Enkel, krema fiskesuppe

Heisann!

Her på Vestlandet – vertfall i Førde – er det skikkelig høstvær om dagane. Det har regna både stort og smått kvar einaste dag dei siste 5-6 vekene. Det spørst om vi får igjen for den fine sommaren vi har hatt 😉 Uansett, i slikt vær frister det vertfall meg med gode, varmande supper. For nokre veker sidan lagde eg en enkel, krema fiskesuppe med laks, torsk og reker som falt i smak hos alle rundt bordet. Så utrulig godt! Her kan du sjølvsagt bruke andre typer fisk/skalldyr etter smak og behag, ta utgangspunkt i grunnoppskrifta og triks litt med din egen vri (les tips!) 🙂

Du treng, ca. 4 personer
10-12 dl fiskekraft/utblanda fiskebuljong
400 g torskefilet
400 g laksefilet
150 g reker (ferdigpilla)
300 g original creme fraiche eller 3 dl kremfløyte
4 gulerøtter, staver/skiver
1 purreløk, hakka
150 g sukkererter, delt på langs
4 ss soyasaus
3-4 ss maisenna blanda ut med 0,5 dl vatn
salt og pepper

Slik gjer du:
Kok opp fiskekraft/buljong. Kutt grønnsakene i passelige biter og la koke i ca. 5 minutt. Tilsett creme fraiche/kremfløyte, soyasaus og smak til med salt og pepper. Bland ut maisenna i vatnet og tilsett i ein tynn stråle medan suppa koker til den konsistensen du ønsker.

Skjær deretter fisken i terninger (1-1,5 cm). Ha fisken og rekene i suppa og trekk kjelen til side. La det heile stå å trekke i nokre minutter under lokk til fisken er klar. Server!

Tips og alternativer!
Må du ha laktosefri suppe? Bruk laktosefri creme fraice eller fløyte. Må du ha melkefri suppe? Bruk melkefri creme fraiche, eventuelt kokoskrem eller anna melkefritt alternativ til fløyte.

Suppa er i utgangspunktet naturlig glutenfri, men hugs å bruke glutenfri soyasaus 🙂

Ellers er det naturligvis berre å mikse og trikse litt med grønnsaker du liker og har tilgjengelig. Eventuelt kan du også bruke andre fisketyper/ kun laks og reker/ kun laks og torsk/ bytte ut reker med scampi…. De skjønner poenget!

Og du? Har du lyst på noko godt å tygge i på sida? Her har eg nokre forslag fra arkivet:


Litt grovare speltfocaccia HER
Proteinrike havrebriks HER
Saftige scones med havre og spelt HER
Grove, saftige scones med urter og ost HER

Velbekomme og nyt en deilig fiskemiddag♥ 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Tror du der er ok Ä redusere vÊske for Ä heller lage en form for gryterett i stedet for suppe? Hvor mye anbefaler du Ä redusere i sÄ fall?

    1. Ja, det skal gĂ„ fint! Her mĂ„ du prĂžve deg litt fram, 8-10 dl kanskje. OgsĂ„ mĂ„ du bruke litt meir maisenna for Ă„ fĂ„ tjukkere konsistens 🙂