Proteinrike havremuffins med eple og kanel

Eit stort hurra for norsk eplesesong! 

Eg blir som eit lite barn når eplene begynner å modne på på trea. Eg har allerede vore på epleslang fleire ganger, både i Oslo og her heime. Lovlig epleslang, altså 😉 Eg er ikkje lite føre meg og ringer pent på hos eigarane av epletrea, og spørr om eg får lov å plukke med meg nokre stykker. Eg har aldri fått eit nei – dei aller fleste blir veldig glade for å kvitte seg med litt epler, då dei har for mykje til å klare å ete/bruke alt sjølv.

Men, om man ikkje har trivelige naboer med store epletre, så er det også norske epler å finne i butikkane no. Norske epler er noko av det beste eg veit – enten til å ete naturelle, eller til å bruke i ulike oppskrifter. Eg gleda meg til å eksprimentere og lage mange gode oppskrifter med dei norske eplene framover, og årets første oppskrift med sesongens epler får du meg meg idag;

Proteinrike havremuffins med eple og kanel!

Desse naturlig proteinrike, 100% grove, supersaftige, mektige, litt søte og virkelig gode. Meininga er at du skal kunne ete desse til både frukost, ha med i matpakken, som turmat, dessert eller kveldskos. Dei er såpass næringsrike at dei passer til det meste, og kan nytast av både store og små mager.

Proteinrike havremuffins med eple og kanel, 12 stk
200 g cottage cheese
50 g kesam
150 g havremjøl
100 g havregryn
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g flytande honning, sukrin gold eller anna valgfri søtning
1 stort eller 2 små epler, raspa med skallet på

Slik gjer du:
Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandinga glatt med stavmiksar. Bland inn bakepulver, kanel, søtning og revet eple, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt saman med hendene. La deiga svelle i minst 10 minutt.

Fordel deiga i smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Ha gjerne over litt hakkede mandler eller valnøtter på toppen. Steik på 180 grader, midt i ovnen, 15-25 minutt, til havremuffinsane er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.


Som du ser, alle ingrediensane kan du finne på dagligvarebutikken, og havremuffinsane er virkelig superenkle å lage 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager, men kan også fint frysast.

Og du, visst du kjenner igjen oppskrifta, så er den ganske så lik denne virkelig populære oppskrifta fra arkivet:

Proteinrike havrescones med eple og kanel. Du finner den HER! Ei oppskrifta som har falt i smak hos mange, og som har vore ein av høstens mest populære oppskrifter på bloggen dei siste åra

Havremuffinsane er like saftige og like gode – så her er det berre smak og behag korleis ei liker å lage denne typen oppskrift.

Eg synes det har vore luksus å varma opp nokre slike (tatt opp fra frysaren) til kveldsmat, eller tatt med nokon på farten når eg ikkje har hatt tid å lage meg matpakke. Dei er veldig gode uten pålegg, men kan sjølvsagt etast med pålegg også – om ein vil ha det!

Håper fleire vil prøve seg på desse, for dei er virkelig gode altså♥

Ha en nydelig onsdag vidare. Halvveis til helg allerede – tenk det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. MĂ„ man bruke honning e.l til sĂžtning? Eller holder det med det sĂžte fra eplet? Tenkte Ă„ bake i kveld, og har ikke flytende honning! Bare sĂ„nn hard honning…

  1. Eg ville absolutt ha brukt litt ekstra sĂždme sjĂžlv, men dette velger du jo heilt sjĂžlv 🙂 SĂ„ lenge honningen blander seg ut med resten av ingrediensane, sĂ„ gĂ„r det nok fint Ă„ bruke hard honning.

 2. Jeg lagde de i silikonformer da jeg ikke har slike andre. De ble veldig deigete (selv etter 30 min) sÄ tok de ut og mÄtte ta de pÄ rist. Har det noe Ä si Ä bruke silikonformer? Det var ogsÄ vanskelig Ä fÄ de i formene da deigen var sÄ fast.

  1. Hei! Eg har aldri brukt silikonformer, sĂ„ eg kan egentlig ikkje svare noko veldig konkret pĂ„ det… Deiga skal vere kompakt/fast – men alle ovner er forskjellige, sĂ„ kan hende du berre mĂ„ steike dei litt lengre 🙂

 3. Hei! Jeg har ikke muffinsbrett eller silikonformer.. Kan de lages i vanlige slike papirformer? SĂ„nne man laget muffins i til barnebursdag fĂžr

  1. Ja, det er i utgangspunktet det eg meiner med muffinsformer 🙂

 4. Jeg glemte eggene og rÞrte inn de til slutt, har det noe Ä si pÄ resultatet? Brukte ogsÄ mager kesam, de ble deigete inni selv om jeg stekte de nesten dobbelt sÄ lenge

  1. Dei skal ikkje vere deigete, men er veldig saftige – det er stor forskjell 🙂 OgsĂ„ mĂ„ dei avkjĂžlast litt, ellers kan dei oppleves deigete.. Mine muffins blei vertfall ikkje deigete 🙂

 5. De ble virkelig kjempegode. Jeg gjorde noen endringer siden jeg ville fĂ„ brukt opp proteinpulver som jeg hadde i skapet. Erstattet 30 g havremel med 30 g proteinpulver vanilje, og reduserte sĂžtningen til 20g sukrin gold siden proteinpulveret er ganske sĂžtt. Veldig godt med de mandlene pĂ„ toppen 🙂

  1. SĂ„ kjekt dei falt i smak, Kristin 😀 Perfekt Ă„ bruke litt av dei tĂžrrvarene man har tilgjengelig!

 6. Kan man bruke mager vaniljekesam, eller vil resultatet bli annerledes da? Ser nydelige ut!

  1. Eg anbefaler ikkje mager, den tĂ„ler i utgangspunktet ikkje sĂ„ godt oppvarming, og resultatet blir fort tĂžrt 😉 Du KAN selfĂžlgelig bruke det, men dĂ„ veit du det.

 7. Kjempe gode muffins! Tenkte egentlig ville hĂžyre med deg om du veit sann ca kaloriinnhold per muffins??:)

  1. SĂ„ kjekt du likte dei, Lisa 🙂 Nei, eg ofrer ikkje kaloriinnhold ein einaste tanke, hehe.

 8. Henny Lillelid Bjerga

  Bruker du varmluft pÄ ovnen nÄr du steker disse?

  1. Nei. Men du kan gjere det 🙂

 9. Hva slags pÄlegg bruker du pÄ disse? Tok 20 g ekstra med sukrin gold og en ts mindre med kanel fÞrste gang je prÞver de. HÄper disse faller i smak som tillegg i matpakkene og slik pÄ tur til gulla og som sunnere snacks til meg nÄr je fyser pÄ noe som itte er bra for meg. Pluss for masse godt til kroppen

  1. Eg synes desse er gode uten pĂ„legg, og pleier ikkje Ă„ ha noko pĂ„ dei 🙂 Men kvitost/brunost/syltetĂžy/philadelphia fungerer godt!

 10. Hvor mange muffins blir det ut av denne oppskriften?

  1. 12 stk 🙂 Det stĂ„r i «tittelen» pĂ„ ingredienslista 🙂

 11. Hilde Cathrin

  Suksess

  1. SĂ„ bra 😀