Sprø eplechips med kanel

God fredag!

Er du som meg og har kjøleskapet fullt av norske epler? Eg har handla og plukka, og ete minst eit eple daglig, men likevell er det så mange igjen… Eg skal definitivt bake noko godt i helga (har hatt så lyst på eplekake dei siste dagane!) og gleda meg til det, men i mellomtida vil eg tipse dåkke om en oppskrift fra arkivet; verdens enklaste eplechips!

Skal du lage eplechips treng du i hovedsak kun eple og valgfri smakstilsetning. Eg har brukt kanel og synes det er knallgodt, men du kan også bruke kardemomme, vaniljepulver eller diverse kryddermikser for god smak. Eplene mine trengte ikkje noko ekstra søtning, dei var så gode i seg sjølv – men visst eplene dine er veldig sure eller du ønsker eplechipsen søtare så kan du også drysse over litt valgfri søtning 🙂

Du treng:
Epler
Kanel

Slik gjer du:
Vask eplene, skjær i tynne skiver (gjerne med en osthøvel eller mandolinjern), og fjern frøa. Fordel på eit eller fleire steikebrett med bakepapir. Det er viktig at epleskivene ikkje ligger oppå kvarandre.

Strø over kanel. Steik på 90 grader varmluft i 2-2,5 time, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er godt bølgette i kantane. Visst du bruker fleire brett lar du bretta bytte plass i ovnen underveis.

La eplechipsen avkjøle seg på steikebrettet. Det er først etter avkjøling at eplechipsen blir sprø. Oppbevarast i lufttett glass eller boks.

Sååå godt! Håper du er frista til å prøve♥

Eg lager alltid eplechips med høstens epler, og i år skal ikkje vere noko unntak! Eg har til og med tatt med meg epler fra Østlandet denne gangen!

Eg har jo vore i Oslo denne veka, og eg og mi gode venninne tok turen til gården Tomtermais i Drøbak på mandag!

Vi blei invitert på besøk og fikk gå ut i åkeren og plukke med oss massevis av grønnsaker fra jorda, og ikkje minst fylte vi opp handlekorga inne i gardsbutikken (der alle grønnsakene er fra Tomtermais sine jorder!).

Vi koste oss SÅ masse! Ute i åkeren fant i blant anna mais, gulerøtter, løk, rødløk, sukkererter…

Eit slikt tilbud er heilt unikt, og eg blir så glad langt inn i hjerterota at nokon driver gård på denne måten, med en visjon om å levere grønnsaker direkte til oss forbrukere.

Takk for at vi fikk komme på besøk, Tomtermais! HER kan du besøke heimesida, og bur du i nærheten av Drøbak, så anbefaler eg virkelig å ta turen. Eg skal vertfall tilbake, enten det blir i år eller neste år 🙂

10 kommentarer

 1. Hei 🙂 Tenkte jeg skulle lage matmuffins i helgen og ha til lunsj utover uken. Vet du hvordan det er fryse matmuffins? Og hvor lenge holder de seg i kjøleskap?

  1. Hei 🙂 Det går heilt fint å fryse dei. Holder seg 2-3 dager i kjøleskap 🙂

 2. Hilde Smith

  Hei! Veldig gode de eplechipsene. Jeg lurer på å lenge de holder seg på tette glass eller tett boks? Hilde

  1. Hei! Det kan eg dessverre ikkje svare konkret på, her har dei forsvunne innen nokre dager :/

 3. Hildegun

  Kjempegode eplechips! Laga av forskjellige sortar epler og alle blei gode. Min første porsjon blei dessverre mjuke igjen fordi eg ikkje la dei på glass med ein gong dei var kalde, men putta dei inn igjen i ovnen ei stund og etter at dei kjølna blei dei sprøe igjen!! Så dei må på glass med ein gong dei er avkjøla!

  1. Godt tips, Hildegunn! Og kjekt du likte dei 😀

 4. Hei er det mulig å lage disse uten varmluftsovn?

  1. Hei! Usikker, men du må gjerne prøve 🙂 Dei må dog steike lengre før dei blir sprø!

 5. Hei, laget disse i går og de var helt fantastiske! Prøvde smakte et bit av eple for å se om den trengte søtning, men ble fikk likevel en surere etter smak etter steking. Barna elsket dem! Men de blir sjokka nesten for hver bit ang ettersmaken.. Hehe. Hva bruker du eventuelt av søtning?

  1. Hei! Så kjekt dei smakte 🙂 Eg har aldri brukt noke søring her, men du kan bruke det du ønsker av sukker/honning/sukrin vil eg tru 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *