Linda Stuhaug

Annonse

3. september 2018

Wraps med quinoa- og bønneboller

Wraps med quinoa- og bønneboller
Hei!
Hugsa de quinoa- og bønneburgeren som eg posta oppskrift på for nokre veker sidan? Det var mange som prøvde seg på desse burgarane, og idag har eg en ny variant med samme oppskrift; quinoa og bønneboller.
Det er mange måter å servere dette på. Eg valgte å servere det som en wraps, men du kan jo også for eksempel lage en tomatsaus og servere med spagetti eller potetmos, lage en slags gryte eller alt-i-en-form med diverse grønnsaker og slikt. Mange måter å gjere det på! Quinoa- og bønnebollane er vertfall veldig gode og anvendelige, så dei kan brukast til mykje.
Du trenger, 30-35 stk 1 dl quinoa (ukokt) 2 kartonger svarte bønner eller kidneybønner 2 fedd kvitløk, pressa 3-4 ss havremjøl 1/2 ts salt + 1/2 ts pepper 1 ts paprikakrydder + 1 ts grovkverna chili 100 g hakka valnøtter olje eller smør til steiking
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt.
2. Skyll bønnene i eit dørslag. 2 kartonger tilsvarer ca. 340 g bønner (170g x2 drenert vekt).
3. Ha alle ingrediensane utenom valnøtter i en bolle og kjør glatt med en stavmiksar. Vend inn hakka valnøtter til slutt.
4. Form til litt flate boller og steik på middels varme ca. 10 minutt på kvar side, til bollane er lett sprø og godt gyllen. Server varme eller kalde med det tilbehøret du ønsker.
Eg serverte quinoa- og bønnebollane som en wraps med lomper, grønnsaker og guacamole (avokado, kvitløk, salt, pepper, grovkverna chili og litt limesaft). Det var ein knallgod kombinasjon! Bytt gjerne lomper med tortillalefser, pitabrød eller lignande.
Det er ei relativt stor oppskrift. Har du noko til overs kan du ete dei varme eller kalde i matpakken/restemiddag dagane etterpå. Dei holder seg i kjøleskapet 2-3 dager, og kan fint frysast også.
Lettvint, sunt og godt. Eg blir meir og meir glad i å eksprimentere med vegetariske og veganske oppskrifter, men eg har en lang vei å gå enda for å bli bedre. Ein kjøttfri dag i veka fortsetter eg vertfall med, så eg får jo prøvd meg trutt og ofte på noko nytt 🙂

Hei!

Hugsa de quinoa- og bønneburgeren som eg posta oppskrift på for nokre veker sidan? Det var mange som prøvde seg på desse burgarane, og idag har eg en ny variant med samme oppskrift; quinoa og bønneboller.

Det er mange måter å servere dette på. Eg valgte å servere det som en wraps, men du kan jo også for eksempel lage en tomatsaus og servere med spagetti eller potetmos, lage en slags gryte eller alt-i-en-form med diverse grønnsaker og slikt. Mange måter å gjere det på! Quinoa- og bønnebollane er vertfall veldig gode og anvendelige, så dei kan brukast til mykje.

Du trenger, 30-35 stk
1 dl quinoa (ukokt)
2 kartonger svarte bønner eller kidneybønner
2 fedd kvitløk, pressa
3-4 ss havremjøl
1/2 ts salt + 1/2 ts pepper
1 ts paprikakrydder + 1 ts grovkverna chili
100 g hakka valnøtter
olje eller smør til steiking

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt.

2. Skyll bønnene i eit dørslag. 2 kartonger tilsvarer ca. 340 g bønner (170g x2 drenert vekt).

3. Ha alle ingrediensane utenom valnøtter i en bolle og kjør glatt med en stavmiksar. Vend inn hakka valnøtter til slutt.

4. Form til litt flate boller og steik på middels varme ca. 10 minutt på kvar side, til bollane er lett sprø og godt gyllen. Server varme eller kalde med det tilbehøret du ønsker.

Eg serverte quinoa- og bønnebollane som en wraps med lomper, grønnsaker og guacamole (avokado, kvitløk, salt, pepper, grovkverna chili og litt limesaft). Det var ein knallgod kombinasjon! Bytt gjerne lomper med tortillalefser, pitabrød eller lignande.

Det er ei relativt stor oppskrift. Har du noko til overs kan du ete dei varme eller kalde i matpakken/restemiddag dagane etterpå. Dei holder seg i kjøleskapet 2-3 dager, og kan fint frysast også.

Lettvint, sunt og godt. Eg blir meir og meir glad i å eksprimentere med vegetariske og veganske oppskrifter, men eg har en lang vei å gå enda for å bli bedre. Ein kjøttfri dag i veka fortsetter eg vertfall med, så eg får jo prøvd meg trutt og ofte på noko nytt 🙂

Annonse

8 Kommentarer

E

Elisabeth

27. april 2021

Hei! Gleder meg til å prøve denne oppskriften kan jeg bruke noe annet enn Valnøtter?

Linda Stuhaug

28. april 2021

Du kan bruke kva som helst av andre nøtter eller kjerner 😀

L

Lisbet

4. september 2018

Lagde disse i dag med potetmos, stekte grønnsaker og brun saus, og det falt godt i smak hos både meg og samboer Takk for oppskrift! Skal absolutt lages igjen

Linda Stuhaug

5. september 2018

Mmm, det hørtes nydelig ut, Lisbet 😀

T

Trine

3. september 2018

Dette skal testes, nam

Linda Stuhaug

4. september 2018

Håper det smaker, Trine 😀

Å

Åshild

3. september 2018

Jeg hadde ikke nok bønner så siste 100g ble grønne linser – likevel stor suksess! 😀

Linda Stuhaug

4. september 2018

Fantastisk 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg