Enkle, grove pizzahorn

God torsdag!

Høyres det ikkje godt ut med nybakte, grove pizzahorn med ost og skinke? Vi nærmer oss helga med stormskritt, så kanskje dette kan friste å lage? 🙂 Dette er ei enkel og grei oppskrift som som du naturligvis kan fylle med det du ønsker, ost & skinke er ein sikker vinner for både store og små – men her er det mykje anna godt som kan brukast også 🙂

Pizzahorn passer like godt til kvardagsmiddag som helgemiddag, lunsj eller matpakken, turmat eller kveldsmat 🙂 Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, dei er nemlig supre å fryse og deretter ta opp til ein seinare anledning!

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pizzasaus, ketchup eller lignande
Revet eller skiva ost
1 boks bogskinke (ca. 350 g)
Gjerne litt pizzakrydder

(PS! Deiga er veldig enkel å jobbe med!!!) 

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, skinke og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på eit steikebrett med bakepapir. Du treng to steikebrett til denne oppskrifta (eit brett pr. runde leive med 8 stk). Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 30 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer*
♦ Du kan bytte ut havremjøl med sammalt speltmjøl/kveitemjøl eller anna grov mjøltype.

♦ Bruk sjølvsagt det fyllet du ønsker! Bytt ut pizzasaus med grønn pesto, bruk kjøttfyll, tacokjøttdeig, bytt skinke med pølsebiter, lag en vegetarvariant… Her er mange muligheter, så det er berre å bruke fantasien 🙂

Eg serverte ferske pizzahorn til middag med ein frisk salat & fetaost. Nydelig!

Restane blei med i matpakken dagen etterpå. Like gode kalde som varme♥

Eg har laga desse i fleire varianter allerede, så det kjem en ny vri iløpet av kort tid!

I mellomtida håper eg at desse pizzahorna frister 😀 Vi går mot høstferie for resten av landet, ein bakedag inne er jo heilt supert sammen med ungane visst været ikkje er tipp topp!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

48 kommentarer

 1. Skulle så gjerne ønske du skrev på bokmål altså

  1. Kvifor i alle dager skulle du ønske det? Kva er problemet med å lese på dialekt? Haha 😉 Eg kjem ALDRI til å skrive på bokmål 🙂

   (EDIT! Det her var meint som ein humoristisk tone altså 😉 Beklager om det høyrtes «frekt» ut, det var ikkje meininga)

   1. Ann Katrin

    Men i ALLE dager? Det er vel lov å svare litt penere enn dette vel? Jeg forstår problemstillingen din og at du ikke vil skrive på noe annet enn dialekt. Men det er måte på hvordan man skriver, kommuniserer og prater til andre mennesker. Jeg er ganske sikker på du hadde hadde en annen tone hvis dette var en samtale som foregikk i virkeligheten. Vet du hva nettvett er? For her syntes jeg ikke du behandler deg noe fint på nett.

   2. Hallo i luken! Dette var da IKKJE eit frekt svar? Det var jo skrevet med ein litt humoristisk tone, Ann Katrin – derfor skreiv eg også «Haha ;)» Så her mistolker du rett og slett svaret. Men eg har skrevet en edit på svaret for å unngå fleire mistolkninger 🙂

  2. Fjas og vås. Syns det er fantastisk att du skriv på nynorsk!! Bruk den dialekta du har Flott inspirasjon

   1. Tusen takk for det, Anita 🙂 <3

 2. Kristina

  Ser skikkelig godt ut! Kan man bruke havregryn i stedet for havremel?

  1. Det anbefaler eg ikkje, då blir horna fort veldig tunge. Du kan berre male havregryn til havremjøl i ein blendar 🙂

 3. Nam!! Hvilket smør bruker du? Kan eg bruka soft flora lett smør?

  1. Eg bruker ekte meierismør 🙂 Har aldri bakt med lettsmør sjølv, men visst du pleier å gjere det, og det pleier å gå fint – så funker det nok like bra her 🙂

 4. Bruker du sammalt eller siktet speltmel i denne oppskriften? Og har det noen betydning hvilken jeg bruker? 🙂

  1. Sikta!! Trur dei blir veldig tunge om du bruker både havremjøl og sammalt spelt 🙂 Skal endre dette med ein gang!

 5. Kan man bytte ut melk med vann? Eventuelt annen type melk? 🙂

  1. Ja, du kan bruke alternativ melk kanskje? 🙂 Eg er blitt veldig glad i havremylk fra Berit Nordstrand!

 6. Holde på å bake disse nå. Men syns deigen ble så utrolig klissete.. brukte mer mel enn det stod, og enda ble den veldig klissete.. spent på når den er ferdig hevet..

  1. De ble rå bra!

   1. Fantastisk 😀

  2. Veit du ca. cor mykje meir mjøl du måtte bruke? 🙂 Eg blir liksom aldri heilt klok på gjærbakst… Derfor eg baker det så sjelden, hehe!

 7. Prøv denne

  1. Ja, gjer det 😀

 8. Må testes

  1. Håper dei faller i smak, Inger 🙂

 9. Flott deig å jobbe med å nydelige horn!

  1. Hurra, så kjekt å lese Guro 😀

 10. Ingebjørg

  Bakte horn i kveld, og hele familien syntes de var kjempegode. Deigen var veldig god å jobbe med. Fylte 8 med rester av tacokjøtt og ost, og 8 med skinke og ost. Må garantert bake flere snart

  1. Fantastisk, Ingebjørg 😀 Heilt enig i at denne deiga er veldig enkel å jobbe med! Kjekt oppskrifta falt i smak hos familien 🙂

 11. Lagde disse og de ble veldig gode.

  Syns deigen var litt klissete, så måtte bruke litt ekstra mel, men mulig det var fordi jeg bakte med litt bokhvetemel.

  Hvordan oppbevarer du disse? I kjøleskap eller kjøkkenbenken (utenom fryser)?

  1. Så bra du likte dei 🙂 Eg oppbevarer i både romtemperatur og kjøleskap, alt etter kor lenge det er snakk om. Går fint å ha dei på kjøkkenbenken eit døgn 🙂

 12. Marit Larsstuen

  Er det ikke mye gjær?

  1. Du kan sikkert kutte ned litt, men då må du heve deiga en del lengre 🙂

 13. Hvordan er det å bruke fibramel i denne deigen? Funker det?

  1. Det fungerer nok heilt fint det 🙂

 14. Heia.
  Jeg elsker og følge bloggen din samt din Instagram, såå mye godt du lager får så mye inspirasjon av deg!! Jeg er ilag med en som har diabetes type 1,noe som kan til tider være litt vanskelig/ utfordrende til tider når det kommer til mat,for vi må hele tiden tenke 1 skritt foran, så ikke blodsukkeret hans påvirkes for mye, å da lager vi som regel de samme rettene for ofte for vi tør ikke annet for vi vill holde oss til det han tåler uten at han reagerer for mye, for er ikke bare å sette insulin,det er desverre ikke så enkelt, det har vi opplevd for mange ganger, jeg synes så synn på han, eneste jeg vill er å lage masse godt til han, men, nei, så vi blir veldig matlei, kanskje ekstra fort fordi jeg ikke er den flinkeste til å komme på nye ting, istedenfor å kaller vi oss bare matlei å ender med å lage det sammen, hehe, meen da er dine retter og snacks veldig interessant og få med seg, du lager ting som inneholder diabetes sukker ( sukrin) å ellers grov mel, for hvetemel er gift for min samboer eller snarere for blodsukkeret hans da, det og brød, huff, uansett hvor mye insulin han tar etter brødspising, fra brød vi har kjøpt i butikk så går blodsukkeret opp til 20 og avåtil 24, å da blir han så dårlig for det skal ligge rundt 5,8 også er det ikke krise om det ligger under 10,men alt over det bør det ikke være, han er også en mann som trenger mye mat for han trener som en toppidrettsutøvere, så han forbrenner veldig mye hver eneste dag, kun lørdag han ikke trener, men det jeg ville frem til er at du er en inspirasjon, aldri slutt med denne oppdateringen og ja takk til mer retter og snacks uten sukker og mel, eller såklart, om du nevner mel eller sukker så vrir jo bare jeg oppskriften om til det som skulle passe til min samboer. Men takker igjen for alle rettene og som nevnt tusen ganger før snacksen som jeg aldri hadde laget om det ikke var for deg. Nå kan jeg servere masse godt til min samboer, viktig at han også får gode retter og snacks selv om han har en sykdom som «hindrer» han litt i det. Ønsker deg med det en fortsatt flott fin lørdag sorry for min novelle lang tekst

  1. Heisann Ingunn!

   Synes alltid det er kjekt å høyre litt om historia bak lesarane mine, så du skal på ingen måte beklage for din lange tekst 🙂 Veldig synd å lese om kjæresten din som har diabetes type 1, det er ingen enkel sjukdom å leve med, men så er det heller ikkje noko anna alternativ enn å gjere det beste ut av det… Det er vertfall veldig hyggelig å lese at eg er til inspirasjon for deg/dokke, og at oppskriftene mine her på bloggen faller i smak. Eg håper eg kan fortsette å inspirere framover med nokre nye middaagsretter på bordet, kanskje noko snacks og søtsaker, og ikkje minst alternativ til brødmaten! Klem til deg 🙂

 15. Elisabeth Næss

  Tror du det fungerer å bytte ut det vanlige melet med glutenfritt mel eller blir deigen veldig vanskelig å jobbe med?

  1. Dessverre, det funker dårlig å «berre bytte» til glutenfritt mjøl. Skal du bake glutenfri horn anbefaler eg rett og slett å bruke tilpassa, glutenfri oppskrift for optimalt resultat 🙂 Glutenfri gjærbakst er ikkje mitt felt :/

 16. Hei! Fantastisk blogg og så mye godt! Tenker å lage disse som en sunn søndagslunsj til hele familie, men lurer på om det er mulig å bytte ut melken med vann? Bruker vann i pizzadeig og det funker fint, men usikker på denne oppskriften, har du prøvd det? 🙂

  1. Hei! Tusen takk, så hyggelig 🙂 Eg pleier å bruke melk i denne oppskrifta, men det er ikkje noko problem å bytte med vatn.
   Håper dei smaker 😀

 17. Veldig god deig å jobbe med, men måtte bruke mye mer mel enn oppskrifta sier. Jeg tok i på slump, men ble nok fort 100g mer. Likvel, jeg har slitt med å finne en god oppskrift på horn når jeg baker med spelt, for som regel blir deigen så løs uansett at det blir håpløst å forme noe som helst. Denne var helt super å jobbe med, så denne skal jeg bruke til både horn og snurrer 😀

  1. Så kjekt å lese, Siv 😀 Då er det berre å bake og fylle opp frysaren 🙂

 18. Hvis du har disse i fryseren, hvordan tiner du de? Tenkte at de må være genial å ha i fryseren og at ungene kan ta opp selv når de ønsker – i disse hjemmetider 🙂

  1. Hei! Det kjem heilt an på. Tiner på kjøkkenbenken eller på litt lav varme i mikroen, eventuelt steikeovnen 🙂 Absolutt fine å ha til barna i frysaren!!

 19. Hei 🙂 jeg skal lage disse nå og har fersk gjær i kjøleskapet, er det like greit? Og hvor mye gjær burde jeg da egentlig bruke?

  1. Hei! Eg har faktisk INGEN erfaring med fersk gjær. Det skal gå fint å bytte trur eg, men ta eit raskt googlesøk for å finne ut riktig mengde 🙂

  2. Jeg laget hornene med speltmel, kun én pakke fersk gjær, kald melk og smør som ikke var smeltet, og eltet alt i 10-15 minutter. Smakte fortreffelig. Deigen stod vel minst 3 timer til heving i romtemperatur. Kunne stått lenger ved behov, men jentene mine ble sultne

   1. Så bra 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!!

 20. Hei! Kan dete hjelpe meg å konverte til ml eller gramm?
  Hvor mye gjær er det her?

  1. Forstår ikkje kva du meiner..?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *