Alt-i-ett fargerik middagspanne

Du verden så mykje digg ein kan lage med rester i kjøleskapet! Denne middagen blei til av noko ferdigkokt ris vi hadde frå middagen dagen i forvegen, nokre slappe grønnsaker i skuffen og en pakke karbonadedeig som vi redda på 50% rabatt grunna dato. Det blei til en skikkelig digg kvardagsmiddag laga på 1-2-3, med alt i en panne av både kjøtt, grønnsaker og ris. Perfekt 😉

Muligheten for variasjon er stor i en slik alt-i-en panne. Eg skriver opp dei grønnskene og ingrediensane eg hadde tilgjengelig, men du bruker sjølvsagt det du liker og har tilgjengelig 🙂 Bacon kan droppast eller byttast med spekeskinke/salami/lignande, ris kan byttast ut med quinoa/ bulgur/kokte poteter i terninger, karbonadedeig kan byttast med kyllingkjøttdeig også vidare. Bruk fantastien!

Alt-i-en fargerik middagspanne, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
3-4 dl ferdigkokt ris
1 løk, hakka
1 paprika, hakka
1/2 pk sukkererter (75 g)
100 g ferdigstekt bacon
1 avokado
smør til steiking
valgfritt krydder

Slik gjer du:
Steik løk, paprika, sukkererter i smør til løken er blank. Sett til side.

Steik deretter karbonadedeigen. Tilsett ris, bacon og dei ferdigstekte grønnsakene og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med valgfritt krydder (eg brukte pepper, paprika og grovkverna chili). Topp med avokado i biter før servering.

Det einaste tilbehøret vi hadde var en klatt kesam/rømme, men det er ikkje nødvendig med noko ekstra tilbehør i utgangspunktet. Så digg, og restane smakte nydelig i matboksen dagen etterpå!

En virkelig fargerik, næringsrik middag som metter godt. En super måte å bruke opp rester og slappe grønnsaker på 🙂 Her i hus kaster vi ALDRI mat, kun visst vi er svært uheldige og noko faktisk er dårlig, som heldigvis er svært sjelden.

Velbekomme – håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Rebekka

    Denne middagen ble en redning i dag.Falt veldig i smak

    1. Fantastisk 😀