Linda Stuhaug

Annonse

7. september 2018

Sukkerfri eplekake

Sukkerfri eplekake
Norske epler altså♥
Eg blir så glad av høstens norske råvarer, nydelige frukter og grønnsaker som både ser nydelige ut, smaker godt og er perfekte å lage oppskrifter med. Idag har eg en oppskrift på sukkerfri eplekake å dele med dåkke. Det er en litt annleis oppskrifr fra dei eg har delt tidligare. Saftig, enkel og veldig god!
Tanken bak denne eplekaka var å lage eit sunnare alternativ for dei som vil eller må. Ikkje berre er den uten sukker, den er også relativt mager og ein grovare variant, i og med at den er bakt med blant anna havremjøl. Eg har også kutta eplene i mindre biter, og gitt kaka masse eplebiter i midten. Det gjer kaka litt kompakt, men veldig saftig og smakfull 🙂 Så, en litt meir kvardagslig kake er dette – eg tenker å bake en litt meir festlig eplekake litt seinare ut på høsten – som er luftig med nydelige epleskiver på toppen.
Eg brukte en firkanta form på 20×30 cm til denne kaka, men du kan også bruke anna form – rund eller firkanta – med nokolunde samme grunnflate.
Du trenger: 4 egg 100 g kveitemjøl/speltmjøl 100 g havremjøl 200 g kesam 50 g sukrin gold 50 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold 30 g sukrin+ 2 ss smør, smelta 2 ts bakepulver 1 ts kanel – 4 store norske epler 2 ss sukrin gold 1 ts kanel
Slik gjer du: Start med eplene. Skjær i terninger, vend inn sukrin gold og kanel. Ha eplebitane over i en ildfast form og bak i ovnen til dei er møre (180 grader, 5-10 minutt) eller ha eplene i en bolle og la dei bli møre i mikrobølgeovnen (2-3 minutt). Dette er for å få mjuke eplebiter i kaka. Avkjøl litt.
Veg opp alle ingrediensane til kakerøra utenom kveitemjøl/speltmjøl og havremjøl. Bland godt før du rører inn mjølet. Hell halvparten av kakerøra i en ildfast form med bakepapir. Fordel over halvparten av eplebitane, hell over resten av kakerøra og deretter resten av eplebitane på toppen. Fordel gjerne litt skiva eller hakkede mandler over til slutt.
Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt. Sjekk underveis. Oppbevarast i kjøleskap og kan fint frysast.
Eplekaka kan du servere varm, lun eller kald med det tilbehøret du ønsker♥ Eg serverte med vaniljekesam, men vaniljeis, krem, vaniljeyoghurt eller lignande er også nydelig!
Tips og alternativer – Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 110 g sukker. Istedenfor sirup kan du bruke flytande honning eller anna flytande søtning.
– For glutenfri kake: bruk nøytral, glutenfri mjøltype istedenfor kveite/spelt (anbefaler ikkje lav-karbo-mjøl) og sørg for at havremjølet er 100% glutenfritt.
– For melkefri kake: bruk melkefri creme fraiche istedenfor kesam, og melkefri margarin istedenfor smør.
Håper det frister 😀
Då gjenstår det å ønske de alle ei riktig god helg! Eg er på tredje dagen med pakking, vasking, utflytting og kaos her i Oslo, og eg blir til over helga for å få gjort alt. Siste flyttelass skal køyrast og kapittelet i Oslo er snart heilt over… men eg har faktisk tenkt meg på Matstreif idag (gleda meg sida i fjor!) og Shape Up Convention imorgon, ser eg kanskje nokon av dåkke der? 🙂

Norske epler altså♥

Eg blir så glad av høstens norske råvarer, nydelige frukter og grønnsaker som både ser nydelige ut, smaker godt og er perfekte å lage oppskrifter med. Idag har eg en oppskrift på sukkerfri eplekake å dele med dåkke. Det er en litt annleis oppskrifr fra dei eg har delt tidligare. Saftig, enkel og veldig god!

Tanken bak denne eplekaka var å lage eit sunnare alternativ for dei som vil eller må. Ikkje berre er den uten sukker, den er også relativt mager og ein grovare variant, i og med at den er bakt med blant anna havremjøl. Eg har også kutta eplene i mindre biter, og gitt kaka masse eplebiter i midten. Det gjer kaka litt kompakt, men veldig saftig og smakfull 🙂 Så, en litt meir kvardagslig kake er dette – eg tenker å bake en litt meir festlig eplekake litt seinare ut på høsten – som er luftig med nydelige epleskiver på toppen.

Eg brukte en firkanta form på 20×30 cm til denne kaka, men du kan også bruke anna form – rund eller firkanta – med nokolunde samme grunnflate.

Du trenger:
4 egg
100 g kveitemjøl/speltmjøl
100 g havremjøl
200 g kesam
50 g sukrin gold
50 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold
30 g sukrin+
2 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1 ts kanel

4 store norske epler
2 ss sukrin gold
1 ts kanel

Slik gjer du:
Start med eplene. Skjær i terninger, vend inn sukrin gold og kanel. Ha eplebitane over i en ildfast form og bak i ovnen til dei er møre (180 grader, 5-10 minutt) eller ha eplene i en bolle og la dei bli møre i mikrobølgeovnen (2-3 minutt). Dette er for å få mjuke eplebiter i kaka. Avkjøl litt.

Veg opp alle ingrediensane til kakerøra utenom kveitemjøl/speltmjøl og havremjøl. Bland godt før du rører inn mjølet. Hell halvparten av kakerøra i en ildfast form med bakepapir. Fordel over halvparten av eplebitane, hell over resten av kakerøra og deretter resten av eplebitane på toppen. Fordel gjerne litt skiva eller hakkede mandler over til slutt.

Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt. Sjekk underveis. Oppbevarast i kjøleskap og kan fint frysast.

Eplekaka kan du servere varm, lun eller kald med det tilbehøret du ønsker♥ Eg serverte med vaniljekesam, men vaniljeis, krem, vaniljeyoghurt eller lignande er også nydelig!

Tips og alternativer
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 110 g sukker. Istedenfor sirup kan du bruke flytande honning eller anna flytande søtning.

– For glutenfri kake: bruk nøytral, glutenfri mjøltype istedenfor kveite/spelt (anbefaler ikkje lav-karbo-mjøl) og sørg for at havremjølet er 100% glutenfritt.

– For melkefri kake: bruk melkefri creme fraiche istedenfor kesam, og melkefri margarin istedenfor smør.

Håper det frister 😀

Då gjenstår det å ønske de alle ei riktig god helg! Eg er på tredje dagen med pakking, vasking, utflytting og kaos her i Oslo, og eg blir til over helga for å få gjort alt. Siste flyttelass skal køyrast og kapittelet i Oslo er snart heilt over… men eg har faktisk tenkt meg på Matstreif idag (gleda meg sida i fjor!) og Shape Up Convention imorgon, ser eg kanskje nokon av dåkke der? 🙂

Annonse

6 Kommentarer

H

Hege

20. november 2018

Jeg har ikke sukrin+, bare vanlig sukrin. Har gold og sirup:) Hvor mye bruker jeg av vanlig sukrin ca?

Linda Stuhaug

20. november 2018

Eg anbefaler aldri vanlig sukrin, men visst du liker smaken av det så dobler du mengden ift. sukrin+ 🙂

L

Louise

5. september 2019

hvor stor form kan man bruke til denne?

Linda Stuhaug

6. september 2019

Det står i innlegget: 20×30 cm.

A

Ada Linn

17. september 2018

Fantastisk god! Denne kaken blir en fast gjenganger, i likhet med mange andre av oppskriftene dine ! Hurra for en så fin og inspirasjonsrik blogg!

Linda Stuhaug

18. september 2018

Tusen takk, Ada Linn! For en hyggelig kommentar å få 😀 Ønsker deg en fin tirsdag!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg