Grove horn med pesto, soltørka tomat og ost

God mandag!

Mandag er alltid kjøttfri her på bloggen. Enten det er middag, frukost, turmat eller noko søtt – så er kriteriet mitt at det skal vere vegetarisk 🙂 Idag er ingen unntak og denne oppskrifta passer egentlig til det meste: fylte, grove pizzahorn med pesto, soltørka tomat og ost. Høyres det ikkje godt ut? Desse er fulle av smak og absolutt knallgode!

Horna kan du ete som kvardagsmiddag, helgemiddag, turmat, ha med i matpakke eller nyte som en luksus kveldsmat. Et som en egen rett, eller bruk som tilbehør til suppe og salat 🙂 

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1,5 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pesto
Soltørka tomat
Skiva ost
Gjerne litt pizzakrydder

(PS! Deiga er veldig enkel å jobbe med!!!) 

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pesto, ha over biter av soltørka tomat og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt ekstra krydder (eg hadde litt oregano og dolly dimples pizzakrydder). Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på eit steikebrett med bakepapir. Du treng to steikebrett til denne oppskrifta (eit brett pr. runde leive med 8 stk). Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 30 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.Tips og alternativer*
♦ Du kan bytte ut havremjøl med sammalt speltmjøl/kveitemjøl eller anna grov mjøltype.

♦ Bruk sjølvsagt det fyllet du ønsker! Kanskje du foretrekker pizzasaus eller kremost framfor pesto? Vil bytte ut soltørka tomat med fetaost eller grønnsaker? Lag din egen vri!

♦ Horna er heilt supre å fryse. Varm opp i steikeovnen eller mikrobølgeovnen, og dei smaker som nystekt 🙂

Håper fleire vil prøve seg♥ Å ete ein vegetarisk middag i veka er noko absolutt alle kan få til, og det treng på ingen måte å gå ut over smaken 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

16 kommentarer

 1. Hvilket mel kan man bruke i stedenfor spelt/hvetemel for å kunne lage disse glutenfri

  1. Då vil eg heller anbefale deg å lage en tilpassa, glutenfri oppskrift 🙂

 2. Hei☺️ forslag på retter man kan lage med hermatisert frukt? Har en haug med ananasbokser, men lite kreativ desverre. Hadde vært supert med et innlegg om dette!

  1. Hei! Eg bruker det ikkje i stort anna enn salater/fruktsalater for å vere heilt ærlig 🙂

 3. Madelen

  Hei! Sannsynligheten for at jeg nå har cøliaki er meget stor, og jeg finner da glede i at du har mye glutenfritt, som også er sukkerfritt. Det jeg lurer på er om du har en samlet mappe med alle oppskriftene? 😀

  1. Hei! Nei, det har eg nok dessverre ikkje… Men nesten alle oppskrifter eg har (utenom gjærbakst) er naturlig glutenfri, eller kan med enkle grep lagast glutenfri. Står ofte under «tips og alternativ» i oppskrifta 🙂

   1. Madelen

    Det er helt i orden! Takk for tips 😀 Jeg får prøve å lage meg min egne lille oversikt over de oppskrifter jeg vil bruke. Det fine med dine oppskrifter er at mye både er sunt og glutenfritt. Det setter jeg stor pris på!

   2. Takk for det, det er veldig kjekt å lese!! 🙂 Så må du berre spørre om det er noko du lurer på ift ingredienser og oppskrifter!

 4. Disse ser skikkelig knall ut! Ha ei flott uke 🙂

  1. Takk det samme, Malene 😀

 5. Camilla

  Har ikke eltemaskin, hvordan ville du gjort det uten? Er generelt dårlig/uerfaren på bakst.

  1. Elte for hand, men du må holde på ei stund (15-25 minutt) 🙂

 6. Kan man la deigen stå i kjøleskapet/kjøkkenbenken over natten?

  1. Tja, det går sikkert fint 🙂 Har ikkje langtidsheva slik type gjærdeig sjølv. Eg ville ikkje brukt meir enn 1/3-1/2 av gjærmengden og latt deiga stå i kjøleskapet i tilfelle.

 7. Horn

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *