Søtpotetform med feta & soltørka tomat

God mandag!

Vi er på den kjøttfri fronten som vanlig på mandager, og idag har eg en knallgod vegetaroppskrift til dåkke; søtpotetform med feta & soltørka tomat. Denne formen ligner veldig på middagspai med enkel søtpotetbunn (oppskrift HER), men eg har laga oppskrifta i en mindre form. Visst du vil ha middagen som ein stor paiform (28 cm) kan du doble oppskrifta 🙂

Dette er virkelig en smakfull og digg middag som heile familien kan nyte, vegetarianere eller ei. Eg lagde denne samtidig som middagspaien med søtpotetbunn, og denne vegetarvarianten her blei faktisk favoritten rundt bordet. Så god!

Du treng, 1 liten form (ca.3 personer)
1 avlang, liten søtpotet
150-200 g fetaost i terninger
100-150 g soltørka tomat, hakka
1/2-1 spisspaprika
litt rødløk

Eggeblanding
5 egg
1 dl melk
en neve frisk spinat, hakka
salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili
+ revet ost til toppen

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skrell søtpotet og del i skiver på 2-3 mm. Fordel i bunnen og opp langs kantane i en paiform i ein passande ildfast form.

2. Fordel fetaost, soltørka tomat, paprika og rødløk i skiver oppå søtpotetskivene.

3. Visp sammen ingrediensane til eggeblandinga, hell over formen. Ha over revet ost på toppen.

4. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen, dette tok meg ca. 35 minutt. La formen kvile nokre minutt før servering.

Her, som med alle mine andre oppskrifter, så bruker du det du liker og har tilgjengelig av grønnsaker, urter og lignande. Ikkje heng deg opp i at det er paprika og rødløk som skal brukast, har du en dvask brokkoli, eit par tomater eller kanskje en løk som burde brukast – så bruker du det!

Server med en frisk salat og guacamole/kesam/rømme/valgfri dressing♥

Har du rester igjen? Nyt som restemiddag dagen etterpå, eller ta med i matpakken. Smaker like godt kaldt som varmt 🙂

Håper det frister, og at de får en knall start på den nye veka! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. NAM <3

  2. Har laga mange av oppskriftene dine, alt har vært nydelig! Har et spørsmål ang. soltørka tomat: Bruker du de som ligger i olje eller de tørre (og evt. hvor lenge skal de bløtlegges)?

    1. Hei! Tusen takk, så hyggelig å lese! Når det kjem til soltørka tomat så bruker som regel dei tørre, og eg bløtlegger dei ikkje 🙂

  3. Evy Solberg

    Denne ble middag igår, og det var godt aktså

    1. Så kjekt å lese, Evy! Denne har blitt populær denne veka 😀

  4. Hei, jeg lurer på om du tror det er mulig å lage denne med vanlig potet? Er ikke så glad i søtpotet…

    1. Ja, det går nok fint 🙂

  5. Hei! Hvor stor diameter må man ha på formen?

  6. Går det an å fryse restene av søtpotetformen?:)

    1. Det går heilt sikkert fint – men har ikkje gjort det sjølv 🙂

  7. Jeg kommer nok aldri til å lage pai med paideig noen gang igjen! Dette er jo både bedre og lettere. Ble skikkelig nydelig. 🙂

    1. Er det sant? Såå kjekt å lese, Astrid 😀

  8. Hei!

    Fetaost inneholder vel melk?

    1. Hei! Ja. Korleis det? 🙂

  9. Denne var vanvittig god! Men anbefaler å varme opp spinaten, soltørkede tomater og MASSE hvitløk og rosmarin i litt olje på panne, før du smører det utover mellom søtpotetskivene. Brukte en hel pose spinat og fem hvitløksfedd, men kunne gjerne hatt litt mer.

    1. Supert tips, Emeli 🙂