold fra 2% – 35% eller creme fraiche i ulikt fettinnhold fra 10 – 35%. Ønsker du potetsalaten litt ekstra feit/fyldig kan du og bytte ut deler av meieriprodukta med meir majones. Du kan sjølvsagt også kombinere meieriprodukta.

En super måte å lure inn litt ekstra grønt på 🙂 Potetsalat passer som tilbehør til både kjøtt, fisk, kylling (utenom grillsesongen også, sjølvsagt!), på koldtbordet eller under pålegget. Nam!

Håpa du får en nydelig mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Det så faktisk kjempegodt ut! Skal prøve meg på denne oppskriften! Takker og bukker! 🙂

    1. Så hyggelig! Håper oppskrifta faller i smak 😀