Sunn, rask og enkel pølsegryte

God onsdag!

La meg presentere vekas ønskeoppskrift! De som følger meg på instagram fikk med seg at eg la et bilde på instastories på søndag der eg spurte om de hadde ei ønskeoppskrift eg skulle lage. Planen var å plukke ut 1-2 oppskrifter, lage desse og dele iløpet av veka. Det kom inn veldig mange gode forslag, og fleire av forslaga fletta seg inn i kvarandre. Derfor føler eg faktisk at eg har truffe veldig mange med vekas ønskeoppskrift; Digg høstgryte, barnevennlig gryte, alt-i-en gryte middag, sunn og enkel middag for kresne barn, middag som kan klargjerast kvelden før, gryte med masse (skjulte) grønnsaker, middag på maks 30 minutt, og sist, men ikkje minst PØLSEGRYTE!

Har eg ikkje slått mange fluer i en smekk så veit ikkje eg? Planen var å vente til torsdag-fredag med denne oppskrifta, men sidan så sinnsjukt mange etterspurte den på instagram igår, så tenker eg at det er en fin onsdagsmiddag å dele 🙂 Kanskje nokon allerede vil lage gryta idag?

Det er jo en super kvardagsmiddag som både er sunn, rask og enkel, og ikkje minst passer utmerket som familiemiddag. I pølsegryta har eg lurt inn massevis av friske grønnsaker, gryta lager du i en og samme kjele, og den er ferdig på under halvtimen.

Når det kjem til kva type pølser du bruker så har det naturligvis mykje å sei for ferdig resultat, både smak og sunnhet. Kvar gang eg lager middag med pølser så er eg på utkikk etter pølse med mest mulig kjøtt. Det har alltid vore lokale pølser med over 90% kjøtt og uten mykje tullball. Desse har ein mykje bedre konsistens og smak også. Eit sunt og godt alternativ som eg anbefaler.

Denne gangen fant eg ikkje desse pølsene, og endte med å bruke Gilde Go´og mager grillpølse. Desse inneholder 65% kjøtt og er absolutt eit OK alternativ, og er både glutenfri og melkefri. Men, du bestemmer sjølvsagt heilt sjølv kva pølser du bruker 😉

Sunn pølsegryte, ca. 4 personer*
500 g valgfri pølser
1 løk
1 paprika
2 store gulerøtter
1 kartong, 400 g hakkede tomater
1 glass, 180 g tomatpurè
3,5 dl kyllingkraft/utblanda kyllingbuljong
2 dl matfløyte
1 ss smør til steiking
krydder: 1 ts paprikakrydder + 1/2 ts spisskumin + 1/2 ts grovkverna chili
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt paprika og gulrot i terninger og grovhakk løken. Fres løk i smør til den er blank. Ha oppi paprika, gulrot og krydder og la det frese eit par minutt.

2. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og kyllingkraft/buljong. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt.

3. Tilsett deretter pølsebiter og matfløyte. La gryta småkoke 3-4 minutt medan du smaker til med salt, pepper og eventuelt litt meir krydder.

4. Server straks med valgfritt tilbehør! Vi hadde grov fullkornspasta (denne kan du også koke i gryta for å få absolutt alt-i-en-gryte), men du kan servere med både potet, potetmos, søtpotetmos, ris, quinia, bulgur m.m….

Tips og alternativer*
– Kryddermengden gir en mild og god pølsegryte som passer perfekt for barn. Ønsker du ei pølsegryte med litt meir futt i, kan du bruke litt ekstra krydderier. Smak til!

– Gryta er naturlig glutenfri. For melkefri gryte bytter du smør med olje/kokosfett, og matfløyte med original kokosmelk eller alternativ fløyte. Bruk laktosefri fløyte for laktosefri gryte (du kan fint bruke kremfløyte). Hugs alltid å dobbeltsjekke pølsene om du har allergier 🙂

Eg veit de blir så glade når eg tipser om korleis middagen kan klargjerast kvelden i forvegen… Dette er nemlig ein super middag som du kan (nesten) fullføre kvelden før. Følg oppskrifta til punkt 3, avkjøl og sett gryta i kjøleskapet. Når du kjem heim fra jobb gjenstår det kun å koke opp, tilsette pølsebiter, matfløyte og smake til. Middagen kan stå på bordet iløpet av 5-10 minutt!

Eg håper gryta faller i smak! Denne trur eg virkelig kan bli ein suksess hos både eldre og yngre, barnefamilier og ungdommer, kresne og ikkje kresne. Prøv sjølv og gi meg gjerne en tilbakemelding 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Deler du matbilder fra oppskriftene mine blir eg veldig glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene, det er så kjekt å følge med! Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER

38 kommentarer

 1. Denne oppskrifta såg god ut – har sakna ei lettvint glutenfri pølsegryte, så denne skal prøvast 🙂

  1. Håper gryta faller i smak, Liv Janne 😀

 2. Høres veldig godt ut – dette må jeg prøve en dag! Vet du om denne kan fryses?

  1. Så bra, Malin! Eg er usikker på korleis den er etter frysing, men ganske sikker på at det går heilt fint 🙂

 3. Ingvild

  Hei! Eg reagerer på chilli, eg trenger ikkje å bruke chilli ?

  1. Hei! Nei, sjølvsagt ikkje 🙂

 4. Martine

  Dette skal prøves ut i dag!
  Supert med middager som er innholdsrike, men som man ikke bruker så lang tid på! 😀

  1. Ikkje sant! Heilt toppers 😀 Håper gryta falt i smak 🙂

 5. rebekka

  tenkte eg ville prøve denne gryta. trur du det går fint å bruke chorizo pølse i gryta ?:)

  1. Så absolutt! Litt meir futt i, men det er nok berre godt det 🙂

 6. Denne skal eg prøve i dag
  Eit spørsmål, sikkert litt dumt men
  Ang kyllingbuljong : gjere du det som står på pakken, og deretter måle opp 3 dl ? Eller tar du berre tre dl vann og blanda ut og koka opp i gryta ?
  Har kanskje ikkje så mykje å seie men Bruka lite buljong

  1. Hei Turid! Berre å ta 3 dl vatn og kyllingbuljong i gryta – så koker det og blander seg sjølv 🙂

 7. Heia!
  Lagde denne pølsegryta i dag. Den var kjæmpegod. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter.

  1. Hei Nina! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, det er veldig kjekt 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!

 8. Veronika

  Hvorfor ble min suppe litt sur? Ganske sikker på jeg fulgte oppskriften

  1. Sur? Den var ny! Men smaken vil variere litt ut fra kva typer hakka tomater/tomatpure ein bruker. Visst den blir sur neste gang kan du nøytralisere med litt sødme (sukker, sukrin, honning…) 🙂

 9. For oss med pirkete barn…funker det å kjøre suppa med stavmikser før man tar i pølsene tror du? Eller vil det bli tar konsistens?

  1. Neida, det trur eg skal gå heilt fint. Den blir nok ganske så fyldig i konsistensen, men juster eventuelt med litt ekstra væske om nødvendig 😀

 10. Denne gryta var nydelig! Middagsfavoritt for store og små.

  1. Herlig, Hanne! Det er veldig kjekt å lese 😀

 11. Hei! Kan denne fryses og varmes i mikrobølgeovn fra fryseren? 🙂

  1. Det går nok heilt fint 🙂

 12. Frøken M

  Vart veldig bra fredag i sofaen med denne! syns då eg stod og rørte at det var verdas største gryte til oss to, men nesten tomt no. Haha takk for oppskrift!

  1. Haha, fantastisk! Det er eit godt tegn 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!

 13. Tonje Haugan

  Kjempegod gryte som har blitt en favoritt her i huset, veldig god med bønner i også

  1. Bønner er godt i ALT 😀 Kjekt du likte gryta, Tonje!

 14. Maren Sundstrøm Wilberg

  Prøvde denne i dag, fantastisk god

  1. Så kjekt å lese, Maren 😀

 15. Veldig god pølsegryte! Jeg bruker å mose grønnsakene, så tar oppi 4 dl vann istedenfor 3,5 dl, da bli det veldig bra Også blir den veldig god dagen etterpå, så perfekt som restemat!

  1. Så kjekt gryta falt i smak, Julie 🙂

 16. Ingeborg

  Hei!
  Tenkte å prøve denne med vegetarpølser, tror du jeg kan bruke grønnsaksbuljong istedenfor kyllingkraft/kyllingbuljong?

  1. Hei!
   Ja, så absolutt 🙂

 17. Hei:). Jeg fikk kokeboka di til jul og har så langt prøvd meg på pizzaen med havrebunn (en hit!), spicy enchiladas, denne pølsegryta, havrepannekakene og hvitløksbrødet. Herlig!!! Takk for inspirasjon:). I morra blir det kikertboller

  1. Så hyggelig å lese, Merethe 😀 Håper eg kan inspirere med mange fleire oppskrifter framover <3

 18. Lagde denne nydelige gryta med karbonadedeig, funka også veldig bra

 19. Pølsegryte-elsker!

  Denne så veldig godt ut! Jeg er allergisk mot paprika, finnes det et annet godt alternativ jeg kan bruke?

  1. Linda Stuhaug

   Du kan bruke kva som helst av andre grønnsaker, eller berre meir gulrot for eksempel 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *