Linda Stuhaug

Annonse

16. oktober 2018

Søtpotet- og gulrotsuppe med steikt chorizo

Søtpotet- og gulrotsuppe med steikt chorizo
God tirsdag!
Vi er i suppe-hjørnet! Noko eg synes smaker fantastisk godt på kjølige ettermiddager no om høsten er nettopp supper. Smakfulle, næringsrike supper basert på kraft, massevis av grønnsaker og deilig topping. Mat som kroppen blir glad av!
Idag har eg en knallgod søtpotet- og gulrotsuppe å dele, toppa med steikt chorizo. Steikt chorizo er noko av det beste eg veit å bruke som topping på supper, det gir litt ekstra konsistens og er skikkelig godt. Passer virkelig til dei fleste typer suppe, og heilt nydelig på denne varianten:
Du treng, ca. 4 personer* 600 g søtpotet, skrelt og delt i små biter 600 g gulrot, skrelt og delt i små biter 1 stk løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 12 dl kyllingkraft/buljong 1 kartonger røde linser (175 g) – kan byttast med litt meir søtpotet/gulrot 2-3 dl creme fraiche eller fløyte salt og pepper smør til steiking
Tilbehør 200 g chorizopølse i biter 1 bunt vårløk, grovhakka
Slik gjer du: Steik løk og kvitløk i smør/olje til den er blank. Ha over i en kjele og tilsett søtpotet, gulrot og røde linser. Tilsett kyllingkraft/buljong og la det småkoke til alt er mørt (koketida vil naturligvis variere med størrelse på grønnsakene, jo mindre biter, jo kortare koketid).
I mellomtida steiker du chorizopølse og vårløk i smør/olje.
Kjør suppa jevn med ein stavmiksar eller lignande. Tilsett creme fraiche/fløyte og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt væske om nødvendig, og la suppa få eit oppkok rett før servering.
Tips og alternativer*For melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut creme fraiche/fløyte med melkefri varianter eller kokosmelk. Pass også på at chorizopølsa er melkefri!
♦ Bytt gjerne chorizopølse med anna pølse, bacon eller spekeskinke.
Visst du ikkje har kyllingkraft: les på pakken kor mykje buljong du skal bruke til 12 dl vatn. Det varierer nemlig fra merke til merke. Til informasjon så selges det ferdig kyllingkraft fra merket Stange på Rema 100o butikker, både fersk og fryst. Denne pleier eg å kjøpe når eg ikkje har kokt kyllingkraft sjølv.
Då gjenstår det å sei velbekomme – håper det smaker!

God tirsdag!

Vi er i suppe-hjørnet! Noko eg synes smaker fantastisk godt på kjølige ettermiddager no om høsten er nettopp supper. Smakfulle, næringsrike supper basert på kraft, massevis av grønnsaker og deilig topping. Mat som kroppen blir glad av!

Idag har eg en knallgod søtpotet- og gulrotsuppe å dele, toppa med steikt chorizo. Steikt chorizo er noko av det beste eg veit å bruke som topping på supper, det gir litt ekstra konsistens og er skikkelig godt. Passer virkelig til dei fleste typer suppe, og heilt nydelig på denne varianten:

Du treng, ca. 4 personer*
600 g søtpotet, skrelt og delt i små biter
600 g gulrot, skrelt og delt i små biter
1 stk løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
12 dl kyllingkraft/buljong
1 kartonger røde linser (175 g) – kan byttast med litt meir søtpotet/gulrot
2-3 dl creme fraiche eller fløyte
salt og pepper
smør til steiking

Tilbehør
200 g chorizopølse i biter
1 bunt vårløk, grovhakka

Slik gjer du:
Steik løk og kvitløk i smør/olje til den er blank. Ha over i en kjele og tilsett søtpotet, gulrot og røde linser. Tilsett kyllingkraft/buljong og la det småkoke til alt er mørt (koketida vil naturligvis variere med størrelse på grønnsakene, jo mindre biter, jo kortare koketid).

I mellomtida steiker du chorizopølse og vårløk i smør/olje.

Kjør suppa jevn med ein stavmiksar eller lignande. Tilsett creme fraiche/fløyte og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt væske om nødvendig, og la suppa få eit oppkok rett før servering.

Tips og alternativer*
For melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut creme fraiche/fløyte med melkefri varianter eller kokosmelk. Pass også på at chorizopølsa er melkefri!

♦ Bytt gjerne chorizopølse med anna pølse, bacon eller spekeskinke.

Visst du ikkje har kyllingkraft: les på pakken kor mykje buljong du skal bruke til 12 dl vatn. Det varierer nemlig fra merke til merke. Til informasjon så selges det ferdig kyllingkraft fra merket Stange på Rema 100o butikker, både fersk og fryst. Denne pleier eg å kjøpe når eg ikkje har kokt kyllingkraft sjølv.

Då gjenstår det å sei velbekomme – håper det smaker!

Annonse

6 Kommentarer

R

Renate

16. oktober 2018

Tror du suppa blir god med grønnsaksbuljongterning? Klem fra vegetarianer

Linda Stuhaug

17. oktober 2018

Absolutt, berre bruk litt ekstra krydder i tillegg 🙂 <3

N

Nora

16. oktober 2018

Hei! Du inspirerer så utrolig mye, og jeg er så glad for at jeg kjøpte boken din. Ser du har skrevet litt om kosttilskudd tidligere, men bruker du fortsatt de samme tilskuddene som før? Ha en fin dag:) Nora

Linda Stuhaug

17. oktober 2018

Heisann Nora! Tenker du på dette innlegget? http://www.lindastuhaug.no/2014/11/26/mine-kosttilskudd/ … Isåfall eit stor nei, eg bruker nesten ingen av desse lengre… 🙂 Ha en nydelig dag <3

M

Monika

28. januar 2020

Ser nydelig ut, tenker å lage den til alle barna i en barnehage 🙂 vet du hvor mange liter denne oppskriften gir?

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Såå bra 😀 Dessverre, liter har eg ikkje heilt oversikt over 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg