Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli

God tirsdag!

Vi er i gang med ei ny veke, og eg ser at middager – spesielt enkle, sunne og smakfulle kvardagsmiddager – blir fort populære på bloggen om dagane. Kva som er mest populært rullerer ut fra årstid, vær, sesong og høgtider, men akkurat no så er MIDDAG det store hos dåkke. Då gjelder det å ha litt ekstra fokus på middager tenker eg 🙂 Dagens oppskrift er nettopp en slik type middag som eg trur de vil like; enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli!

En klassiker som er laga en litt ny vri på, som eg er sikker på vil falle i smak hos både store og små rundt bordet.

Du treng, ca. 4 personer
200-250 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
300-350 g skinke
1 stk brokkoli
5 dl melk
1 pk kremost urter (125 g)
2-3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt skinke i terningar og brokkoli i små bukettar.

2. Kok opp melk og kremost urter. Bland maisenna med vatn og tilsett i den kokande melka til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.

3. Bland sausen inn i skinke-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering.

Denne middagen kan du fint klargjere kvelden i forvegen, så gjenstår det kun steiking etter jobb. Enkle grep, enklare kvardag 🙂

PS! I tilfelle må du hugse å avkjøle pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn. Avkjøl sausen før den vendast inn i resten, og vent med osten til rett før steiking.

Her kan du også bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøttrester. Litt spekeskinke igjen i en pakke? Putt den oppi! Blomkål i kjøleskapet og ikkje brokkoli? Bruk blomkål istedenfor! Litt purreløk du skulle fått brukt opp? Kutt i biter og bruk den også! Gratenger er en super måte å bruke opp rester på 🙂

Eg serverte skinkegratengen med en frisk og god salat på sida. Komplett middag!

Slike gratenger synes eg smaker like godt kaldt, og hadde med meg en solid porsjon i matpakken dagen etterpå. Perfekt restelunsj, eller eventuelt restemiddag.

Virkelig enktelt, virkelig godt! Eg håper du også synes det frister, så kanskje den blir å finne på middagsbordet seinare i veka? 🙂

Ha en fin dag, godtfolk♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Denne skal definitivt prøves i dag! Men kan jeg bruke noe annet dersom jeg ikke har maisenna? 🙂

    1. Då må du jevne med mjøl på den typiske måten, altså smør og mjøl og spe på med melk 🙂

  2. Hei! Hvis man skal klargjøre denne kvelden før, er det bare å ha alt i formen, dekke den til og sette i kjøleskap eller?

    1. Ja, men som det står: vent med osten til før steiking.

  3. Hvor mye vann skal jeg bruke sammen med maisenna?

    1. Berre nok til at den rører seg ut 🙂

  4. Dersom eg bruker laktosefri naturell kremost, kva anbefaler du sv urter for å få litt samme smak?

    1. Tja, det meste passer nok 🙂 Kanskje litt basilikum og timian? Litt ekstra krydder er nok også nødvendig! Håper det smaker 😀