Sunt og saftig marmor bananbrød

God tirsdag!

Er du som meg og blir skikkelig happy når bananene i fruktkorga begynner å bli overmodne? Eg elsker virkelig å bake med overmodne bananer, det gir en så utrulig god sødme og saftighet i baksten. I tillegg kan man då bake uten noko ekstra søtning, slik som dette marmor bananbrødet:

Søtt, sunt og godt – heilt uten helsekostprodukter.
Det er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast uten gluten ved å bruke glutenfri tørrvarer.

Eg hadde nokon skikkelig mørke bananer, og som du kan sjå, så var dei like fine på innsida. Berre litt ekstra søte, som er heilt topp 🙂 Kast for all del ikkje bananene fordi dei ser dårlige ut, lag heller noko godt med dei!

Du treng, 1 bananbrød*
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl
2 ts bakepulver
2 ss kakao

Valgfri topping:
En ekstra banan og salte peanøtter

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens.

Del røra på to og rør inn kakao i eine halvdelen. Ha bakepapir i en brødform på 1 liter og hell nøytral banankakerøre i bunn, deretter sjokoladevariant, før du avslutter med resten av nøytralvariant. Ha gjerne over litt peanøtter (eller andre nøtter) på toppen, og avslutt med ei banan delt på langs.

Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.

* Tips og alternativer!
♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.

♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker ofte vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl og ellers en valgfri, glutenfri tørrvare.



Bananbrødet oppbevarer du i romtemperatur. Skjær opp i skiver før servering og nyt som det er, eller med noko ekstra pålegg 🙂 Det er supersaftig og godt i seg sjølv, men kan alltids nytast med det lille ekstra;

Vi hadde brunost & syltetøy (nam!) og Dark Chocolate Dreams peanøttsmør. Det er kjøpt på iHerb HER.

Andre typer sjokoladepålegg eller nøttesmør er også godt som pålegg på bananbrødet, bruk det du liker og har tilgjengelig!

Sunt og godt for store og små! Nyt til kaffien, kveldskos, mellommåltid, ha med som turmat… 🙂 Bananbrød passer til det meste♥

Eg har jo veldig, veldig mange forskjellige oppskrifter med overmodne bananer i arkivet, men vil gjerne høyre kva du pleier å lage når du får overmodne bananer i fruktkorga? 😀 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Eg elsker å bruke brune bananer i vaffelrøren, superdigge vafler som nesten ikkje trenger noe ekstra søtning da!

    1. Ikkje sant! Det er heilt genialt 😀 Også blir dei så saftige!!

  2. Kan man gjøre dette om til en kake framfor brød?

    1. Det går nok heilt fint 🙂 Må redusere steiketida ganske mykje då!

  3. Glutenfrie bananlapper, heeelt supert

    1. Bananlapper/bananpannekaker er skikkelig digg!!

  4. Du, det sjokolade pålegget du har på, e det liksom ‘sunt’ iforhold til Nugatti og lignande for eksempel?

    1. Eit sunnare alternativ meiner iallefall eg. Høgare innhold av nøtter og mykje minde sukker (rørsukker) 🙂 Også er det ein heilt anna smak, vel og merke.

  5. Lagde koppkake sterkt inspirert sv denne i dag. Brukte 1 egg 1 banan 2 ss havremel, en liten klunk kefir og 1/2 ts bakepulver. Halve røra fikk 1 ss kakao. Trengte absolutt ikke mer søtning takk for supre oppskrifter

    1. Koppkake er heilt genialt! Perfekt når man vil ha noko godt på 1-2-3 🙂 Kjekt å inspirere, Lis!

  6. Hei! Kan jeg bruke havregryn istedet for havremel?

    Gleder meg til å lage denne!

    Takk på forhånd 🙂

    1. Det vil eg ikkje anbefale. Du kan male havregryn til havremjøl i ein blendar/foodprosessor/med stavmiksar 🙂

  7. Jeg brukte samme oppskrift, men brødet mitt ble veldig lavt. Har du noen tips?

    1. Du har kanskje brukt en brødform på 2 liter? 😉