Middagspai med enkel søtpotetbunn

Hei godtfolk!

Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;

… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!

Du treng, 1 middagspai (4-5 personer)
1 avlang, stor søtpotet
300 g skinke, i biter
100 g spekeskinke, i biter
1 spisspaprika
1/3 rødløk
3-4 stilker asparges

Eggeblanding
8 egg
2 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).

2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.

3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.

Tips og alternativer
♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.

♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…

♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.

♦  Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂

Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!

Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!

Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Hei:)
    Jeg får ikke meny-funksjonen til å fungere i firefox, som jeg bruker. Den virker i chrome, og på mobilen, men hadde vært kjekt om det virka i firefox også, for jeg har ikke lyst å bytte nettleser. Er det meg det er noe galt hos, eller virker det ikke på Firefox generelt? Det skjer ikke noe når jeg klikker på menyfunksjonen, jeg får verken søkt eller sett i menyen. Det har vært sånn så lenge jeg har lest bloggen, 2-3 år kanskje. Klarer meg med å søke på mobilen, men hadde vært veldig greit om det virka i Firefox også!
    Nå sitter jeg med ukas middagsplan, og da må jeg alltid innom bloggen din for inspirasjon og oppskrifter! 🙂

    1. Heisann! 2-3 år??? Også seier du ifra først no??? Offameg, dette skulle eg jo visst for lenge sida! Eg skal uansett ta det vidare og høyre om det er noko dei kan gjere 🙂

  2. Har veldig lyst å lage denne oppskriften. Har laget den før og anbefaler den sterkt. Har ikke søtpotet, men en rekke vanlige poteter som må brukes opp. Tror du det lar seg gjøre å bytte?

    1. Ja, det går nok heilt fint! Blir jo en anna smak, men fungerer nok det også altså 🙂

  3. Jeg lagde denne idag. Sååå godt!!!

  4. Pai er fantastisk! Har tilgode å prøve denne oppskriften, men søtpotet høres veldig godt ut 🙂

    1. Prøv denne! Du kjem til å bli overraska over kor enkel og digg den er 😀

  5. Denne var heilt super!

    1. Så bra, Maria!! 😀

  6. Kan den fryses og varmes opp igjen?

    1. Ja, det går nok fint!