Linda Stuhaug

Annonse

28. august 2018

Middagspai med enkel søtpotetbunn

Middagspai med enkel søtpotetbunn
Hei godtfolk!
Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;
… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!
Du treng, 1 middagspai (4-5 personer) 1 avlang, stor søtpotet 300 g skinke, i biter 100 g spekeskinke, i biter 1 spisspaprika 1/3 rødløk 3-4 stilker asparges
Eggeblanding 8 egg 2 dl melk en neve frisk spinat, hakka salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili + revet ost til toppen
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).
2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.
3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.
4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.
Tips og alternativer ♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.
♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…
♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.
♦ Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂
Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!
Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!
Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!

Hei godtfolk!

Kan eg friste med en heidundrandes digg søtpotetpai til middag? Dette er virkelig verdens enklaste middagspai, ettersom du slipper å klusse med den tradisjonelle paibunnen som må forsteikast og slikt. Godt (og enkelt) det også, men denne paien med skiver av søtpotet som paibunn er enda enklare;

… og kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er berre fantastisk god, så dette er en middagspai eg virkelig anbefaler om du er like glad i søtpotet som meg 🙂 Prinsippet med søtpotetskiver som paibunn er ingenting nytt, ideen fikk eg tilbake i 2014 og oppskrift delte eg HER. Oppskrifta er likevell verdt å dele igjen, for det er så mange nye følgara som sannsynlivis ikkje har prøvd det enda!

Du treng, 1 middagspai (4-5 personer)
1 avlang, stor søtpotet
300 g skinke, i biter
100 g spekeskinke, i biter
1 spisspaprika
1/3 rødløk
3-4 stilker asparges

Eggeblanding
8 egg
2 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform på 28 cm (eller anna ildfast form).

2. Del grønnsakene i passelige biter (hugs å knekke av nederste del av aspargesane). Legg skinke, spekeskinke og grønnsakene i paiformen.

3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La paien kvile nokre minutt før servering.

Tips og alternativer
♦ Som i alle mine oppskrifter ellers: bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Ingen problem å bytte ut asparges med brokkoli, løk med purreløk, paprika med sopp – for å ta nokre eksempel.

♦ Skinke og spekeskinke kan byttast med anna type kjøtt – eller droppast for vegetarvariant. Kylling, bacon, anna type salt skinke, laks…

♦ Tåler du ikkje melk? Bruk alternativ melk i eggeblandinga og dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.

♦ Ellers er det berre å prøve seg fram med litt ekstra smak eller krydderier som gir god smak. Pressa kvitløk, finhakka chili, urter… Mmmm 🙂

Server gjerne paien med litt eksra grønt og en god dressing, for eksempel en frisk salat og kvitløksdressing 🙂 Det var det eg hadde som tilbehør, og det var veldig godt!

Muligheten for variasjon i en slik middagspai er stor, så det er berre å bruke fantastien og ikkje minst det du har tilgjengelig i kjøleskapet 🙂 Pai er en super måte å bruke opp diverse grønnsaksrester, ulike typer kjøtt/fisk og siste rest av kvitosten… Mat har jo absolutt ingenting å gjere i bosset med mindre det er dårlig!

Håper det frister! Kvardagsmiddag som passer heile familien♥ Og eit lite tips: kutt alt klart kvelden før, visp sammen eggeblandinga i en bakebolle. Då er det berre å ha alt i formen dagen etterpå, og steike til paien er ferdig. Enkle grep, enklare kvardag, som eg liker å sei. Restane smaker også minst like godt dagen etterpå, varmt eller kaldt. Kva med å ta med rester i matpakken? Luksuslunsj!!

Annonse

24 Kommentarer

I

Ingvild

7. september 2020

Laget denne i dag, og WOW!! må jeg bare si. Superenkel, rask (!!) og veldig god oppskrift. Paibunn med mel no more, haha, nei da. Søtpotet er seriøst noe av den beste grønnsaken som fins, så inmari anvendelig og god <3 Håper du har en fin start på uka di!

Linda Stuhaug

8. september 2020

Ikkje sant det er genialt? Og skikkelig godt? 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak hos deg også! Heilt enig i at søtpotet er fantastisk, den kan jo brukast til SÅ mykje. God tirsdag til deg <3

A

Astrid H.

21. november 2023

Takk for super oppskrift, nam. Eg brukte røyka laks, soltørka tomater, spinat, brokkoli, raudlauk, paprika og svarte bønner til fyll. Dette vert ein favoritt, tenker eg. Neste gong vert det kanskje feta, soltørka tomater +++

Linda Stuhaug

24. november 2023

Så kjekt den smakte🥰

K

Kristin

25. januar 2019

Kan den fryses og varmes opp igjen?

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Ja, det går nok fint!

A

Anne Hilde

12. desember 2019

Når du bruker skinke, er det sånn fra boks du bruker? Sånn bogskinke? Ser veldig god ut 🙂

Linda Stuhaug

12. desember 2019

Eg varierer etter kva eg har tilgjengelig. Kan fint bruke bogskinke 🙂

S

Solfrid

20. mai 2022

Den var knakande god 👏jeg brukte ikke skinke bare forskjellige grønnsaker , tok det jeg hadde i kjøleskapet og har laget den flere ganger 🌞 en liten favoritt 🤭

Linda Stuhaug

20. mai 2022

Så kjekt å lese😍😍

M

Maria

24. september 2018

Denne var heilt super!

Linda Stuhaug

25. september 2018

Så bra, Maria!! 😀

M

Malene

31. august 2018

Pai er fantastisk! Har tilgode å prøve denne oppskriften, men søtpotet høres veldig godt ut 🙂

Linda Stuhaug

31. august 2018

Prøv denne! Du kjem til å bli overraska over kor enkel og digg den er 😀

M

May K

30. august 2018

Jeg lagde denne idag. Sååå godt!!!

Linda Stuhaug

30. august 2018

Fantastisk 😀

V

Victoria

29. august 2018

Har veldig lyst å lage denne oppskriften. Har laget den før og anbefaler den sterkt. Har ikke søtpotet, men en rekke vanlige poteter som må brukes opp. Tror du det lar seg gjøre å bytte?

Linda Stuhaug

29. august 2018

Ja, det går nok heilt fint! Blir jo en anna smak, men fungerer nok det også altså 🙂

K

Kristin

28. august 2018

Hei:) Jeg får ikke meny-funksjonen til å fungere i firefox, som jeg bruker. Den virker i chrome, og på mobilen, men hadde vært kjekt om det virka i firefox også, for jeg har ikke lyst å bytte nettleser. Er det meg det er noe galt hos, eller virker det ikke på Firefox generelt? Det skjer ikke noe når jeg klikker på menyfunksjonen, jeg får verken søkt eller sett i menyen. Det har vært sånn så lenge jeg har lest bloggen, 2-3 år kanskje. Klarer meg med å søke på mobilen, men hadde vært veldig greit om det virka i Firefox også! Nå sitter jeg med ukas middagsplan, og da må jeg alltid innom bloggen din for inspirasjon og oppskrifter! 🙂

Linda Stuhaug

28. august 2018

Heisann! 2-3 år??? Også seier du ifra først no??? Offameg, dette skulle eg jo visst for lenge sida! Eg skal uansett ta det vidare og høyre om det er noko dei kan gjere 🙂

S

Synnøve

27. mars 2020

Denne var veldig god på smak men den ble veldig fuktig i bunnen og det samlet seg en del fukt/vann i bunn. Er det pga søtpotetene? Skal absolutt lages flere ganger! Kjempe enkel og god!

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Hm, det har ikkje eg opplevd før. Det kan vere søtpotetene, men min blir aldri fuktig i bunn!

A

Ann-Karin

4. november 2020

Denne paien den beste paien vi har smakt, ingen av oss liker vanlig paibunn, men denne med søtpotet er bare nam Siden guttungen ikke liker det meste av ingrediensene, så har vi en 2-retters og lager da Taco-lasagne, den er også supergod. Lager store porsjoner, så vi har i 2 dager Elsker oppskriftene dine

Linda Stuhaug

5. november 2020

Så hyggelig å lese, Ann-Karin 😀 Kjekt dåkke liker oppskriftene mine!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg