Linda Stuhaug

Annonse

Grove, saftige scones med ost og urter

Grove, saftige scones med ost og urter
Åh, dette er virkelig det ultimate suppebrødet altså! Eller, suppescones for å vere korrekt. Halvgrove, skikkelig saftige scones med innbakt ost og ferske urter. Høyres det ikkje godt ut?
Godt var det iallefall♥ No som vi går mot hausten og med meir suppe på menyen, så er det perfekt med nokon litt ekstra smakfulle scones som tilbehør. Men dei kan sjølvsagt etast både med og uten pålegg til frukost, du kan ha dei med i matpakken eller som turmat også. Eller kanskje som brød til koldtbordet eller tapasbordet?
Du trenger, 2 mellomstore scones ♦ 1 boks, 300 g original kesam ♦ 1 dl melk ♦ 175 g havremjøl ♦ 175 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl ♦ 1 toppa ss bakepulver ♦ 1/2 ts salt –  ♦ 2-3 ss valgfri urter, finhakka ♦ 1-2 silker vårløk, hakka ♦ 125 g revet ost
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Bland saman kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremjøl og speltmjøl/kveitemjøl. La deiga kvile 10 minutt.
Kna inn urter, vårløk og ost (spar litt ost til toppen!). Deiga vil vere litt klissette, så bruk litt mjøl på benken og hell deiga over. Del deiga på to og bruk litt ekstra mjøl på hendene til å forme to flate scones. Snitt sconesene med en skarp kniv i 4, 6 eller 8 biter.
Ha over resten av osten på toppen. Eg hadde også over litt grovkverna chili. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller sconesene er gylne (også på undersida) og osten godt smelta. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer ♦ Urtene og vårløk kan utelukkast i oppskrifta, eller du kan bruke andre krydder/tørka urter for god smak.
♦ Kesam kan byttast med anna meieriprodukt som rømme eller creme fraiche.
♦ Sconesene er definitivt best samme dagen, men held seg saftige eit par dager. Kan fint frysast!
Eg skal definitivt lage desse igjen… Vertfall lignande. Eg har gjort meg opp mange tanker om fleire ingredienser som hadde passa utmerket som smakstilsetning. Kvitløk, chili, soltørka tomat, pesto, ost med enda meir smak (cheddar for eksempel)… Kanskje du vil prøve deg fram med ein vri? 🙂
Eg snitta sconesene i fire før steiking, men synes bitane vart litt for store – så eg delte kvar scone i åtte biter ved servering. Det gav totalt 16 biter, nok som tilbehør til minst 5-6 personer 🙂
Prøv du også – eg kan nesten garantere at dei faller i smak! NAM 🙂
Nyt mandagen, godtfolk!
Idag mottar eg nøkler på mitt nye kontor, så det er spennande tider i vente. Eg skal fortelle meir når alle brikkene er på plass 🙂

Åh, dette er virkelig det ultimate suppebrødet altså! Eller, suppescones for å vere korrekt. Halvgrove, skikkelig saftige scones med innbakt ost og ferske urter. Høyres det ikkje godt ut?

Godt var det iallefall♥ No som vi går mot hausten og med meir suppe på menyen, så er det perfekt med nokon litt ekstra smakfulle scones som tilbehør. Men dei kan sjølvsagt etast både med og uten pålegg til frukost, du kan ha dei med i matpakken eller som turmat også. Eller kanskje som brød til koldtbordet eller tapasbordet?

Du trenger, 2 mellomstore scones
♦ 1 boks, 300 g original kesam
♦ 1 dl melk
♦ 175 g havremjøl
♦ 175 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
♦ 1 toppa ss bakepulver
♦ 1/2 ts salt
– 
♦ 2-3 ss valgfri urter, finhakka
♦ 1-2 silker vårløk, hakka
♦ 125 g revet ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Bland saman kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremjøl og speltmjøl/kveitemjøl. La deiga kvile 10 minutt.

Kna inn urter, vårløk og ost (spar litt ost til toppen!). Deiga vil vere litt klissette, så bruk litt mjøl på benken og hell deiga over. Del deiga på to og bruk litt ekstra mjøl på hendene til å forme to flate scones. Snitt sconesene med en skarp kniv i 4, 6 eller 8 biter.

Ha over resten av osten på toppen. Eg hadde også over litt grovkverna chili. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller sconesene er gylne (også på undersida) og osten godt smelta. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer
♦ Urtene og vårløk kan utelukkast i oppskrifta, eller du kan bruke andre krydder/tørka urter for god smak.

♦ Kesam kan byttast med anna meieriprodukt som rømme eller creme fraiche.

♦ Sconesene er definitivt best samme dagen, men held seg saftige eit par dager. Kan fint frysast!

Eg skal definitivt lage desse igjen… Vertfall lignande. Eg har gjort meg opp mange tanker om fleire ingredienser som hadde passa utmerket som smakstilsetning. Kvitløk, chili, soltørka tomat, pesto, ost med enda meir smak (cheddar for eksempel)… Kanskje du vil prøve deg fram med ein vri? 🙂

Eg snitta sconesene i fire før steiking, men synes bitane vart litt for store – så eg delte kvar scone i åtte biter ved servering. Det gav totalt 16 biter, nok som tilbehør til minst 5-6 personer 🙂

Prøv du også – eg kan nesten garantere at dei faller i smak! NAM 🙂

Nyt mandagen, godtfolk!

Idag mottar eg nøkler på mitt nye kontor, så det er spennande tider i vente. Eg skal fortelle meir når alle brikkene er på plass 🙂

Annonse

21 Kommentarer

M

Marte Andersen

19. februar 2019

Tusen takk dor en kjempegod oppskrift! Jeg lagde med tørkede urter fordi jeg ikke hadde ferske, og det ble kjempegodt! Ble veldig gode med smør og ost som pålegg også 🙂

Linda Stuhaug

20. februar 2019

Flott Marte! Kjekt du likte oppskrifta 😀

G

Grete

11. februar 2019

Desse blei verkeleg dei saftigaste sconesa eg nokonsinne har laga (eller smakt, for den del). Synes grove scones har tendens til alltid å bli tunge og berre smake bakepulver, men desse! Super oppskrift, Linda! Bloggen din er forresten ei einaste stor inspirasjonskjelde, og det er lett å merke at du verkeleg kosar deg med alt det du legg ut det smittar, kan du tru! Det er så kjekt å følgje deg.

Linda Stuhaug

12. februar 2019

Hei Grete! Så hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk 😀 Veldig kjekt å lese at du synes bloggen min er ein einaste stor inspirasjonskilde, og at du synes det er kjekt tå følge meg. Det setter eg stor pris på å lese <3 Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover 🙂 Klem!

L

Laila Nordli

15. januar 2019

Lurer på ang. havremel, du skjønner, mine ble alt fra luftige, men en tung, kompakt klump. Blir alltid slik når jeg baker med havremel, så det har nok ikke noe med akkurat denne oppskriften å gjøre. Fulgte den, med speltmel og havremel. Har du noen tips, hva gjør man evt feil, for at resultatet aldri blir luftig med havremel? Bruker du alltid hvetemel sammen med havremel, f.eks i denne, eller har du også kun havremel og speltmel? Takk for en fantastisk side, med masse spennende oppskrifter, som vi hjemme tester ut hver dag:-)

Linda Stuhaug

15. januar 2019

Hei! Det kjeme veldig an på oppskrifta, eg kan fint bruke berre havremjøl, men i slike oppskrifter som dette så fungerer det best å kombinere havremjøl med speltmjøl/kveitemjøl. Kanskje du kan prøve å bytte ut litt meir av havremjølet med speltmjøl/kveitemjøl? Også er det viktig at havremjølet er så finmalt som mulig (visst du maler dette sjølv). Håper det var litt til hjelp!! 🙂

G

Gry

23. september 2018

Hei Linda! Hvilke urter brukte du i oppskrifta? De så himmelske ut, må prøves! 🙂

Linda Stuhaug

23. september 2018

Hei! Eg meina å hugse at eg brukte oregano og basilikum 🙂

W

Wenche

6. september 2018

Hei. Jeg er en aktiv bruker av oppskriftene du legger ut. Vi er en aktiv familie som er opptatt av å leve sunt og nyte god mat uten å telle kalorier. Vi har både cøliaki og laktoseintoleranse i familien, men du presenterer alltid gode alternative ingredienser så det er sjelden problemer å tilpasse oppskriftene til vårt behov. Så et spørsmål; I en del oppskrifter bruker du kesam original. Vil det bli veldig feil å bruke laktosefri kesam som kun finnes som mager variant?

Linda Stuhaug

6. september 2018

Hei Wenche! Så kjekt å lese at de bruker oppskriftene mine! Eg prøver alltid å tenke litt på allergier og intoleranser, eg veit det er mange der ute med desse hensyna 🙂 Eg ville heller brukt laktosefri creme fraiche framfor laktosefri mager kesam. Mager kesam er så mager at den i utgangspunktet ikkje tåler oppvarmin. Resultatet kan bli at 1) kesamen skiller seg 2) resultatet blir veldig tørt. Det vil jo komme litt an på oppskrifta, men generelt anbefaler eg ikkje mager kesam til oppskrifter som skal varmast 🙂

L

Line

6. september 2018

Disse sconesene var helt magiske 😀 Rett og slett! Jeg droppet purreløken og tok ca 30 gram mer ost inni, samt et godt dryss ost og maldonsalt oppå. nyyyydelig! Takk for en super-blogg Linda !

Linda Stuhaug

6. september 2018

Åh, høyres nydelig ut, Line 😀 Kjekt du like oppskrifta <3

A

Astrid

22. august 2018

Dette så ekstremt godt ut! Må prøves

Linda Stuhaug

23. august 2018

Dei var SÅ gode! Prøvprøv 😀

M

Mina

22. august 2018

Hei,takk for en super blogg! Er det en ting jeg savner på glutenfri kosthold er det glutenfrie scones. Kan jeg bytte ut melet med noe annet for å gjøre disse glutenfrie? Tusen takk for inspirasjonen 🙂

Linda Stuhaug

23. august 2018

Hei! Det går nok heilt fint å bytte ut speltmjølet her med en nøytral, glutenfri mjøltype 🙂

C

Camilla

21. august 2018

Off topic: Hei! Jeg har fulgt bloggen din i noen år no, så det er vel på tide å legge igjen en kommentar jeg vil bare si TUSEN TAKK for den beste matbloggen som finnes , jeg kan bare forestille meg hvor utrolig mye arbeid som ligger bak det å ferdigstille, fin justere og lage oppskrifter til bloggen!! Synes du fortjener all mulig ros og heder❤ klem fra en takknemlig leser

Linda Stuhaug

21. august 2018

Ååå for en utrulig hyggelig kommentar, Camilla <3 Tusen takk, det setter eg SÅ enormt stor pris på å lese 🙂 Det ligger absolutt mykje arbeid bak alt eg dela, men eg hadde aldri gjort det om eg ikkje hadde likt det. Og ikkje minst: slike ord gir meg masse motivasjon til å fortsette! Klem til deg <3

M

Malene

20. august 2018

De så gode ut til gryte! Gleder meg til å lese mer om ditt nye kontor! 🙂

Linda Stuhaug

20. august 2018

Ja, perfekte brød til gryte også – ingen tvil om 😀 Så kjekt, Malene. Eg gleder meg til å dele meir 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg