Sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie

God fredag!

Eg var litt usikker på kva eg skulle kalle denne smoothien… Må jo nesten holde pusten for å sei sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie, men pyttsan – det høyres jo digg ut då? Og digg var det! Så digg at eg har ete smoothie kvar dag denne veka, sjølv om det pøseregna ute. Vanligvis har eg ikkje lyst på kalde smoothier når det er grått og vått ute, men denne har eg fått heilt dilla på 😉Eg lagde denne smoothien først og fremst for å lage en ny, smakfull oppskrift med Nutramino sitt proteinpulver. Nutramino sine produkter har nemlig relansering hos x-life denne veka, så eg leita fram pakken min med sjokoladesmak bakerst i skapet for anledningen 😉 Eg bruker svært sjelden proteinpulver, det blir kun når eg lager proteinbarer og sjokoladerøre, så liker eg å bruke litt vaniljeprotein i vafler og pannekaker for smakens skyld. Då bruker eg også merket Nutramino i smaken Vanilla 🙂

Du får kjøpt Nutramino sitt proteinpulver i forskjellige størrelser, denne posen på 500 g er på salg til 149 kr,- og du finner dei ulike smakane HER.

Smoothien har eg laga i to varianter; med eller uten proteinpulver, for de som ikkje har proteinpulver i hus. Begge to er proteinrike og like gode 🙂

Sjoko-banan-peanøttsmør smoothie, med proteinpulver
100 g fryste jordbær
150 g fryst banan
1 liten scoop sjokoladeprotein (ca. 25 g)
1-2 ss kakao
1 stor ss peanøttsmør
melk til passelig konsistens

Sjoko-banan-peanøttsmør smoothie, uten proteinpulver
100 g fryste jordbær
150 g fryst banan
150 g cottage cheese eller yoghurt
2-3 ss kakao
1 stor ss peanøttsmør
1-2 ss valgfri søtning (om nødvendig, smak til)
melk til passelig konsistens

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en blendar og kjør til en klumpfri smoothie. Du kan og bruke stavmiksar. Smak til med kakao og søtning om nødvendig, og server straks.

Eg lager alltid smoothien så tjukk at eg må ete den med skei, men juster med melk til den konsistensen du liker best! Server som den er, eller eventuelt med litt ekstra, valgfri topping.

Peanøttsmør i smootihen setter virkelig prikken over i-en, så dette må du ikkje sløyfe! Eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør, kjøpes på dei fleste matbutikker. Du kan bruke andre typer nøttesmør også, men det var skikkelig godt med peanøttsmør altså!

Nyt til frukost, lunsj, mellommåltid, påfyll før trening, etter trening, som dessert eller kveldsmat♥

Gooood helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 kommentarer

 1. Hei! Hva bruker du som søtning og hvilken melk?

  Hilsen
  Anne Mai

  1. Lettmelk. Har ikkje brukt ekstra søtning, men hadde brukt sukrinmelis 🙂

 2. Nam!! Hvordan peanøttsmør bruker du? ☺️

  1. Nydelig!! Det står kva peanøttsmør eg har brukt; «eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør, kjøpes på dei fleste matbutikker» 🙂

 3. Hei. Hvordan er dette proteinpulveret i forhold til laktose? Ser det er laget av myse. Jeg har brukt synergy sitt proteinpulver, men det funker ikke for meg. Har forsøkt lenge og mange ganger, men tarmen min takler det ikke. Er dette pulveret lettere for en sensitiv mage å fordøye?

  1. Hei! Det vil jo variere fra person til person. Synergy proteinpulveret er jo laga av blant anna erteprotein og hampprotein, det tåler vertfall ikkje magen min… Nutramino sitt proteinpulver er ikkje laktosefritt, men vertfall meir magevennlig for min del 🙂

 4. Takk for ei nydeleg oppskrift eg er heilt hekta, og har laga smoothien til frukost kvar dag i to veker no.. men no er eg tom for proteinpulver, og lurer på om du har eit å anbefale? Finn ikkje det du har linka til på xlife lengre.

  1. Så kjekt å lese, Lisbeth 😀 Denne er SÅ god! Eg bruker fortsatt Nutramino sitt proteinpulver, det er det einaste eg har i hus 🙂 Men det nye Whey proteinet er sikkert like godt å bruke: https://www.x-life.no/kosttilskudd/proteiner/booster-whey-protein-700g-chocolate-candy
   🙂

 5. Dette så fantastisk godt ut oppskriften uten protein pulver, vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i en sånn? For oss som teller kalorier

  1. Det var smilyer med i kommentaren, men de kom visst ikke med! (Latterfjes)

   1. Haha 🙂 Eg rekner ikkje på kalorier, det må ein gjere sjølv om det er ein nødvendighet å vite 🙂