Slik lager du grønnkålchips!

Heisann!

Har du prøvt grønnkålchips før? Det er noko av det første eg lager når den norske grønnkålen er i sesong, og i år var ingen unntak. Det er litt spesielt, men så utrulig godt! Det tar ikkje lange tida å lage og du kan nyte grønnkålchipsen som skikkelig sunn og digg snacks 🙂

Grønnkål er en grønnsak som er full av antioksidanter, vitaminer (spesielt vitamin A og C), kalsium, folat og jern. I tillegg er den kalorifattig og har eit høgt innhold av kostfiber. Grønnkål kan du brukt på samme måte som spinat; dampe, lage stuing, bruke i sauser, supper, salater, smoothie også vidare. En virkelig anvendelig bladgrønnsak!

Du treng, 2 brett
200 g grønnkålblader
2 ss rapsolje
50 g finrevet parmesan
2 gode klyper maldonsalt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 150 grader varmluft. Riv blada av grønnkålstilken og skyll under kaldt vatn. Tørk godt, det må ikkje vere noko vatn igjen.

Hell olje over grønnkålen og kna det inn i blada. Tilsett deretter parmesan og maldonsalt (knus mellon fingrane), bland godt så det ligger fordelt over blada.

Fordel grønnkålen over to steikebrett med bakepapir. Steik i 10 minutt (+/-) til grønnkålen er godt stekt, men ikkje svidd. La gjerne bretta bytte plass underveis i steiketida. Avkjøl.

Tips og alternativer
♦ Smakstilsett gjerne grønnkålchipsen med ulike typer krydder. Kvitløkskrydder, chili, tørka urter, spisskummin er nokon gode forslag!

♦ Parmesan kan sløyfast, men då anbefaler eg vertfall å bruke ekstra krydder. Næringsgjær er også eit godt alternativ til parmesan, dersom du må ha eit melkefritt alternativ.

Pass godt på grønnkålchipsen mot slutten av steiketida. Den blir fort svidd, men må stå lenge nok for å bli knasande sprø og god 🙂 Litt brune i kantane blir dei, og det gjer ingenting.

Prøv grønnkålchips du også 😀

Har du ellers nokon digge oppskrifter du pleier å lage med grønnkål? Del gjerne, litt inspirasjon er absolutt ikkje feil!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Frøken M

  Hei! Mitt tips er grønnkålpai. Med litt kvitlauk steikt saman med grønnkål og så oppi paien med egg og matfløyte og ost! 🙂

  1. Oi, så spennande! Tusen takk for tipset, dette høyres skikkelig godt ut 😀

 2. Skikkelig digg Men korleis oppbevares dei, og korleis er holdbarheten?

  1. Her forsvinner grønnkålchipsen veldig fort for å vere heilt ærlig! Men eg hadde nok berre hatt det i ei skål, eventuelt tett glass 🙂

 3. Det var kjempegodt 🙂

  1. Ikkje sant! Fantastisk 😀