Linda Stuhaug

Annonse

24. september 2018

Søtpotetform med feta & soltørka tomat

Søtpotetform med feta & soltørka tomat
God mandag!
Vi er på den kjøttfri fronten som vanlig på mandager, og idag har eg en knallgod vegetaroppskrift til dåkke; søtpotetform med feta & soltørka tomat. Denne formen ligner veldig på middagspai med enkel søtpotetbunn (oppskrift HER), men eg har laga oppskrifta i en mindre form. Visst du vil ha middagen som ein stor paiform (28 cm) kan du doble oppskrifta 🙂
Dette er virkelig en smakfull og digg middag som heile familien kan nyte, vegetarianere eller ei. Eg lagde denne samtidig som middagspaien med søtpotetbunn, og denne vegetarvarianten her blei faktisk favoritten rundt bordet. Så god!
Du treng, 1 liten form (ca.3 personer) 1 avlang, liten søtpotet 150-200 g fetaost i terninger 100-150 g soltørka tomat, hakka 1/2-1 spisspaprika litt rødløk
Eggeblanding 5 egg 1 dl melk en neve frisk spinat, hakka salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili + revet ost til toppen
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform i ein passande ildfast form.
2. Fordel fetaost, soltørka tomat, paprika og rødløk i skiver oppå søtpotetskivene.
3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.
4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La formen kvile nokre minutt før servering.
Her, som med alle mine andre oppskrifter, så bruker du det du liker og har tilgjengelig av grønnsaker, urter og lignande. Ikkje heng deg opp i at det er paprika og rødløk som skal brukast, har du en dvask brokkoli, eit par tomater eller kanskje en løk som burde brukast – så bruker du det!
Server med en frisk salat og guacamole/kesam/rømme/valgfri dressing♥
Har du rester igjen? Nyt som restemiddag dagen etterpå, eller ta med i matpakken. Smaker like godt kaldt som varmt 🙂
Håper det frister, og at de får en knall start på den nye veka!

God mandag!

Vi er på den kjøttfri fronten som vanlig på mandager, og idag har eg en knallgod vegetaroppskrift til dåkke; søtpotetform med feta & soltørka tomat. Denne formen ligner veldig på middagspai med enkel søtpotetbunn ( oppskrift HER), men eg har laga oppskrifta i en mindre form. Visst du vil ha middagen som ein stor paiform (28 cm) kan du doble oppskrifta 🙂

Dette er virkelig en smakfull og digg middag som heile familien kan nyte, vegetarianere eller ei. Eg lagde denne samtidig som middagspaien med søtpotetbunn, og denne vegetarvarianten her blei faktisk favoritten rundt bordet. Så god!

Du treng, 1 liten form (ca.3 personer)
1 avlang, liten søtpotet
150-200 g fetaost i terninger
100-150 g soltørka tomat, hakka
1/2-1 spisspaprika
litt rødløk

Eggeblanding
5 egg
1 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform i ein passande ildfast form.

2. Fordel fetaost, soltørka tomat, paprika og rødløk i skiver oppå søtpotetskivene.

3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La formen kvile nokre minutt før servering.

Her, som med alle mine andre oppskrifter, så bruker du det du liker og har tilgjengelig av grønnsaker, urter og lignande. Ikkje heng deg opp i at det er paprika og rødløk som skal brukast, har du en dvask brokkoli, eit par tomater eller kanskje en løk som burde brukast – så bruker du det!

Server med en frisk salat og guacamole/kesam/rømme/valgfri dressing♥

Har du rester igjen? Nyt som restemiddag dagen etterpå, eller ta med i matpakken. Smaker like godt kaldt som varmt 🙂

Håper det frister, og at de får en knall start på den nye veka!

Annonse

22 Kommentarer

A

Astrid

6. desember 2018

Jeg kommer nok aldri til å lage pai med paideig noen gang igjen! Dette er jo både bedre og lettere. Ble skikkelig nydelig. 🙂

Linda Stuhaug

6. desember 2018

Er det sant? Såå kjekt å lese, Astrid 😀

F

Fride

20. oktober 2018

Går det an å fryse restene av søtpotetformen?:)

Linda Stuhaug

21. oktober 2018

Det går heilt sikkert fint – men har ikkje gjort det sjølv 🙂

K

K

2. oktober 2018

Hei! Hvor stor diameter må man ha på formen?

Linda Stuhaug

3. oktober 2018

Min var 14 cm 🙂

J

Janni

25. januar 2019

Hei! Fetaost inneholder vel melk?

Linda Stuhaug

25. januar 2019

Hei! Ja. Korleis det? 🙂

S

Sunniva Elisabeth Davis

25. januar 2023

Det finnes fetaost laktosefri på butikk, de som er i blokk i blå pakke

Linda Stuhaug

26. januar 2023

Men det hjelper ikkje om vedkommande reagerer på melk😊

E

Emeli

4. mai 2019

Denne var vanvittig god! Men anbefaler å varme opp spinaten, soltørkede tomater og MASSE hvitløk og rosmarin i litt olje på panne, før du smører det utover mellom søtpotetskivene. Brukte en hel pose spinat og fem hvitløksfedd, men kunne gjerne hatt litt mer.

Linda Stuhaug

5. mai 2019

Supert tips, Emeli 🙂

T

Torunn Haugaløkken

9. januar 2020

Takk for maten! Veldig godt! Justerte opp mengden til å passe vår familie.. puttet og i mer løk og mais .., yummy! Blir rett på neste venninnekveld

Linda Stuhaug

10. januar 2020

Så kjekt den falt i smak, Torunn 😀 Fint å kunne justere så mengdene passer. God helg!

M

Marte

26. september 2018

Hei, jeg lurer på om du tror det er mulig å lage denne med vanlig potet? Er ikke så glad i søtpotet…

Linda Stuhaug

27. september 2018

Ja, det går nok fint 🙂

E

Evy Solberg

26. september 2018

Denne ble middag igår, og det var godt aktså

Linda Stuhaug

27. september 2018

Så kjekt å lese, Evy! Denne har blitt populær denne veka 😀

K

Kristin

26. september 2018

Har laga mange av oppskriftene dine, alt har vært nydelig! Har et spørsmål ang. soltørka tomat: Bruker du de som ligger i olje eller de tørre (og evt. hvor lenge skal de bløtlegges)?

Linda Stuhaug

26. september 2018

Hei! Tusen takk, så hyggelig å lese! Når det kjem til soltørka tomat så bruker som regel dei tørre, og eg bløtlegger dei ikkje 🙂

O

Oliva

25. september 2018

NAM <3

Linda Stuhaug

26. september 2018

Nydelig <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg