Sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie

God fredag!

Eg var litt usikker på kva eg skulle kalle denne smoothien… Må jo nesten holde pusten for å sei sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie, men pyttsan – det høyres jo digg ut då? Og digg var det! Så digg at eg har ete smoothie kvar dag denne veka, sjølv om det pøseregna ute. Vanligvis har eg ikkje lyst på kalde smoothier når det er grått og vått ute, men denne har eg fått heilt dilla på 😉

Smoothien har eg laga i to varianter; med eller uten proteinpulver, for de som ikkje har proteinpulver i hus. Begge to er proteinrike og like gode 🙂

Sjoko-banan-peanøttsmør smoothie, med proteinpulver
100 g fryste jordbær
150 g fryst banan
1 liten scoop sjokoladeprotein (ca. 25 g)
1-2 ss kakao
1 stor ss peanøttsmør
melk til passelig konsistens

Sjoko-banan-peanøttsmør smoothie, uten proteinpulver
100 g fryste jordbær
150 g fryst banan
150 g cottage cheese eller yoghurt
2-3 ss kakao
1 stor ss peanøttsmør
1-2 ss valgfri søtning (om nødvendig, smak til)
melk til passelig konsistens

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en blendar og kjør til en klumpfri smoothie. Du kan og bruke stavmiksar. Smak til med kakao og søtning om nødvendig, og server straks.

Pssst! Eg pleier også å lure inn litt grønnsaker i smoothien, for eksempel fryst brokkoli eller fryst spinat 🙂 

Eg lager alltid smoothien så tjukk at eg må ete den med skei, men juster med melk til den konsistensen du liker best! Server som den er, eller eventuelt med litt ekstra, valgfri topping.

Peanøttsmør i smootihen setter virkelig prikken over i-en, så dette må du ikkje sløyfe! Eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør, kjøpes på dei fleste matbutikker. Du kan bruke andre typer nøttesmør også, men det var skikkelig godt med peanøttsmør altså!

Nyt til frukost, lunsj, mellommåltid, påfyll før trening, etter trening, som dessert eller kveldsmat♥

Gooood helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

 1. Anne Mai

  Hei! Hva bruker du som søtning og hvilken melk?

  Hilsen
  Anne Mai

  1. Lettmelk. Har ikkje brukt ekstra søtning, men hadde brukt sukrinmelis 🙂

 2. Nam!! Hvordan peanøttsmør bruker du? ☺️

  1. Nydelig!! Det står kva peanøttsmør eg har brukt; «eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør, kjøpes på dei fleste matbutikker» 🙂

 3. Hei. Hvordan er dette proteinpulveret i forhold til laktose? Ser det er laget av myse. Jeg har brukt synergy sitt proteinpulver, men det funker ikke for meg. Har forsøkt lenge og mange ganger, men tarmen min takler det ikke. Er dette pulveret lettere for en sensitiv mage å fordøye?

  1. Hei! Det vil jo variere fra person til person. Synergy proteinpulveret er jo laga av blant anna erteprotein og hampprotein, det tåler vertfall ikkje magen min… Nutramino sitt proteinpulver er ikkje laktosefritt, men vertfall meir magevennlig for min del 🙂

 4. Lisbeth

  Takk for ei nydeleg oppskrift eg er heilt hekta, og har laga smoothien til frukost kvar dag i to veker no.. men no er eg tom for proteinpulver, og lurer på om du har eit å anbefale? Finn ikkje det du har linka til på xlife lengre.

  1. Så kjekt å lese, Lisbeth 😀 Denne er SÅ god! Eg bruker fortsatt Nutramino sitt proteinpulver, det er det einaste eg har i hus 🙂 Men det nye Whey proteinet er sikkert like godt å bruke: https://www.x-life.no/kosttilskudd/proteiner/booster-whey-protein-700g-chocolate-candy
   🙂

 5. Dette så fantastisk godt ut oppskriften uten protein pulver, vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i en sånn? For oss som teller kalorier

  1. Det var smilyer med i kommentaren, men de kom visst ikke med! (Latterfjes)

   1. Haha 🙂 Eg rekner ikkje på kalorier, det må ein gjere sjølv om det er ein nødvendighet å vite 🙂

 6. Ser sjukt god ut! Berre lurer på om dette proteinpulveret har «god» sjokoladesmak? Har prøvd blant annet proteinfabrikken sitt sjokolade-proteinpulver, men det smaker fy…

  1. Hei! Ja, det synes eg. Eg hadde aldri brukt det om det ikkje smakte godt, hehe 🙂

 7. Bruker du vanlig kakao pulver eller banekakao?☺️

  1. Bakekakao*

   1. Bruker det eg har. Går fint med begge deler 🙂

 8. Synes denne fikk en veldig distinkt jordbærsmak, som overskygget de andre smakene.. Brukte nøyaktig de målene som står i oppskriften. Kan jordbærene droppes, evt byttes ut med noe mer nøytralt (eller kanskje isbiter..?)

  1. Du kan bruke meir banan for eksempel istedenfor 🙂 Eller kutte litt ned på jordbær og bruke litt meir banan.

 9. Anette Lunde

  Kan denne lages og serveres 1-2 timer seinare?

  1. Då ville eg oppbevart den i frysaren, deretter kjøleskap den siste halvtimen i tilfelle 🙂