Linda Stuhaug

Annonse

27. august 2018

Søtpotet- og gulrotsuppe med linser

Søtpotet- og gulrotsuppe med linser
Hei mandag!
Kjøttfri mandag, som alltid. Dagens vegetaroppskrift er en enkel og smakfull søtpotet- og gulrotsuppe med linser. Denne passer perfekt til kjølige haustdager som vi går i møte framover♥ Dette er en super kvardagsmiddag for heile familien, suppa er klar på cirka halvtimen, og slike raske kvardagsmiddager er jo alltid en slager!
Søtpotet- og gulrotsuppe med linser, 4 personer 500 g søtpotet (skrelt og delt i små biter) 500 g gulrot (skrelt og delt i små biter) 1 stk løk 2 fedd kvitløk 1/2 ss revet ingefær 12 dl grønnsakskraft/buljong 2 kartonger røde linser (175 g drenert vekt x2) 1 kartong kokosmelk (250 ml) salt og pepper olje til steiking
Slik gjer du: Kutt løk og finhakk kvitløk. Steik i olje til løken er blank. Ha over i en kjele og tilsett søtpotet, gulrot, ingefær og røde linser. Tilsett grønnsakskraft/buljong og la det småkoke til alt er mørt (koketida vil naturligvis variere med størrelse på grønnsakene, jo mindre biter, jo kortare koketid).
Kjør suppa jevn med ein stavmiksar eller lignande. Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt væske om nødvendig, og la suppa få eit oppkok rett før servering.
Det er alltid godt med litt topping på suppa♥ Eg ville ha eit vegansk måltid og lagde rista gresskarkjerner som topping. Dette er virkelig supergodt på supper, altså! Gresskarkjernene blir sprø og skikkelig smakfulle når dei blir rista.
Rista gresskarkjerner lagde eg enkelt og greit slik: ca. 150 g gresskarkjerner 1 god ts kokosolje 2-3 gode klyper maldonsalt
Slik gjer du: Varm opp olje i steikepanna, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og la det riste til gresskarkjernene begynner å poppe. Tilsett maldonsalt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevares i glass.
Ellers er det berre å bruke smaksløkane og smakstilsette suppa med en spenstig vri 🙂 Chili eller red curry paste trur eg hadde blitt skikkelig godt!
Velbekomme, og ha en nydelig start på den nye veka 😀

Hei mandag!

Kjøttfri mandag, som alltid. Dagens vegetaroppskrift er en enkel og smakfull søtpotet- og gulrotsuppe med linser. Denne passer perfekt til kjølige haustdager som vi går i møte framover♥ Dette er en super kvardagsmiddag for heile familien, suppa er klar på cirka halvtimen, og slike raske kvardagsmiddager er jo alltid en slager!

Søtpotet- og gulrotsuppe med linser, 4 personer
500 g søtpotet (skrelt og delt i små biter)
500 g gulrot (skrelt og delt i små biter)
1 stk løk
2 fedd kvitløk
1/2 ss revet ingefær
12 dl grønnsakskraft/buljong
2 kartonger røde linser (175 g drenert vekt x2)
1 kartong kokosmelk (250 ml)
salt og pepper
olje til steiking

Slik gjer du:
Kutt løk og finhakk kvitløk. Steik i olje til løken er blank. Ha over i en kjele og tilsett søtpotet, gulrot, ingefær og røde linser. Tilsett grønnsakskraft/buljong og la det småkoke til alt er mørt (koketida vil naturligvis variere med størrelse på grønnsakene, jo mindre biter, jo kortare koketid).

Kjør suppa jevn med ein stavmiksar eller lignande. Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt væske om nødvendig, og la suppa få eit oppkok rett før servering.

Det er alltid godt med litt topping på suppa♥ Eg ville ha eit vegansk måltid og lagde rista gresskarkjerner som topping. Dette er virkelig supergodt på supper, altså! Gresskarkjernene blir sprø og skikkelig smakfulle når dei blir rista.



Rista gresskarkjerner lagde eg enkelt og greit slik:
ca. 150 g gresskarkjerner
1 god ts kokosolje
2-3 gode klyper maldonsalt

Slik gjer du:
Varm opp olje i steikepanna, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og la det riste til gresskarkjernene begynner å poppe. Tilsett maldonsalt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevares i glass.

Ellers er det berre å bruke smaksløkane og smakstilsette suppa med en spenstig vri 🙂 Chili eller red curry paste trur eg hadde blitt skikkelig godt!

Velbekomme, og ha en nydelig start på den nye veka 😀

Annonse

14 Kommentarer

S

Silje

21. desember 2023

Tips til hva man kan bruke i denne hvis man vil ha den mer proteinrik? Trenger ikke være vegetar 😊

Linda Stuhaug

1. januar 2024

Då ville eg berre brukt proteinrik topping av eit slag😊

B

Birte

11. februar 2019

Utrolig god suppe⭐️ Går det an å varme den opp igjen dagen etterpå?

Linda Stuhaug

12. februar 2019

Ja, sjølvsagt 🙂

R

Ragna

7. mars 2024

Veldig god suppe, takk for inspirasjon og oppskrift. Eg har ofte litt lime eller sitronjuice oppi til slutt. Syns der gjer suppa endå bedre. Rister gresskarkjerner i tørr sreikepanne, enkelt og godt!

Linda Stuhaug

8. mars 2024

Så kjekt å lese at den smaker🤗

M

Maria

13. september 2018

Går det an å bruke lett kokosmelk? Det eg har i skapet 🙂

Linda Stuhaug

14. september 2018

Det går selføgelig an, men eg anbefaler virkelig fullfett altså 🙂

M

Maria

14. september 2018

Okei, takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

15. september 2018

🙂

M

Madelene

4. september 2018

Den var sykt god!! Takk for sykt mye inspo i matveien. Bruker kun dine oppskrifter når jeg skal lage meg mat 🙂 Ha en fin dag!

Linda Stuhaug

4. september 2018

Så kjekt å lese, Madelene! Det tar eg som eit stort kompliment <3

B

Bente

30. august 2018

Når skal buljongen oppi? Med søtpoteter og gulrøtter? 🙂

Linda Stuhaug

31. august 2018

Grønnsakene skal koke i buljongen! Ser det er litt uklart, skal få endra det 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg