Linda Stuhaug

Annonse

10. september 2018

Enkel grønnsakslapskaus

Enkel grønnsakslapskaus
Riktig god mandag!
Vi er i det kjøttfri hjørnet som vanlig på mandager, og dagens oppskrift har eg spart på i heile sommar – haha. Måtte jo vente til høsten, for lapskaus er virkelig den perfekt høstmiddag! Sjølvsagt ein vegetarvariant idag; enkel grønnsakslapskaus med mange digge grønnsaker og gode smaker. Supersunn middag som passer perfekt til kvardags – for denne er virkelig enkel å slenge sammen. Etter grønnsakene er skrella og kutta, så lager lapskausen seg sjølv, og du kan gjere andre ting 😉
Du treng, ca. 3-4 personer ♦ ca. 800 g lapskausblanding ♦ 1 gulrot ♦ 1 pastinakk ♦ 1/3 kålrabi ♦ 1 liten purreløk ♦ 8 dl grønnsakskraft/utblanda buljong ♦ salt og pepper
Slik gjer du: Skrell grønnsakene og del i terninger (ca. 1 x 1 cm). Ha grønnsakene og lapskausblanding i en kjele, hell over kraft/buljong og kok opp. La småkoke i minst 60 minutt til en fyldig lapskaus. Spe på med meir væske underveis om nødvendig.
Smak til med salt og pepper til slutt, evt. andre krydder du liker. Eg brukte også litt grovkvera chili, kvitløk og urtesalt.
Server lapskausen med eller uten tilbehør 🙂
Tips! Har du andre grønnsaker tilgjengelig; tilsett dei gjerne i lapskausen. Du kan også piffe opp lapskausen med for eksempel kikerter eller bønner – tilsett då heilt på slutten av koketida.
Eg liker definitivt best lapskaus når konsistensen er skikkelig fyldig, nesten som potetmos, men dette justerer du etter kva du liker best. Jo lengre koketid (og riktig mengde væske), jo fyldigare lapskaus. Nam!
Og du? Lag gjerne en ekstra stor oppskrift når du først er i gang. Lapskaus er perfekt restemiddag dagen etterpå, og er heilt super å fryse i matbokser til ein seinare anledning 🙂
Ellers har vi nettopp satt oss i bilen på vei heimover fra Oslo… Tredje, største og siste flyttelass er pakka og eg er klar for å gi 100% slipp på Oslo-livet, med veldig delte følelser som alltid♥

Riktig god mandag!

Vi er i det kjøttfri hjørnet som vanlig på mandager, og dagens oppskrift har eg spart på i heile sommar – haha. Måtte jo vente til høsten, for lapskaus er virkelig den perfekt høstmiddag! Sjølvsagt ein vegetarvariant idag; enkel grønnsakslapskaus med mange digge grønnsaker og gode smaker. Supersunn middag som passer perfekt til kvardags – for denne er virkelig enkel å slenge sammen. Etter grønnsakene er skrella og kutta, så lager lapskausen seg sjølv, og du kan gjere andre ting 😉

Du treng, ca. 3-4 personer
♦ ca. 800 g lapskausblanding
♦ 1 gulrot
♦ 1 pastinakk
♦ 1/3 kålrabi
♦ 1 liten purreløk
♦ 8 dl grønnsakskraft/utblanda buljong
♦ salt og pepper

Slik gjer du:
Skrell grønnsakene og del i terninger (ca. 1 x 1 cm). Ha grønnsakene og lapskausblanding i en kjele, hell over kraft/buljong og kok opp. La småkoke i minst 60 minutt til en fyldig lapskaus. Spe på med meir væske underveis om nødvendig.

Smak til med salt og pepper til slutt, evt. andre krydder du liker. Eg brukte også litt grovkvera chili, kvitløk og urtesalt.

Server lapskausen med eller uten tilbehør 🙂

Tips!
Har du andre grønnsaker tilgjengelig; tilsett dei gjerne i lapskausen. Du kan også piffe opp lapskausen med for eksempel kikerter eller bønner – tilsett då heilt på slutten av koketida.

Eg liker definitivt best lapskaus når konsistensen er skikkelig fyldig, nesten som potetmos, men dette justerer du etter kva du liker best. Jo lengre koketid (og riktig mengde væske), jo fyldigare lapskaus. Nam!

Og du? Lag gjerne en ekstra stor oppskrift når du først er i gang. Lapskaus er perfekt restemiddag dagen etterpå, og er heilt super å fryse i matbokser til ein seinare anledning 🙂

Ellers har vi nettopp satt oss i bilen på vei heimover fra Oslo… Tredje, største og siste flyttelass er pakka og eg er klar for å gi 100% slipp på Oslo-livet, med veldig delte følelser som alltid♥

Annonse

2 Kommentarer

A

Anita

15. september 2018

OMG 🙂

Linda Stuhaug

18. september 2018

Ikkje sant!! Mmmm 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg