Annonse
23. august 2018
Seige, søte og sprø pistasjkjeks
Heisann!
Kan eg friste med nokon skikkelig smakfulle pistasjkjeks? Desse kjeksa blir småseige og lett sprø i kantane, en skikkelig god cookie-konsistens. I tillegg er dei søte og nydelige på smak, pistasjenøtter er virkelig ein av mine favorittnøtter, med den særegne smaken som nøttene har. Perfekt å bruke til kjeks!
Kjeksa kan du nyte som sunnare alternativ til snacks – her i heimen nyte vi innimellom eit kjeks eller to til ettermiddagskaffien. Dei er en favoritt hos alle mann! Kjeksa er uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Seige, søte og sprø pistasjkjeks, 20-22 stk
120 g pistasjenøtter uten skall
80 g valnøtter
3 ss sukrin gold
1 stor eggekvite
120 g fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt (om pistasjenøttene er usalta)
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Tips og alternativer*
– Er du ikkje så glad i dadler kan du sløyfe dette, eller bytte ut dadler med anna type tørka frukt.
– Valnøtter kan byttast med mandler eller andre nøtter.
Oppbevar kjeksa i en slags matboks/kakeboks/oppbevaringsboks. Dei står seg fint i minst ei veke 🙂
Håper det smaker!
Annonse
10 Kommentarer
Unni D. Nicolaysen
15. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
Christin
25. august 2018
Linda Stuhaug
28. august 2018
Mm
24. august 2018
Linda Stuhaug
28. august 2018
Kari.
23. august 2018
Linda Stuhaug
24. august 2018
Kari
24. august 2018
Linda Stuhaug
28. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR