Annonse
31. august 2018
Sprø eplechips med kanel
God fredag!
Er du som meg og har kjøleskapet fullt av norske epler? Eg har handla og plukka, og ete minst eit eple daglig, men likevell er det så mange igjen… Eg skal definitivt bake noko godt i helga (har hatt så lyst på eplekake dei siste dagane!) og gleda meg til det, men i mellomtida vil eg tipse dåkke om en oppskrift fra arkivet; verdens enklaste eplechips!
Skal du lage eplechips treng du i hovedsak kun eple og valgfri smakstilsetning. Eg har brukt kanel og synes det er knallgodt, men du kan også bruke kardemomme, vaniljepulver eller diverse kryddermikser for god smak. Eplene mine trengte ikkje noko ekstra søtning, dei var så gode i seg sjølv – men visst eplene dine er veldig sure eller du ønsker eplechipsen søtare så kan du også drysse over litt valgfri søtning 🙂
Du treng:
Epler
Kanel
Slik gjer du:
Vask eplene, skjær i tynne skiver (gjerne med en osthøvel eller mandolinjern), og fjern frøa. Fordel på eit eller fleire steikebrett med bakepapir. Det er viktig at epleskivene ikkje ligger oppå kvarandre.
Strø over kanel. Steik på 90 grader varmluft i 2-2,5 time, til eplene har fått en gyllen farge og skivene er godt bølgette i kantane. Visst du bruker fleire brett lar du bretta bytte plass i ovnen underveis.
La eplechipsen avkjøle seg på steikebrettet. Det er først etter avkjøling at eplechipsen blir sprø. Oppbevarast i lufttett glass eller boks.
Sååå godt! Håper du er frista til å prøve♥
Eg lager alltid eplechips med høstens epler, og i år skal ikkje vere noko unntak! Eg har til og med tatt med meg epler fra Østlandet denne gangen!
Eg har jo vore i Oslo denne veka, og eg og mi gode venninne tok turen til gården Tomtermais i Drøbak på mandag!
Vi blei invitert på besøk og fikk gå ut i åkeren og plukke med oss massevis av grønnsaker fra jorda, og ikkje minst fylte vi opp handlekorga inne i gardsbutikken (der alle grønnsakene er fra Tomtermais sine jorder!).
Vi koste oss SÅ masse! Ute i åkeren fant i blant anna mais, gulerøtter, løk, rødløk, sukkererter…
Eit slikt tilbud er heilt unikt, og eg blir så glad langt inn i hjerterota at nokon driver gård på denne måten, med en visjon om å levere grønnsaker direkte til oss forbrukere.
Takk for at vi fikk komme på besøk, Tomtermais! HER kan du besøke heimesida, og bur du i nærheten av Drøbak, så anbefaler eg virkelig å ta turen. Eg skal vertfall tilbake, enten det blir i år eller neste år 🙂
Annonse
10 Kommentarer
Monica
25. oktober 2021
Linda Stuhaug
25. oktober 2021
Linn
19. oktober 2021
Linda Stuhaug
19. oktober 2021
Hildegun
22. september 2018
Linda Stuhaug
23. september 2018
Hilde Smith
13. september 2018
Linda Stuhaug
13. september 2018
Iselin
1. september 2018
Linda Stuhaug
2. september 2018
SKRIV EN KOMMENTAR