Heimelaga, rå sjokolade med karamelliserte nøtter

God fredag!

Idag stikker en innom for å friste med heimelaga, rå sjokolade med karamelliserte nøtter. Eg har prøvd veldig mange oppskrifter på heimelaga sjokolade dei siste åra, men denne variantern med karamelliserte nøtter er og forblir ein favoritt! Det er virkelig supergodt med litt ekstra smak og crunch fra nøttene!

For å lage heimelaga sjokolade treng du kakaosmør og kakaomasse + valgfri søtning. Dette får du på økosjokolade.no, diverse andre nettbutikker eller helsekostbutikk. Ingrediensane smeltast skånsomt for å bevare den gode næringa. Kakao har eit høgt innhold av antioksidanter, magnesium og jern, og når man velger ubehandlede rå kakaoprodukter er man sikker på at ingen verdifulle antioksidanter og mineraler har forsvunne i behandlingen. Heimelaga, rå sjokkis har en høg kakaoprosent og er en skikkelig næringsbombe, det har til og med blitt sagt at eit par biter daglig kan regnes som 1 av 5 om dagen. Så, er du gld i mørk sjokolade – så er dette virkelig noko for deg!

Du trenger:*
60 g valgfri nøtter (eg brukte valnøtter og cashewnøtter)
2 ss sukrin gold (eventuelt anna sirup som nevnt under)
1/2 ts maldonsalt

100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
1 ts ekte vaniljepulver
40 g fibersirup gold (eventuelt yaconsirup, kokossirup, agavesirup eller lignande)
1 ts sukrin+

Slik gjer du:
1. Grovhakk nøttene og rist eit par minutt på middels varme i tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt, rør 1-2 minutt til alt er godt blanda. Avkjøl på bakepapir.

2. Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt i vannbad og bland inn søtningen. Visp godt sammen og smak til med eventuelt meir søtning.

3. Du kan enten bruke silikonformer eller berre en boks med bakepapir. Legg nøttene i bunn, hell over sjokolademassen og sett kaldt til sjokoladen har stivna. Oppbevar i kjøleskap over lengre tid.

Tips og alternativer*
– for å få en litt lysere sjokolade kan eg anbefale å tilsette litt kokoskrem i sjokoladeblandinga.

– sukrin+ kan byttes med litt ekstra sirup eller anna søtning du liker. Smak til sjokoladeblandinga for å få den sødmen du ønsker.

– Du kan kjøpe ferdig SJOKOLADEMIX med riktig fordeling av kakaosmør og kakaomasse. Denne har eg fått til jul, men kan fåes tak i på butikkane eg nevner ovenfor 🙂

Eg er veldig glad i mørk sjokolade, så heimelaga sjokkis er midt i blinken for meg 🙂 Sunnare snacks på sitt beste! Har du en oppskrift på heimelaga sjokolade du er glad i? Del gjerne 🙂

God helg godtfolk♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Torunn Haugaløkken

    Yummi! Har du prøvd å blande rismelkpulver i når du lager sjokolade? Da blir den lysere både i farge og smak. En del av økosjokolade- serien det og..

    1. Nei, eg har ikkje prøvd det enda, eg er så glad i mørk sjokkis 🙂 Men eg har tenkt lenge på å teste det ut!