Favoritt smoothieskål

God fredag!

I sommar har eg ete utrulig mykje smoothie og yoghurtis med ulike typer frukt og bær. Smoothieskål har det gått mykje av, det er så enkelt å variere – både smoothien og toppingen. Kombinasjonen av bringebær, jordbær og mango er blitt en av mine favoritter, eg elska korleis smakane utfyller kvarandre – har du ikkje prøvd denne kombinasjonen må du virkelig gjere det!

Dagens oppskrift er altså denne smoothieskåla som du kan nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Smoothien er søt og god, så del gjerne oppskrifta på to og nyt til dessert eller mellommåltid også 🙂

Du trenger, 1 skål
200-250 g fryste bringebær, jordbær og mango
200-250 g valgfri yoghurt – eg brukte gresk naturell yoghurt
væske til passe konsistens
smak til med valgfri søtning

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensane i ein blendar eller bruk stavmiksar og kjør til en klumpfri smoothie. Juster med væske til ønska konsistens (eg lika den best fyyyldig) og smak til med søtning om det er nødvendig. Dette vil variere ut fra kva yoghurt du bruker og ikkje minst kor søtt du liker det. Nyt straks!

Som topping bruker du akkurat det du liker og har tilgjengelig. Eg synes det er veldig godt med litt ekstra frukt/bær og nøtter, og topper nesten alltid mi skål med det. Denne gangen blei det banan, kiwi, litt kokos og verdens beste brente mandler;

Skivede, brente mandler uten sukker som du finner oppskrift på HER!

Eg har alltid ei krukke med desse i skapet, og bruker mandlane som topping på smoothie, yoghurtis, yoghurtblandinger, havregraut, kaker og mykje, mykje meir 🙂

Eg bruker godt med nøtter som topping – viktig med litt fett i måltidet for å holde magen mett nokre timer. Visst du ikkje topper smoothien din med nøtter eller ein anna fettkilde (frø, kjerner, nøttesmør også vidare) så anbefaler eg å bruke en fettkilde i sjølve smoothien. 1 egg eller eggeplomme (nei, det smaker ikkje rått egg, eg har nesten alltid egg i smoothien), 1 ss kokosfett, 1 ss nøttesmør, nøtter, linfrø, chiafrø er nokre eksempel på gode fettkilder i smoothien 🙂

I sommar har dette vore en gjenganger til lunsj eller kveldsmat – det funka ikkje heilt til frukost for min del – eller eventuelt en mindre porsjon til dessert 🙂 En slager hos heile familien, faktisk!

Håpa dåkke får en nydelig fredag og god helg♥ Eg sitter på flytoget akkurat no med macen i fanget – idag skal eg heimatt etter ei lita veke i Oslo. Reise fra regn og sannsynligvis til regn – men håpa sola er tilbake snart!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *