Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2018

Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
God tirsdag!
Kan eg friste med ein skikkelig fargerik høstmiddag idag? Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker – sjølvsagt dei norske sesonggrønnsakene. Noko her var sjølvplukka, medan noko plukka eg med meg fra butikken. Du bruker dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, og lager eit fargerikt festmåltid for heile familien – eller til deg sjølv om du er aleine. Då justerer du naturligvis berre ned mengdene. Kanskje du vil lage en porsjon, eller kanskje du vil lage to – slik at du har restemiddag dagen etterpå?
Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker, ca. 4 personer ♦ 8 laksefileter (eg brukte laksefilet med sitronpepper) ♦ 1 kg (+/-) valgfri rotgrønnsaker (eg brukte rødbete, gulbete, polkabete, gulrot, pastinakk + litt sopp) ♦ krydder (eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chili og grovkverna kvitløk) ♦ valgfritt tilbehør (eg serverte med rømme/kesam)
Slik gjer du: Skrell og skjær grønnsakene i passelige biter. Ha over valgfritt krydder og steik på 180 grader, over-undervarme til grønnsakene begynner å bli møre. Steiketida vil variere etter størrelse på grønnsakene.
Ha laksen inn i ovnen, gjerne på samme steikebrett som grønnsakene, dei siste 8-10 minutta, så alt blir ferdig på samme tid.
Server straks med valgfritt tilbehør. Eg hadde rømme/kesam, men server også gjerne med kokte/stekte poteter, søtpotet, ris, quinoa, bulgur eller lignande.
Bytt gjerne laks med ørret eller anna type fisk, og har du ikkje tilgang til så mange ulike rotgrønnsaker, så bruk gjerne paprika, squash, aubergine, sopp og lignande i tillegg 🙂
Sjå dei fine fargane då! Eg blir så glad!
Velbekomme og god middag!

God tirsdag!

Kan eg friste med ein skikkelig fargerik høstmiddag idag? Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker – sjølvsagt dei norske sesonggrønnsakene. Noko her var sjølvplukka, medan noko plukka eg med meg fra butikken. Du bruker dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, og lager eit fargerikt festmåltid for heile familien – eller til deg sjølv om du er aleine. Då justerer du naturligvis berre ned mengdene. Kanskje du vil lage en porsjon, eller kanskje du vil lage to – slik at du har restemiddag dagen etterpå?

Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker, ca. 4 personer
♦ 8 laksefileter (eg brukte laksefilet med sitronpepper)
♦ 1 kg (+/-) valgfri rotgrønnsaker (eg brukte rødbete, gulbete, polkabete, gulrot, pastinakk + litt sopp)
♦ krydder (eg brukte urtesalt, pepper, grovkverna chili og grovkverna kvitløk)
♦ valgfritt tilbehør (eg serverte med rømme/kesam)

Slik gjer du:
Skrell og skjær grønnsakene i passelige biter. Ha over valgfritt krydder og steik på 180 grader, over-undervarme til grønnsakene begynner å bli møre. Steiketida vil variere etter størrelse på grønnsakene.

Ha laksen inn i ovnen, gjerne på samme steikebrett som grønnsakene, dei siste 8-10 minutta, så alt blir ferdig på samme tid.

Server straks med valgfritt tilbehør. Eg hadde rømme/kesam, men server også gjerne med kokte/stekte poteter, søtpotet, ris, quinoa, bulgur eller lignande.

Bytt gjerne laks med ørret eller anna type fisk, og har du ikkje tilgang til så mange ulike rotgrønnsaker, så bruk gjerne paprika, squash, aubergine, sopp og lignande i tillegg 🙂

Sjå dei fine fargane då! Eg blir så glad!

Velbekomme og god middag!

Annonse

2 Kommentarer

M

Marte

10. oktober 2018

Så veldig godt ut! Har tatt opp laks, så dette blir nok dagens middag 🙂 Bare lurer på en ting: bruker du olje over grønnsakene, eller fungerer det fint uten? Føler ofte grønnsakene har en tendens til å bli litt «oljete»

Linda Stuhaug

11. oktober 2018

så bra, Marte! Eg bruker ikkje olje over, men det kan ein sjølvsagt bruke visst ein vil 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg