Middagsomelett med potet & avokdo

… og fetaost, soltørka tomat og digge grønnsaker♥ Det er rett og slett berre litt begrensa kor lang den overskrifta kan vere, sjølv om eg av og til kunne ønske eg kunne ha ei heil setning for å få fram alt eg vil…

Uansett, dagens oppskrift er vertfall ein vegetarisk middagsomelett med mange gode smaker! Her finner du virkelig mykje godt, og eg kan love deg at du ikkje savner kjøttet 🙂

Vi har veldig ofte potetrester til overs, og då er det heilt supert å bruke i omeletten. Denne omeletten er derfor laga med kokte poteter fra dagen før, som gjer middagsomeletten litt ekstra mettande 🙂 Potet passer virkelig ypperlig i omelett uansett kva andre ingredienser ein bruker – så har du ikkje prøvd det, så må du gjere det!

Du trenger, ca. 4 personer
6 mellomstore, kokte poteter
1/2 glass fetaost i terninger
100 g soltørka tomat
1 avokado
1 spisspaprika
1 neve spinat
8 store egg
2 dl melk
salt, pepper og evt. andre krydder du liker

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Skrell og potetene i terninger og legg i bunnen av en ildfast form. Eg brukte paiform (28 cm) men du kan bruke kva som helst av mellomstore, ildfaste former.

2. Fordel over fetaost, soltørka tomat i mindre biter, avokado i båter og spisspaprika i skiver. Pisk lett sammen egg, hakka spinat, melk, salt, pepper og krydder. Hell over forma. Topp gjerne med revet ost om du ønsker det.

3. Steik midt i ovnen i 25-35 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. Server straks, gjerne med ein frisk salat.

Tips og alternativer
♦ Du kan naturligvis fylle middagsomeletten med akkurat det du liker og har tilgjengelig. Kanskje du vil lage en skikkelig grønn omelett med meit grønnsaker? Eller kanskje du vil ha fleire oster i omeletten, og bruke både fetaost, cottage cheese og revet ost på toppen? Mulighetane er mange, bruk fantastien!

♦ For en heilt ny smak: bytt ut potet med søtpotet. Kutter du søtpotet i små terninger så kan den brukast rå – den vil bli mjuk når omeletten steiker. Kombinasjonen av søtpotet og eggeblanding er nydelig!

♦ For melkefri middagsomelett: sløyf eller bytt ut fetaosten, og bruk alternativ melk i eggeblandinga.

Omelett smaker virkelig like godt kaldt som varmt – så har du rester igjen er det heilt gull til frukost eller i matpakken!

En typisk middag som er fin å bruke opp rester i. Ikkje minst ein typisk middag som fint kan klargjerast kvelden i forvegen. Legg alt i formen (utenom avokado og eggeblanding) og ha dette over formen rett før steiking. Omeletten står å godgjer seg medan du kan gjere andre ting før middagen plutselig står på bordet 🙂 Enkle grep, enklare kvardag!

Håper det frister! Så håper eg at du får en nydelig mandag♥

*

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Eg blir veldig glad om du bruker #lindastuhaug og @lindastuhaug på oppskriftene fra meg som du deler på instagram. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER. Har du prøvd ut oppskrifter blir eg alltid glad for tilbakemelding, enten her på bloggen eller en av mine andre sosiale kanaler 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Tove thrane

    Dette ser enkelt og spennde ut

    1. Det er det absolutt 🙂