Linda Stuhaug

Annonse

24. oktober 2018

Sunn, rask og enkel pølsegryte

Sunn, rask og enkel pølsegryte
God onsdag!
La meg presentere vekas ønskeoppskrift! De som følger meg på instagram fikk med seg at eg la et bilde på instastories på søndag der eg spurte om de hadde ei ønskeoppskrift eg skulle lage. Planen var å plukke ut 1-2 oppskrifter, lage desse og dele iløpet av veka. Det kom inn veldig mange gode forslag, og fleire av forslaga fletta seg inn i kvarandre. Derfor føler eg faktisk at eg har truffe veldig mange med vekas ønskeoppskrift; Digg høstgryte, barnevennlig gryte, alt-i-en gryte middag, sunn og enkel middag for kresne barn, middag som kan klargjerast kvelden før, gryte med masse (skjulte) grønnsaker, middag på maks 30 minutt, og sist, men ikkje minst PØLSEGRYTE!
Har eg ikkje slått mange fluer i en smekk så veit ikkje eg? Planen var å vente til torsdag-fredag med denne oppskrifta, men sidan så sinnsjukt mange etterspurte den på instagram igår, så tenker eg at det er en fin onsdagsmiddag å dele 🙂 Kanskje nokon allerede vil lage gryta idag?
Det er jo en super kvardagsmiddag som både er sunn, rask og enkel, og ikkje minst passer utmerket som familiemiddag. I pølsegryta har eg lurt inn massevis av friske grønnsaker, gryta lager du i en og samme kjele, og den er ferdig på under halvtimen.
Når det kjem til kva type pølser du bruker så har det naturligvis mykje å sei for ferdig resultat, både smak og sunnhet. Kvar gang eg lager middag med pølser så er eg på utkikk etter pølse med mest mulig kjøtt. Det har alltid vore lokale pølser med over 90% kjøtt og uten mykje tullball. Desse har ein mykje bedre konsistens og smak også. Eit sunt og godt alternativ som eg anbefaler.
Denne gangen fant eg ikkje desse pølsene, og endte med å bruke Gilde Go´og mager grillpølse. Desse inneholder 65% kjøtt og er absolutt eit OK alternativ, og er både glutenfri og melkefri. Men, du bestemmer sjølvsagt heilt sjølv kva pølser du bruker 😉
Sunn pølsegryte, ca. 4 personer* 500 g valgfri pølser 1 løk 1 paprika 2 store gulerøtter 1 kartong, 400 g hakkede tomater 1 glass, 180 g tomatpurè 3,5 dl kyllingkraft/utblanda kyllingbuljong 2 dl matfløyte 1 ss smør til steiking krydder: 1 ts paprikakrydder + 1/2 ts spisskumin + 1/2 ts grovkverna chili salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kutt paprika og gulrot i terninger og grovhakk løken. Fres løk i smør til den er blank. Ha oppi paprika, gulrot og krydder og la det frese eit par minutt.
2. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og kyllingkraft/buljong. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt.
3. Tilsett deretter pølsebiter og matfløyte. La gryta småkoke 3-4 minutt medan du smaker til med salt, pepper og eventuelt litt meir krydder.
4. Server straks med valgfritt tilbehør! Vi hadde grov fullkornspasta (denne kan du også koke i gryta for å få absolutt alt-i-en-gryte), men du kan servere med både potet, potetmos, søtpotetmos, ris, quinia, bulgur m.m….
Tips og alternativer* – Kryddermengden gir en mild og god pølsegryte som passer perfekt for barn. Ønsker du ei pølsegryte med litt meir futt i, kan du bruke litt ekstra krydderier. Smak til!
– Gryta er naturlig glutenfri. For melkefri gryte bytter du smør med olje/kokosfett, og matfløyte med original kokosmelk eller alternativ fløyte. Bruk laktosefri fløyte for laktosefri gryte (du kan fint bruke kremfløyte). Hugs alltid å dobbeltsjekke pølsene om du har allergier 🙂
Eg veit de blir så glade når eg tipser om korleis middagen kan klargjerast kvelden i forvegen… Dette er nemlig ein super middag som du kan (nesten) fullføre kvelden før. Følg oppskrifta til punkt 3, avkjøl og sett gryta i kjøleskapet. Når du kjem heim fra jobb gjenstår det kun å koke opp, tilsette pølsebiter, matfløyte og smake til. Middagen kan stå på bordet iløpet av 5-10 minutt!
Eg håper gryta faller i smak! Denne trur eg virkelig kan bli ein suksess hos både eldre og yngre, barnefamilier og ungdommer, kresne og ikkje kresne. Prøv sjølv og gi meg gjerne en tilbakemelding 🙂
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Deler du matbilder fra oppskriftene mine blir eg veldig glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene, det er så kjekt å følge med! Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

God onsdag!

La meg presentere vekas ønskeoppskrift! De som følger meg på instagram fikk med seg at eg la et bilde på instastories på søndag der eg spurte om de hadde ei ønskeoppskrift eg skulle lage. Planen var å plukke ut 1-2 oppskrifter, lage desse og dele iløpet av veka. Det kom inn veldig mange gode forslag, og fleire av forslaga fletta seg inn i kvarandre. Derfor føler eg faktisk at eg har truffe veldig mange med vekas ønskeoppskrift; Digg høstgryte, barnevennlig gryte, alt-i-en gryte middag, sunn og enkel middag for kresne barn, middag som kan klargjerast kvelden før, gryte med masse (skjulte) grønnsaker, middag på maks 30 minutt, og sist, men ikkje minst PØLSEGRYTE!

Har eg ikkje slått mange fluer i en smekk så veit ikkje eg? Planen var å vente til torsdag-fredag med denne oppskrifta, men sidan så sinnsjukt mange etterspurte den på instagram igår, så tenker eg at det er en fin onsdagsmiddag å dele 🙂 Kanskje nokon allerede vil lage gryta idag?

Det er jo en super kvardagsmiddag som både er sunn, rask og enkel, og ikkje minst passer utmerket som familiemiddag. I pølsegryta har eg lurt inn massevis av friske grønnsaker, gryta lager du i en og samme kjele, og den er ferdig på under halvtimen.

Når det kjem til kva type pølser du bruker så har det naturligvis mykje å sei for ferdig resultat, både smak og sunnhet. Kvar gang eg lager middag med pølser så er eg på utkikk etter pølse med mest mulig kjøtt. Det har alltid vore lokale pølser med over 90% kjøtt og uten mykje tullball. Desse har ein mykje bedre konsistens og smak også. Eit sunt og godt alternativ som eg anbefaler.

Denne gangen fant eg ikkje desse pølsene, og endte med å bruke Gilde Go´og mager grillpølse. Desse inneholder 65% kjøtt og er absolutt eit OK alternativ, og er både glutenfri og melkefri. Men, du bestemmer sjølvsagt heilt sjølv kva pølser du bruker 😉

Sunn pølsegryte, ca. 4 personer*
500 g valgfri pølser
1 løk
1 paprika
2 store gulerøtter
1 kartong, 400 g hakkede tomater
1 glass, 180 g tomatpurè
3,5 dl kyllingkraft/utblanda kyllingbuljong
2 dl matfløyte
1 ss smør til steiking
krydder: 1 ts paprikakrydder + 1/2 ts spisskumin + 1/2 ts grovkverna chili
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt paprika og gulrot i terninger og grovhakk løken. Fres løk i smør til den er blank. Ha oppi paprika, gulrot og krydder og la det frese eit par minutt.

2. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og kyllingkraft/buljong. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt.

3. Tilsett deretter pølsebiter og matfløyte. La gryta småkoke 3-4 minutt medan du smaker til med salt, pepper og eventuelt litt meir krydder.

4. Server straks med valgfritt tilbehør! Vi hadde grov fullkornspasta (denne kan du også koke i gryta for å få absolutt alt-i-en-gryte), men du kan servere med både potet, potetmos, søtpotetmos, ris, quinia, bulgur m.m….

Tips og alternativer*
– Kryddermengden gir en mild og god pølsegryte som passer perfekt for barn. Ønsker du ei pølsegryte med litt meir futt i, kan du bruke litt ekstra krydderier. Smak til!

– Gryta er naturlig glutenfri. For melkefri gryte bytter du smør med olje/kokosfett, og matfløyte med original kokosmelk eller alternativ fløyte. Bruk laktosefri fløyte for laktosefri gryte (du kan fint bruke kremfløyte). Hugs alltid å dobbeltsjekke pølsene om du har allergier 🙂

Eg veit de blir så glade når eg tipser om korleis middagen kan klargjerast kvelden i forvegen… Dette er nemlig ein super middag som du kan (nesten) fullføre kvelden før. Følg oppskrifta til punkt 3, avkjøl og sett gryta i kjøleskapet. Når du kjem heim fra jobb gjenstår det kun å koke opp, tilsette pølsebiter, matfløyte og smake til. Middagen kan stå på bordet iløpet av 5-10 minutt!

Eg håper gryta faller i smak! Denne trur eg virkelig kan bli ein suksess hos både eldre og yngre, barnefamilier og ungdommer, kresne og ikkje kresne. Prøv sjølv og gi meg gjerne en tilbakemelding 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Deler du matbilder fra oppskriftene mine blir eg veldig glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene, det er så kjekt å følge med! Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

40 Kommentarer

I

Ingrid

30. mai 2022

Måå bare gi en tilbakemelding på denne. Denne har vi laget så mange ganger, en stor hverdagsfavoritt! Har tipset mange om oppskriften, og alle som har smakt den/laget den selv har også elsket den 😍👌🏼

Linda Stuhaug

1. juni 2022

Så hyggelig å lese, Ingrid! Takk for tilbakemelding, setter eg pris på🥰

V

Veronika

17. november 2018

Hvorfor ble min suppe litt sur? Ganske sikker på jeg fulgte oppskriften

Linda Stuhaug

18. november 2018

Sur? Den var ny! Men smaken vil variere litt ut fra kva typer hakka tomater/tomatpure ein bruker. Visst den blir sur neste gang kan du nøytralisere med litt sødme (sukker, sukrin, honning…) 🙂

N

Nina

8. november 2018

Heia! Lagde denne pølsegryta i dag. Den var kjæmpegod. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter.

Linda Stuhaug

8. november 2018

Hei Nina! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, det er veldig kjekt 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!

T

Turid

30. oktober 2018

Denne skal eg prøve i dag Eit spørsmål, sikkert litt dumt men Ang kyllingbuljong : gjere du det som står på pakken, og deretter måle opp 3 dl ? Eller tar du berre tre dl vann og blanda ut og koka opp i gryta ? Har kanskje ikkje så mykje å seie men Bruka lite buljong

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Hei Turid! Berre å ta 3 dl vatn og kyllingbuljong i gryta – så koker det og blander seg sjølv 🙂

r

rebekka

29. oktober 2018

tenkte eg ville prøve denne gryta. trur du det går fint å bruke chorizo pølse i gryta ?:)

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Så absolutt! Litt meir futt i, men det er nok berre godt det 🙂

M

Martine

25. oktober 2018

Dette skal prøves ut i dag! Supert med middager som er innholdsrike, men som man ikke bruker så lang tid på! 😀

Linda Stuhaug

25. oktober 2018

Ikkje sant! Heilt toppers 😀 Håper gryta falt i smak 🙂

I

Ingvild

24. oktober 2018

Hei! Eg reagerer på chilli, eg trenger ikkje å bruke chilli ?

Linda Stuhaug

24. oktober 2018

Hei! Nei, sjølvsagt ikkje 🙂

M

Malin

24. oktober 2018

Høres veldig godt ut – dette må jeg prøve en dag! Vet du om denne kan fryses?

Linda Stuhaug

24. oktober 2018

Så bra, Malin! Eg er usikker på korleis den er etter frysing, men ganske sikker på at det går heilt fint 🙂

L

Liv Janne

24. oktober 2018

Denne oppskrifta såg god ut – har sakna ei lettvint glutenfri pølsegryte, så denne skal prøvast 🙂

Linda Stuhaug

24. oktober 2018

Håper gryta faller i smak, Liv Janne 😀

M

Marthine

4. mai 2021

Lagde denne nydelige gryta med karbonadedeig, funka også veldig bra

Linda Stuhaug

5. mai 2021

Så bra 😀

S

Silje

2. april 2019

Hei! Kan denne fryses og varmes i mikrobølgeovn fra fryseren? 🙂

Linda Stuhaug

2. april 2019

Det går nok heilt fint 🙂

M

Merete

7. januar 2021

Hei:). Jeg fikk kokeboka di til jul og har så langt prøvd meg på pizzaen med havrebunn (en hit!), spicy enchiladas, denne pølsegryta, havrepannekakene og hvitløksbrødet. Herlig!!! Takk for inspirasjon:). I morra blir det kikertboller

Linda Stuhaug

8. januar 2021

Så hyggelig å lese, Merethe 😀 Håper eg kan inspirere med mange fleire oppskrifter framover <3

H

Hanne

17. januar 2019

Denne gryta var nydelig! Middagsfavoritt for store og små.

Linda Stuhaug

18. januar 2019

Herlig, Hanne! Det er veldig kjekt å lese 😀

M

Maja

15. januar 2019

For oss med pirkete barn…funker det å kjøre suppa med stavmikser før man tar i pølsene tror du? Eller vil det bli tar konsistens?

Linda Stuhaug

15. januar 2019

Neida, det trur eg skal gå heilt fint. Den blir nok ganske så fyldig i konsistensen, men juster eventuelt med litt ekstra væske om nødvendig 😀

P

Pølsegryte-elsker!

2. januar 2022

Denne så veldig godt ut! Jeg er allergisk mot paprika, finnes det et annet godt alternativ jeg kan bruke?

Linda Stuhaug

2. januar 2022

Du kan bruke kva som helst av andre grønnsaker, eller berre meir gulrot for eksempel 😀

F

Frøken M

31. mai 2019

Vart veldig bra fredag i sofaen med denne! syns då eg stod og rørte at det var verdas største gryte til oss to, men nesten tomt no. Haha takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Haha, fantastisk! Det er eit godt tegn 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!

T

Tonje Haugan

19. februar 2020

Kjempegod gryte som har blitt en favoritt her i huset, veldig god med bønner i også

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Bønner er godt i ALT 😀 Kjekt du likte gryta, Tonje!

J

Julie

19. mars 2020

Veldig god pølsegryte! Jeg bruker å mose grønnsakene, så tar oppi 4 dl vann istedenfor 3,5 dl, da bli det veldig bra Også blir den veldig god dagen etterpå, så perfekt som restemat!

Linda Stuhaug

20. mars 2020

Så kjekt gryta falt i smak, Julie 🙂

M

Maren Sundstrøm Wilberg

26. februar 2020

Prøvde denne i dag, fantastisk god

Linda Stuhaug

26. februar 2020

Så kjekt å lese, Maren 😀

I

Ingeborg

22. november 2020

Hei! Tenkte å prøve denne med vegetarpølser, tror du jeg kan bruke grønnsaksbuljong istedenfor kyllingkraft/kyllingbuljong?

Linda Stuhaug

22. november 2020

Hei! Ja, så absolutt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg