Linda Stuhaug

Annonse

13. august 2018

Quinoa- bønneburger

Quinoa- bønneburger
Hei!
Det er mandag igjen, og mandag betyr en ny kjøttfri rett på bloggen. Eg prøver så ofte eg kan å la det bli middager, og dagens oppskrift passer vertfall perfekt som en kjøttfri middag;
Quinoa- og bønneburger!
Desse blei saftige, smakfulle og veldig gode. Kan fint varierast med ulike smaker; tilsett for eksempel finhakka chili, urter, tacokrydder, bytt valnøtter med andre typer frø/nøtter/kjerner… Mange muligheter for smaksvariasjon, så bruk fantasien!
Du trenger, 10-12 stk 1 dl quinoa (ukokt) 2 kartonger svarte bønner eller kidneybønner 2 fedd kvitløk, pressa 3-4 ss havremjøl 1/2 ts salt + 1/2 ts pepper 1 ts paprikakrydder + 1 ts grovkverna chili 100 g hakka valnøtter olje eller smør til steiking
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt.
2. Skyll bønnene i eit dørslag. 2 kartonger tilsvarer ca. 340 g bønner (170g x2 drenert vekt).
3. Ha alle ingrediensane utenom valnøtter i en bolle og kjør glatt med en stavmiksar. Vend inn hakka valnøtter til slutt.
4. Form til flate burgere og steik på middels varme ca. 10 minutt på kvar side, til burgeren er lett sprø og godt gyllen. Server varme eller kalde med det tilbehøret du ønsker.
Eg serverte quinoa- og bønneburgeren med friske grønnsaker og avokado. Enkelt og godt! Server gjerne på den klassiske burger-måten med burgerbrød, grønnsaker og en dressing. Eller bruk pitabrød, lomper, tortillalefser, brødskive… Lag en digg salat og ha bønneburgeren som tilbehør… Mange måter å servere burger på 🙂 Dei passer like godt til lunsj eller matpakken også!
Sjølve burgeren er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk (hugs å steike i olje). Dette pleier eg sjelden å poengtere, eg har massevis av veganske oppskrifter i arkivet – og alle er samla under kategorien VEGETAR 😉
Håper det frister!!
Ha en nydelig mandag 🙂

Hei!

Det er mandag igjen, og mandag betyr en ny kjøttfri rett på bloggen. Eg prøver så ofte eg kan å la det bli middager, og dagens oppskrift passer vertfall perfekt som en kjøttfri middag;

Quinoa- og bønneburger!

Desse blei saftige, smakfulle og veldig gode. Kan fint varierast med ulike smaker; tilsett for eksempel finhakka chili, urter, tacokrydder, bytt valnøtter med andre typer frø/nøtter/kjerner… Mange muligheter for smaksvariasjon, så bruk fantasien!

Du trenger, 10-12 stk
1 dl quinoa (ukokt)
2 kartonger svarte bønner eller kidneybønner
2 fedd kvitløk, pressa
3-4 ss havremjøl
1/2 ts salt + 1/2 ts pepper
1 ts paprikakrydder + 1 ts grovkverna chili
100 g hakka valnøtter
olje eller smør til steiking

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt.

2. Skyll bønnene i eit dørslag. 2 kartonger tilsvarer ca. 340 g bønner (170g x2 drenert vekt).

3. Ha alle ingrediensane utenom valnøtter i en bolle og kjør glatt med en stavmiksar. Vend inn hakka valnøtter til slutt.

4. Form til flate burgere og steik på middels varme ca. 10 minutt på kvar side, til burgeren er lett sprø og godt gyllen. Server varme eller kalde med det tilbehøret du ønsker.

Eg serverte quinoa- og bønneburgeren med friske grønnsaker og avokado. Enkelt og godt! Server gjerne på den klassiske burger-måten med burgerbrød, grønnsaker og en dressing. Eller bruk pitabrød, lomper, tortillalefser, brødskive… Lag en digg salat og ha bønneburgeren som tilbehør… Mange måter å servere burger på 🙂 Dei passer like godt til lunsj eller matpakken også!

Sjølve burgeren er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk (hugs å steike i olje). Dette pleier eg sjelden å poengtere, eg har massevis av veganske oppskrifter i arkivet – og alle er samla under kategorien VEGETAR 😉

Håper det frister!!

Ha en nydelig mandag 🙂

Annonse

8 Kommentarer

A

Anette

14. mars 2019

Dette var ein vinnar! 🙂 Til og med hunden var overbevist om at dette måtte vera kjøtt, der ho snuste seg rundt på kjøkkenet… Brukte heimelaga tacokrydder, og havregryn som eg malte.

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Haha – fantastisk! Kjekt oppskrifta falt i smak, Anette 😀

R

Rolv

4. mars 2019

Hva kan du erstatte nøtter med tror du? Allergisk sjønner du.

Linda Stuhaug

5. mars 2019

Kjerner for eksempel.

R

Rolv

10. mars 2019

Fungerte det, jeg hadde noen rester av solsikke og hel rug, etterfylte med linfrø. Det ble bra. Måtte ha i noe veske, usikker på om det har noe med min frøblanding å gjøre da. God smak, og ikke minst ok konsistens. Mye veggisburger er litt mjuk ubestemmelig kake syns jeg.

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Det er eg heilt enig i! Er ikkje alltid så lett å få til ein god konsistens på vegetarburgere 🙂

R

Rolv

5. mars 2019

Testes. Takk for svar.

Linda Stuhaug

6. mars 2019

🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg