Linda Stuhaug

Annonse

18. september 2018

Sunt og saftig marmor bananbrød

Sunt og saftig marmor bananbrød
God tirsdag!
Er du som meg og blir skikkelig happy når bananene i fruktkorga begynner å bli overmodne? Eg elsker virkelig å bake med overmodne bananer, det gir en så utrulig god sødme og saftighet i baksten. I tillegg kan man då bake uten noko ekstra søtning, slik som dette marmor bananbrødet:
Søtt, sunt og godt – heilt uten helsekostprodukter. Det er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast uten gluten ved å bruke glutenfri tørrvarer.
Eg hadde nokon skikkelig mørke bananer, og som du kan sjå, så var dei like fine på innsida. Berre litt ekstra søte, som er heilt topp 🙂 Kast for all del ikkje bananene fordi dei ser dårlige ut, lag heller noko godt med dei!
Du treng, 1 bananbrød* 3 store eller 4 små modne bananer 3 egg 150 g havremjøl 50 g speltmjøl 2 ts bakepulver 2 ss kakao
Valgfri topping: En ekstra banan og salte peanøtter
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens.
Del røra på to og rør inn kakao i eine halvdelen. Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell nøytral banankakerøre i bunn, deretter sjokoladevariant, før du avslutter med resten av nøytralvariant. Ha gjerne over litt peanøtter (eller andre nøtter) på toppen, og avslutt med ei banan delt på langs.
Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.
* Tips og alternativer! ♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.
♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker ofte vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl og ellers en valgfri, glutenfri tørrvare.
Bananbrødet oppbevarer du i romtemperatur. Skjær opp i skiver før servering og nyt som det er, eller med noko ekstra pålegg 🙂 Det er supersaftig og godt i seg sjølv, men kan alltids nytast med det lille ekstra;
Vi hadde brunost & syltetøy (nam!) og Dark Chocolate Dreams peanøttsmør. Det er kjøpt på iHerb HER.
Andre typer sjokoladepålegg eller nøttesmør er også godt som pålegg på bananbrødet, bruk det du liker og har tilgjengelig!
Sunt og godt for store og små! Nyt til kaffien, kveldskos, mellommåltid, ha med som turmat… 🙂 Bananbrød passer til det meste♥
Eg har jo veldig, veldig mange forskjellige oppskrifter med overmodne bananer i arkivet, men vil gjerne høyre kva du pleier å lage når du får overmodne bananer i fruktkorga? 😀

God tirsdag!

Er du som meg og blir skikkelig happy når bananene i fruktkorga begynner å bli overmodne? Eg elsker virkelig å bake med overmodne bananer, det gir en så utrulig god sødme og saftighet i baksten. I tillegg kan man då bake uten noko ekstra søtning, slik som dette marmor bananbrødet:

Søtt, sunt og godt – heilt uten helsekostprodukter.
Det er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast uten gluten ved å bruke glutenfri tørrvarer.

Eg hadde nokon skikkelig mørke bananer, og som du kan sjå, så var dei like fine på innsida. Berre litt ekstra søte, som er heilt topp 🙂 Kast for all del ikkje bananene fordi dei ser dårlige ut, lag heller noko godt med dei!

Du treng, 1 bananbrød*
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl
2 ts bakepulver
2 ss kakao

Valgfri topping:
En ekstra banan og salte peanøtter

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens.

Del røra på to og rør inn kakao i eine halvdelen. Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell nøytral banankakerøre i bunn, deretter sjokoladevariant, før du avslutter med resten av nøytralvariant. Ha gjerne over litt peanøtter (eller andre nøtter) på toppen, og avslutt med ei banan delt på langs.

Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.

* Tips og alternativer!
♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.

♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker ofte vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl og ellers en valgfri, glutenfri tørrvare.



Bananbrødet oppbevarer du i romtemperatur. Skjær opp i skiver før servering og nyt som det er, eller med noko ekstra pålegg 🙂 Det er supersaftig og godt i seg sjølv, men kan alltids nytast med det lille ekstra;

Vi hadde brunost & syltetøy (nam!) og Dark Chocolate Dreams peanøttsmør. Det er kjøpt på iHerb HER.

Andre typer sjokoladepålegg eller nøttesmør er også godt som pålegg på bananbrødet, bruk det du liker og har tilgjengelig!

Sunt og godt for store og små! Nyt til kaffien, kveldskos, mellommåltid, ha med som turmat… 🙂 Bananbrød passer til det meste♥

Eg har jo veldig, veldig mange forskjellige oppskrifter med overmodne bananer i arkivet, men vil gjerne høyre kva du pleier å lage når du får overmodne bananer i fruktkorga? 😀

Annonse

28 Kommentarer

K

Kathrine

30. oktober 2018

Jeg brukte samme oppskrift, men brødet mitt ble veldig lavt. Har du noen tips?

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Du har kanskje brukt en brødform på 2 liter? 😉

M

Marit

12. oktober 2018

Hei! Kan jeg bruke havregryn istedet for havremel? Gleder meg til å lage denne! Takk på forhånd 🙂

Linda Stuhaug

12. oktober 2018

Det vil eg ikkje anbefale. Du kan male havregryn til havremjøl i ein blendar/foodprosessor/med stavmiksar 🙂

C

Christine Irene Sævig

7. april 2019

Kan man erstatte havre og/eller speltmel med mandelmel?

Linda Stuhaug

8. april 2019

Kun mandelmel? Du kan jo alltids prøve. Då anbefaler eg i tilfelle vanlig mandelmel (ikkje fettredusert) 🙂

A

Anne

6. oktober 2019

Jeg byttet ut 50 g havremel med mandelmel, syns det blir ekstra godt da Tusen takk for nydelig oppskrift!

Linda Stuhaug

6. oktober 2019

Kjekt oppskrifta falt i smak, Anne 😀

A

Aurora

1. april 2019

Hei, hva er næringsinnholdet, hvor mange kalorier og hvor mye fett per brød eller skive

Linda Stuhaug

2. april 2019

Må man vite kalorier i oppskriftene mine, så må man rekne på det sjølv 🙂

A

Andrea

7. august 2019

Hei, prøvde meg på denne i går, men det ble langt fra vellykket. Så kjempe fint ut på høyden, måtte steke det i over 1 time og tok den da ut siden den begynte å bli ganske mørk. Brødet falt helt sammen og var rått når jeg skulle skjære i det. Vet du va jeg har gjort feil? Uflaks bare? ‍♀️

Linda Stuhaug

8. august 2019

Hei 🙂 Denne tilbakemeldinga har eg ALDRI fått på bananbrød før, så her må det vere ein god dose uflaks visst du har fulgt oppskrifta… For meg kan det høyres ut som ovnen ikkje er heilt med sine fulle fem, kanskje – men det er egentlig vanskelig å svare på kva som kan ha gått gale :/

T

Trude

2. august 2019

Heisan Eg fekk ein gong eit kjempegodt triks vedr å bruke ein overmoden banan som søtning i heimelaga tomat- eller paprikasuppe:) Bananen blei sjølvsagt godt mosa og vidare stavmiksa ilag med hermetiske tomater eller paprika. Chilli i suppa og div urter var nyyydelig godt ilag!

Linda Stuhaug

5. august 2019

Hei! Det høyres veldig spennande ut 🙂 Sjølv har eg pleid å bruke gulrot/søtpotet eller litt honning, men neste gang skal eg teste ut banan!

J

Julie

7. juli 2019

Tusen takk, dette var en helt fantastisk god, næringsrik og enkel oppskrift! Jeg slukte nesten halve greia rett etter det var nystekt, det mettet godt for og si det sånn! Jeg tok litt Berit Nordstrands rapskokos smør på toppen, og det ble veldig god kombinasjon med salt og søtt 🙂

Linda Stuhaug

7. juli 2019

Så kjekt å lese at oppskrifta falt i smak, Julie 😀 Synes også det smaker heilt nydelig nystekt, og det er sikker veldig godt med litt salt smør på – nam 😀

A

Anne Cathrine

10. desember 2019

Super oppskrift! Brødet ble virkelig godt.

Linda Stuhaug

11. desember 2019

Hurra, så bra 😀

L

Lis

20. september 2018

Lagde koppkake sterkt inspirert sv denne i dag. Brukte 1 egg 1 banan 2 ss havremel, en liten klunk kefir og 1/2 ts bakepulver. Halve røra fikk 1 ss kakao. Trengte absolutt ikke mer søtning takk for supre oppskrifter

Linda Stuhaug

20. september 2018

Koppkake er heilt genialt! Perfekt når man vil ha noko godt på 1-2-3 🙂 Kjekt å inspirere, Lis!

L

Lene

18. september 2018

Du, det sjokolade pålegget du har på, e det liksom ‘sunt’ iforhold til Nugatti og lignande for eksempel?

Linda Stuhaug

19. september 2018

Eit sunnare alternativ meiner iallefall eg. Høgare innhold av nøtter og mykje minde sukker (rørsukker) 🙂 Også er det ein heilt anna smak, vel og merke.

L

Liss Tone

18. september 2018

Glutenfrie bananlapper, heeelt supert

Linda Stuhaug

18. september 2018

Bananlapper/bananpannekaker er skikkelig digg!!

I

Inger

18. september 2018

Kan man gjøre dette om til en kake framfor brød?

Linda Stuhaug

18. september 2018

Det går nok heilt fint 🙂 Må redusere steiketida ganske mykje då!

K

Kari

18. september 2018

Eg elsker å bruke brune bananer i vaffelrøren, superdigge vafler som nesten ikkje trenger noe ekstra søtning da!

Linda Stuhaug

18. september 2018

Ikkje sant! Det er heilt genialt 😀 Også blir dei så saftige!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg