Linda Stuhaug

Annonse

25. september 2018

Enkel, krema fiskesuppe

Enkel, krema fiskesuppe
Heisann!
Her på Vestlandet – vertfall i Førde – er det skikkelig høstvær om dagane. Det har regna både stort og smått kvar einaste dag dei siste 5-6 vekene. Det spørst om vi får igjen for den fine sommaren vi har hatt 😉 Uansett, i slikt vær frister det vertfall meg med gode, varmande supper. For nokre veker sidan lagde eg en enkel, krema fiskesuppe med laks, torsk og reker som falt i smak hos alle rundt bordet. Så utrulig godt! Her kan du sjølvsagt bruke andre typer fisk/skalldyr etter smak og behag, ta utgangspunkt i grunnoppskrifta og triks litt med din egen vri (les tips!) 🙂
Du treng, ca. 4 personer 10-12 dl fiskekraft/utblanda fiskebuljong 400 g torskefilet 400 g laksefilet 150 g reker (ferdigpilla) 300 g original creme fraiche eller 3 dl kremfløyte 4 gulerøtter, staver/skiver 1 purreløk, hakka 150 g sukkererter, delt på langs 4 ss soyasaus 3-4 ss maisenna blanda ut med 0,5 dl vatn salt og pepper
Slik gjer du: Kok opp fiskekraft/buljong. Kutt grønnsakene i passelige biter og la koke i ca. 5 minutt. Tilsett creme fraiche/kremfløyte, soyasaus og smak til med salt og pepper. Bland ut maisenna i vatnet og tilsett i ein tynn stråle medan suppa koker til den konsistensen du ønsker.
Skjær deretter fisken i terninger (1-1,5 cm). Ha fisken og rekene i suppa og trekk kjelen til side. La det heile stå å trekke i nokre minutter under lokk til fisken er klar. Server!
Tips og alternativer! Må du ha laktosefri suppe? Bruk laktosefri creme fraice eller fløyte. Må du ha melkefri suppe? Bruk melkefri creme fraiche, eventuelt kokoskrem eller anna melkefritt alternativ til fløyte.
Suppa er i utgangspunktet naturlig glutenfri, men hugs å bruke glutenfri soyasaus 🙂
Ellers er det naturligvis berre å mikse og trikse litt med grønnsaker du liker og har tilgjengelig. Eventuelt kan du også bruke andre fisketyper/ kun laks og reker/ kun laks og torsk/ bytte ut reker med scampi…. De skjønner poenget!
Og du? Har du lyst på noko godt å tygge i på sida? Her har eg nokre forslag fra arkivet:
Litt grovare speltfocaccia HER Proteinrike havrebriks HER Saftige scones med havre og spelt HER Grove, saftige scones med urter og ost HER
Velbekomme og nyt en deilig fiskemiddag♥

Heisann!

Her på Vestlandet – vertfall i Førde – er det skikkelig høstvær om dagane. Det har regna både stort og smått kvar einaste dag dei siste 5-6 vekene. Det spørst om vi får igjen for den fine sommaren vi har hatt 😉 Uansett, i slikt vær frister det vertfall meg med gode, varmande supper. For nokre veker sidan lagde eg en enkel, krema fiskesuppe med laks, torsk og reker som falt i smak hos alle rundt bordet. Så utrulig godt! Her kan du sjølvsagt bruke andre typer fisk/skalldyr etter smak og behag, ta utgangspunkt i grunnoppskrifta og triks litt med din egen vri (les tips!) 🙂

Du treng, ca. 4 personer
10-12 dl fiskekraft/utblanda fiskebuljong
400 g torskefilet
400 g laksefilet
150 g reker (ferdigpilla)
300 g original creme fraiche eller 3 dl kremfløyte
4 gulerøtter, staver/skiver
1 purreløk, hakka
150 g sukkererter, delt på langs
4 ss soyasaus
3-4 ss maisenna blanda ut med 0,5 dl vatn
salt og pepper

Slik gjer du:
Kok opp fiskekraft/buljong. Kutt grønnsakene i passelige biter og la koke i ca. 5 minutt. Tilsett creme fraiche/kremfløyte, soyasaus og smak til med salt og pepper. Bland ut maisenna i vatnet og tilsett i ein tynn stråle medan suppa koker til den konsistensen du ønsker.

Skjær deretter fisken i terninger (1-1,5 cm). Ha fisken og rekene i suppa og trekk kjelen til side. La det heile stå å trekke i nokre minutter under lokk til fisken er klar. Server!

Tips og alternativer!
Må du ha laktosefri suppe? Bruk laktosefri creme fraice eller fløyte. Må du ha melkefri suppe? Bruk melkefri creme fraiche, eventuelt kokoskrem eller anna melkefritt alternativ til fløyte.

Suppa er i utgangspunktet naturlig glutenfri, men hugs å bruke glutenfri soyasaus 🙂

Ellers er det naturligvis berre å mikse og trikse litt med grønnsaker du liker og har tilgjengelig. Eventuelt kan du også bruke andre fisketyper/ kun laks og reker/ kun laks og torsk/ bytte ut reker med scampi…. De skjønner poenget!

Og du? Har du lyst på noko godt å tygge i på sida? Her har eg nokre forslag fra arkivet:


Litt grovare speltfocaccia HER
Proteinrike havrebriks HER
Saftige scones med havre og spelt HER
Grove, saftige scones med urter og ost HER

Velbekomme og nyt en deilig fiskemiddag♥

Annonse

12 Kommentarer

E

Elise

19. september 2020

Denne var helt nydelig!! Blir garantert laget igjen veldig snart!

Linda Stuhaug

20. september 2020

Så kjekt å lese, Elise 😀

M

Margunn Hol

9. november 2021

Denne var nydelig , jeg bytta ut reker mot kreps for det hadde jeg stående i kjøleskapet og det gir en nydelig smak på suppa 🙂 hilsen Margunn

Linda Stuhaug

10. november 2021

Så bra! Her er det berre å bruke det ein har 😀

P

Per Jacobsen

7. august 2021

Nydelig suppe.. Jeg renset rekene tidlig, og brukte skallet fra dem, og kokte kraft på, sammen med fiskefond. Det ble helt supert!

Linda Stuhaug

7. august 2021

Fantastisk 😀

S

Silje Nilsen

27. mars 2022

Hei! Gode og inspirerende oppskrifter du deler :-) Jeg sliter med å finne buljong uten tilsatt sukker, hvilken type buljong bruker du i de ulike oppskriftene dine?

Linda Stuhaug

27. mars 2022

Hei! Eg bruker aldri buljong, eg bruker alltid kraft :)

T

Toril

31. oktober 2023

Er denne grei å lage dagen før?

Linda Stuhaug

31. oktober 2023

Ja :)

C

Camilla

25. september 2018

Tror du der er ok å redusere væske for å heller lage en form for gryterett i stedet for suppe? Hvor mye anbefaler du å redusere i så fall?

Linda Stuhaug

26. september 2018

Ja, det skal gå fint! Her må du prøve deg litt fram, 8-10 dl kanskje. Også må du bruke litt meir maisenna for å få tjukkere konsistens 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg