Sprø knekkebrød med havre, solsikkekjerner og cashewnøtter

Åh, så eg elska heimelaga knekkebrød! Eg blir nesten litt stressa når boksen nærmer seg tom, så då er eg rask med å lage opp nye. Heimelaga knekkebrød topper eg med alt mulig slags pålegg og ete til både frukost, lunsj eller kveldsmat. Mmm♥

Det begynner å bli ganske mange oppskrifter på heimelaga knekkebrød her på bloggen, men det er alltid rom for fleire! Kanskje du vil prøve deg på denne varianten med havre, solsikkekjerner og cashewnøtter? Knasande sprø, skikkelig gode og smakfulle:

Sprø knekkebrød med havre, solsikkekjerner og cashewnøtter, 2 brett
200 g havregryn (ca. 4 dl)
200 g havremjøl (ca. 4 dl)
100 g usalta cashwenøtter, grovhakka (ca. 1,2 dl)
100 g solsikkekjerner (ca. 1 dl)
1 ts salt
1 ss fibersirup gold eller honning (kan sløyfast)
6 dl vatn
evt. flaksalt til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 150 grader varmluft. Bland saman ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutt

2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør jamnt og tynt utover med en slikkepott (tips: skyll slikkepotten underveis i varmt vatn, då blir det enklere å smøre). Strø eventuelt over flaksalt og trykk lett ned i knekkebrøda.

3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du bretta ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.

4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrøda no steike 20-30 minutter, eller til dei begynner å bli godt gylne. La bretta bytte plass underveis. Etter knekkebrøda er avkjølt brekker du dei opp og oppbevarer i en knekkebrødboks/kakeboks. Dei står seg i månedsvis.

Tips 1: for å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme. La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri for å få sprø og supergode knekkebrød!

Tips 2: havremjøl kan du fint lage sjølv ved å kjøre havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfri havregryn og havremjøl for 100% glutenfri knekkebrød.

Tips 3: du kan sjølvsagt bytte ut solsikkekjerner med andre typer frø/kjerner, og cashewnøtter med andre typer nøtter.

Som du kanskje kan sjå fra mindre tidligare oppskrifter som eg har delt i det siste, så er grunnoppskrifta nokolunde lik. Eg bytter om på kva type nøtter/frø/kjerner eg bruker alt etter kva eg har lyst på, og kva eg har tilgjengelig. Denne grunnoppskrifta skuffer aldri på verken smak eller sprøhet 🙂

Kanskje noko å bake i helga? Eg pleier å lage opp knekkebrød på søndager, så har eg sikra meg ein full boks til den kommande veka. Perfekt søndagsaktivitet 🙂

God helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Turid Marie Liland

    Høres gode ut….lage i helgen.

    1. Så bra, Turid! Håper dei faller i smak 🙂

  2. Stemmer det at appen din ikke virker?

    1. Ja, den har ikkje virka på fleire år 😉