Søte, seige energikuler med chiafrø

God torsdag!

Vi er i det litt søte hjørnet idag med en ny oppskift på energikuler aka daddelkuler! Desse kulene finner du i veldig mange varianter i arkivet, og oppskriftene blir alltid populære. Naturlig søte, seige og knallgode energikuler med dadler og nøtter som hovedingredienser. Dei lagast på 1-2-3, du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken, er naturlig søta med dadler. Perfekt som sunn snacks, tursnacks, mellommåltid, påfyll før eller etter trening.

Idag har eg en ny vri på desse energikulene; eg har tilsatt chiafrø! Chiafrø er bittesmå, smaksnøytrale og skikkelig næringsrike frø. Dei er svært anvendelige og passer til det meste. Chiafrøa kan du fint droppe i oppskrifta om du ikkje har det/vil bruke det, uten at det går ut over oppskrifta på nokon som helst måte. Men dei gir det lille ekstra næringsmessig og det er en fin måte å lure inn desse frøa på, uten at det går ut over smaken 🙂 Chiafrø får du idag tak i på dei aller fleste dagligvarebutikker.

Du treng, ca. 20 kuler
100 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g salte peanøtter
50 g mandler
2 ss chiafrø (kan sløyfast)

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader. Ha mandlane over på eit steikebrett med bakepapir og rist i ovnen i 5-10 minutt, til dei begynner å lukte og bli gylne. Ha dei rista mandlane, peanøtter, dadler og chiafrø i en foodprosessor eller kraftig blendar.

Kjør ingrediensane til en jevn og klumpfri masse i 2 minutt, til alt er smuldrette og klebig. Trill til munnfulle kuler mellom hendene og sett i frysaren. Dei er spiseklare etter ca. 30 minutt.

Energikulene står seg evig i frysaren. Dei kan også oppbevarast i kjøleskap over lengre tid. Ha energikulene i en liten boks og nyt når du får lyst på noko søtt og godt 🙂 Du kan sjølvsag ha dei med deg på jobb/skule/tur også – konsistensen blir litt mjukare i romtemperatur, men gode uansett!.Tips 1:
 salte peanøtter gir kulene en skikkelig god smak, men kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter. Samme gjelder mandler. Du kan bruke både valnøtter, cashewnøtter, pecannøtter og lignande. Bruker du kun naturelle nøtter anbefaler eg å tilsette en god klype med maldonsalt (eller anna flaksalt).

Tips 2: tåler du ikkje nøtter kan du bruke kjerner istedenfor. Solsikkekjerner, pinekjerner, gresskarkjerner.

Tips 3: rull gjerne nøttene i kakaopulver, kokosmasse, finhakka nøtter eller lignande.

SÅ gode♥

Her ser du nokre av mine andre varianter i arkivet.


♦ Peanøtt-trøfler med sjokoladetrekk – oppskrift her.
♦ Seige pistasje-trøfler – oppskrift her. 
♦ Søte og seige sjokoladetrøfler – oppskrift her. 


♦ Energikuler med sjokolade – oppskrift her. 
♦ Enkle lakriskuler – oppskrift her. 
♦ Naturlig søte og digge energikuler – oppskrift her. 


♦ Sunne snickersbiter oppskrift her. 
♦ Cookie dough kuler – oppskrift her. 
♦ Marsipan – oppskrift her. 

*

Såg du kanskje en oppskrift som frista meir enn ein anna? Eg synes det er vanskelig å velge ut nokon favoritter, men trur faktisk det er 1) peanøtt-trøfler med sjokoladetrekk/snickersbiter 2) pistasje-trøfler 3)søte og seige sjokoaldetrøfler. Trenger absolutt ikkje mange ingredienser og helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Jeg har mange ganger laget lignende kuler, men aldri ristet mandlene først. Hva oppnår du med det?

 2. Synnøve Ringstad

  Heisann , synes du har en veldig bra blogg.
  Det eg lurer på er om dadler er ok å bruke , eg har diabetes, bruker insulin. 🙂
  Har veldig lyst å prøve disse foskjellige kulene som du fryser.

  1. Hei! Dette kan ikkje eg svare på, det vil variere veldig fra person til person med diabetes. Det handler jo også litt om mengde, ein ete kanskje 1-2 kuler 🙂

 3. Kan man bruke fiken i stedet for dadler?

  1. Det blir langt ifra det samme på verken smak eller konsistens, men alt går 😉