Linda Stuhaug

Annonse

Grove horn med pesto, soltørka tomat og ost

Grove horn med pesto, soltørka tomat og ost
God mandag!
Mandag er alltid kjøttfri her på bloggen. Enten det er middag, frukost, turmat eller noko søtt – så er kriteriet mitt at det skal vere vegetarisk 🙂 Idag er ingen unntak og denne oppskrifta passer egentlig til det meste: fylte, grove pizzahorn med pesto, soltørka tomat og ost. Høyres det ikkje godt ut? Desse er fulle av smak og absolutt knallgode!
Horna kan du ete som kvardagsmiddag, helgemiddag, turmat, ha med i matpakke eller nyte som en luksus kveldsmat. Et som en egen rett, eller bruk som tilbehør til suppe og salat 🙂
Du treng, 16 stk (store)* 100 g smør 6 dl melk 1,5 pk tørrgjær 1 ts salt 2 ts sukker/honning 350 g havremjøl 400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
Fyll: Pesto Soltørka tomat Skiva ost Gjerne litt pizzakrydder
(PS! Deiga er veldig enkel å jobbe med!!!)
Slik gjer du: 1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.
2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.
4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pesto, ha over biter av soltørka tomat og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt ekstra krydder (eg hadde litt oregano og dolly dimples pizzakrydder). Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.
5. Legg pizzahorna på eit steikebrett med bakepapir. Du treng to steikebrett til denne oppskrifta (eit brett pr. runde leive med 8 stk). Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 30 minutt med eit kjøkkenhandkle over.
6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer* ♦ Du kan bytte ut havremjøl med sammalt speltmjøl/kveitemjøl eller anna grov mjøltype.
♦ Bruk sjølvsagt det fyllet du ønsker! Kanskje du foretrekker pizzasaus eller kremost framfor pesto? Vil bytte ut soltørka tomat med fetaost eller grønnsaker? Lag din egen vri!
♦ Horna er heilt supre å fryse. Varm opp i steikeovnen eller mikrobølgeovnen, og dei smaker som nystekt 🙂
Håper fleire vil prøve seg♥ Å ete ein vegetarisk middag i veka er noko absolutt alle kan få til, og det treng på ingen måte å gå ut over smaken 🙂
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

God mandag!

Mandag er alltid kjøttfri her på bloggen. Enten det er middag, frukost, turmat eller noko søtt – så er kriteriet mitt at det skal vere vegetarisk 🙂 Idag er ingen unntak og denne oppskrifta passer egentlig til det meste: fylte, grove pizzahorn med pesto, soltørka tomat og ost. Høyres det ikkje godt ut? Desse er fulle av smak og absolutt knallgode!

Horna kan du ete som kvardagsmiddag, helgemiddag, turmat, ha med i matpakke eller nyte som en luksus kveldsmat. Et som en egen rett, eller bruk som tilbehør til suppe og salat 🙂

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pesto
Soltørka tomat
Skiva ost
Gjerne litt pizzakrydder

(PS! Deiga er veldig enkel å jobbe med!!!)

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pesto, ha over biter av soltørka tomat og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt ekstra krydder (eg hadde litt oregano og dolly dimples pizzakrydder). Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på eit steikebrett med bakepapir. Du treng to steikebrett til denne oppskrifta (eit brett pr. runde leive med 8 stk). Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 30 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.



Tips og alternativer*
♦ Du kan bytte ut havremjøl med sammalt speltmjøl/kveitemjøl eller anna grov mjøltype.

♦ Bruk sjølvsagt det fyllet du ønsker! Kanskje du foretrekker pizzasaus eller kremost framfor pesto? Vil bytte ut soltørka tomat med fetaost eller grønnsaker? Lag din egen vri!

♦ Horna er heilt supre å fryse. Varm opp i steikeovnen eller mikrobølgeovnen, og dei smaker som nystekt 🙂

Håper fleire vil prøve seg♥ Å ete ein vegetarisk middag i veka er noko absolutt alle kan få til, og det treng på ingen måte å gå ut over smaken 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

18 Kommentarer

A

Anne

20. september 2020

Horn

Linda Stuhaug

21. september 2020

Hm?

K

Kari

23. oktober 2018

Kan man la deigen stå i kjøleskapet/kjøkkenbenken over natten?

Linda Stuhaug

24. oktober 2018

Tja, det går sikkert fint 🙂 Har ikkje langtidsheva slik type gjærdeig sjølv. Eg ville ikkje brukt meir enn 1/3-1/2 av gjærmengden og latt deiga stå i kjøleskapet i tilfelle.

C

Camilla

23. oktober 2018

Har ikke eltemaskin, hvordan ville du gjort det uten? Er generelt dårlig/uerfaren på bakst.

Linda Stuhaug

23. oktober 2018

Elte for hand, men du må holde på ei stund (15-25 minutt) 🙂

M

Malene

22. oktober 2018

Disse ser skikkelig knall ut! Ha ei flott uke 🙂

Linda Stuhaug

23. oktober 2018

Takk det samme, Malene 😀

M

Madelen

22. oktober 2018

Hei! Sannsynligheten for at jeg nå har cøliaki er meget stor, og jeg finner da glede i at du har mye glutenfritt, som også er sukkerfritt. Det jeg lurer på er om du har en samlet mappe med alle oppskriftene? 😀

Linda Stuhaug

22. oktober 2018

Hei! Nei, det har eg nok dessverre ikkje… Men nesten alle oppskrifter eg har (utenom gjærbakst) er naturlig glutenfri, eller kan med enkle grep lagast glutenfri. Står ofte under «tips og alternativ» i oppskrifta 🙂

M

Madelen

22. oktober 2018

Det er helt i orden! Takk for tips 😀 Jeg får prøve å lage meg min egne lille oversikt over de oppskrifter jeg vil bruke. Det fine med dine oppskrifter er at mye både er sunt og glutenfritt. Det setter jeg stor pris på!

Linda Stuhaug

23. oktober 2018

Takk for det, det er veldig kjekt å lese!! 🙂 Så må du berre spørre om det er noko du lurer på ift ingredienser og oppskrifter!

I

Ine

22. oktober 2018

Hei☺️ forslag på retter man kan lage med hermatisert frukt? Har en haug med ananasbokser, men lite kreativ desverre. Hadde vært supert med et innlegg om dette!

Linda Stuhaug

22. oktober 2018

Hei! Eg bruker det ikkje i stort anna enn salater/fruktsalater for å vere heilt ærlig 🙂

E

Erna

22. oktober 2018

Hvilket mel kan man bruke i stedenfor spelt/hvetemel for å kunne lage disse glutenfri

Linda Stuhaug

22. oktober 2018

Då vil eg heller anbefale deg å lage en tilpassa, glutenfri oppskrift 🙂

A

Anniken

24. mars 2022

Idag har jeg prøvd gulrotkake, sjokoladekake, snurringser og disse hornene 😄 Alt var veldig bake vennlig og ser veldig godt ut, så nå gleder vi oss til å smake 😁 Har smugsmakt på kakene 🙈fantastisk gode 😄 Og takk for ei super side og alt du deler😃

Linda Stuhaug

24. mars 2022

Så hyggelig, Anniken! Her var det mykje godt ja 😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg