Linda Stuhaug

Annonse

5. november 2018

Krema spinatsuppe med egg

Krema spinatsuppe med egg
Hei!
Det er mandag igjen og som alltid kjøttfritt på menyen. Idag har eg en deilig spinatsuppe å dele, denne suppa lager du på ca. 20 minutt fra start til slutt. En super vegetarisk kvardagsmiddag med andre ord 😉 Doble gjerne oppskrifta om de er fleire som skal ete;
Du treng, 2 personer 300 g spinat (fersk eller fryst) 5 dl grønnsakskraft/buljong 1/2 løk 1-2 fedd kvitløk 100 g creme fraiche eller kokoskrem 1 ss smør eller olje til steiking salt og pepper
Slik gjer du: Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett grønnsakskraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks!
Som tilbehør kan du sjølvsagt servere det du ønsker. Kokte egg som topping på spinatsuppe er nydelig, og anbefalast virkelig – spesielt når det er fokus på vegetar 🙂
Eg serverte også med saftige, raske og grove scones;
Perfekt som tilbehør til suppe, eller med godt pålegg til frukost og lunsj. Deler gjerne oppskrift iløpet av veka om det er av interesse? 🙂
*
Ha en nydelig mandag! Eg jobber litt no på morgonkvisten, før eg skal i tannlegestolen og rotfylle ei veldig vond tann. Tannlegestolen er ikkje favorittplassen min, så skal ikkje skryte på meg noko god søvn i natt – men det blir jammen godt å få det gjort. Eg ser virkelig fram til å tygge (hard) mat på venstre side etter 1,5 år uten – og ikkje minst bli kvitt tannverken som har toppa kransekaka den siste veka! Ønsk meg lykke til!!!

Hei!

Det er mandag igjen og som alltid kjøttfritt på menyen. Idag har eg en deilig spinatsuppe å dele, denne suppa lager du på ca. 20 minutt fra start til slutt. En super vegetarisk kvardagsmiddag med andre ord 😉 Doble gjerne oppskrifta om de er fleire som skal ete;

Du treng, 2 personer
300 g spinat (fersk eller fryst)
5 dl grønnsakskraft/buljong
1/2 løk
1-2 fedd kvitløk
100 g creme fraiche eller kokoskrem
1 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper

Slik gjer du:
Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett grønnsakskraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.

Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks!

Som tilbehør kan du sjølvsagt servere det du ønsker. Kokte egg som topping på spinatsuppe er nydelig, og anbefalast virkelig – spesielt når det er fokus på vegetar 🙂

Eg serverte også med saftige, raske og grove scones;

Perfekt som tilbehør til suppe, eller med godt pålegg til frukost og lunsj. Deler gjerne oppskrift iløpet av veka om det er av interesse? 🙂

*

Ha en nydelig mandag! Eg jobber litt no på morgonkvisten, før eg skal i tannlegestolen og rotfylle ei veldig vond tann. Tannlegestolen er ikkje favorittplassen min, så skal ikkje skryte på meg noko god søvn i natt – men det blir jammen godt å få det gjort. Eg ser virkelig fram til å tygge (hard) mat på venstre side etter 1,5 år uten – og ikkje minst bli kvitt tannverken som har toppa kransekaka den siste veka! Ønsk meg lykke til!!!

Annonse

2 Kommentarer

L

Linn

22. mai 2022

Gjerne oppskrift på scones også🥰

Linda Stuhaug

23. mai 2022

Dei ligger ute🤗

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg