Kyllingsalat med pasta & pesto

Heisann!

Kan eg friste med en skikkelig smakfull kyllingsalat med mykje godt? Denne har så mange gode smaker og konsistenser at eg får hjerter i augene og vatn i munn av å skrive dette innlegget… Kylling, pasta, pesto, fetaost, soltørka tomat og digge grønnsaker – kan det bli bedre? Neppe!

Kyllingsalaten passer virkelig til det meste. Du kan ete den som en lettvint middag, ha til lunsj (perfekt venninnelunsj!), lage og fordele i matpakken utover veka, den passer utmerket til tapasbordet/koldtbordet… En smakfull kyllingsalat som er veldig anvendelig!

Du trenger, 1 stor skål 
200 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
450 g kyllingfilet
1 gul paprika
1 pk cherrytomater
1 pk ruccola
1 bunt vårløk
4 ss grønn pesto
100 g soltørka tomat
150 g fetaost
smør, salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt kyllingfilet i biter. Gjennomsteik i smør med salt og pepper. Avkjøl.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

3. Bland pestoen inn i pasta- og kyllingbitane.

4. Kutt opp grønnsakene i passelige biter, soltørka tomat i små biter og del opp fetaost om du bruker blokk. Bland deretter alt godt sammen.

5. Ha kyllingsalaten over i ei skål og server♥

Har du rester igjen av kyllingsalaten oppbevarer du dette i kjøleskapet. Står seg fint eit par dager 🙂 Et til kveldsmat eller ha med i matpakken:

Det hadde eg! En stor (djup) matboks med denne digge kyllingsalaten smakte nydelig i matpakken på jobb dagen etterpå. Heilt supert påfyll midt på dag♥Eg blir så glad av alle desse fine fargane og får umiddelbart lyst på denne kyllingsalaten…

… er du overbevist om å prøve? Eg kryssa fingrane for det!

Har du kanskje en smakfull, digg kyllingsalat du er glad i? Eg kombinasjon du synes er heilt toppers? Del gjerne – er så kjekt å høyre fra dåkke og bli inspirert!

4 kommentarer

  1. Kristin

    Lager noe liknende, og måå ha avokado og ristede pinjekjerner i tillegg – ellers stort sett det samme, dvs med eller uten pasta alt etter som. Yummi!! 🙂

    1. Elska slike smakfulle salater – DET er faktisk mat eg kan forspise meg på, haha… 🙂

  2. Hei Linda. Har akkurat begynt å følge bloggen din og synes du lager mye spennede. Denne salaten er kjempegod og blir å finne på middagsbordet hos oss ofte fremover. Gleder meg til å utforske flere retter.

    1. Hei Anne! Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Håper eg kan inspirere deg mykje framover!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *