Linda Stuhaug

Annonse

Seige, søte og sprø pistasjkjeks

Seige, søte og sprø pistasjkjeks
Heisann!
Kan eg friste med nokon skikkelig smakfulle pistasjkjeks? Desse kjeksa blir småseige og lett sprø i kantane, en skikkelig god cookie-konsistens. I tillegg er dei søte og nydelige på smak, pistasjenøtter er virkelig ein av mine favorittnøtter, med den særegne smaken som nøttene har. Perfekt å bruke til kjeks!
Kjeksa kan du nyte som sunnare alternativ til snacks – her i heimen nyte vi innimellom eit kjeks eller to til ettermiddagskaffien. Dei er en favoritt hos alle mann! Kjeksa er uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Seige, søte og sprø pistasjkjeks, 20-22 stk 120 g pistasjenøtter uten skall 80 g valnøtter 3 ss sukrin gold 1 stor eggekvite 120 g fibersirup clear 3 store, saftige dadler i små biter 1/2 ts kanel en god klype maldonsalt (om pistasjenøttene er usalta)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Tips og alternativer* – Er du ikkje så glad i dadler kan du sløyfe dette, eller bytte ut dadler med anna type tørka frukt. – Valnøtter kan byttast med mandler eller andre nøtter.
Oppbevar kjeksa i en slags matboks/kakeboks/oppbevaringsboks. Dei står seg fint i minst ei veke 🙂
Håper det smaker!

Heisann!

Kan eg friste med nokon skikkelig smakfulle pistasjkjeks? Desse kjeksa blir småseige og lett sprø i kantane, en skikkelig god cookie-konsistens. I tillegg er dei søte og nydelige på smak, pistasjenøtter er virkelig ein av mine favorittnøtter, med den særegne smaken som nøttene har. Perfekt å bruke til kjeks!

Kjeksa kan du nyte som sunnare alternativ til snacks – her i heimen nyte vi innimellom eit kjeks eller to til ettermiddagskaffien. Dei er en favoritt hos alle mann! Kjeksa er uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Seige, søte og sprø pistasjkjeks, 20-22 stk
120 g pistasjenøtter uten skall
80 g valnøtter
3 ss  sukrin gold
1 stor eggekvite
120 g  fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt (om pistasjenøttene er usalta)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Tips og alternativer*
– Er du ikkje så glad i dadler kan du sløyfe dette, eller bytte ut dadler med anna type tørka frukt.
– Valnøtter kan byttast med mandler eller andre nøtter.

Oppbevar kjeksa i en slags matboks/kakeboks/oppbevaringsboks. Dei står seg fint i minst ei veke 🙂

Håper det smaker!

Annonse

10 Kommentarer

U

Unni D. Nicolaysen

15. september 2018

Hei! Er Det ikke Gluten i Fibersirup clear eller gold? Ser veldig fristende ut med disse kjeksene men i ingrediensene står det malt.

Linda Stuhaug

18. september 2018

«Maltekstrakt (inneholder <20 ppm gluten)" Dei med glutenallergi skal tåle denne lille mengden. Eg har mange lesere med cøliaki som bruker fibersirup 🙂

C

Christin

25. august 2018

Disse så gode ut! Jeg fikk noen fantastisk gode lakriskjeks til en bringebærdessert forrige gang vi var ute og spiste. Oppskrift på sukkerfrie lakriskjeks er derfor høyt på min ønskeliste. God lørdag 🙂

Linda Stuhaug

28. august 2018

Oi, den var ny – og faktisk litt spennande! Skal skrive det på lista mi 😀

M

Mm

24. august 2018

Eg HATAR daler og er generelt lite glad i tørka frukt. Eg tok spontant å forsøkte denne oppskrifta med litt eplemos i stadenfor og det blei faktisk overraskande bra!

Linda Stuhaug

28. august 2018

Så bra då!! Det gjelder å prøve seg litt fram uttafor komfortsonen, hihi 😀

K

Kari.

23. august 2018

Hei. Har nettopp laga eple muffins. Dei blei gode. Har lyst å lage kjeks her og lurer på kva fibersirup clear er. Er ikkje så bevandret i alle ingredienser, så lurer på om vanlig sirup kan brukast. Takk for inspirerande blogg som eg daglig er innom.

Linda Stuhaug

24. august 2018

Hei! Les mer om fibersirup her: http://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/ Du kan alltids prøve med vanlig sirup, men poenget med fibersirup har den egenskapen at den gir seig konsistens og sprø utside, noko vanlig sirup ikkje har på samme måte.

K

Kari

24. august 2018

Takk for svar. Kommer nok til å kjøpe produktet.

Linda Stuhaug

28. august 2018

Eg synes det er supergodt – spesielt i desse kjeksa 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg