Krema spinatsuppe med egg

Hei!

Det er mandag igjen og som alltid kjøttfritt på menyen. Idag har eg en deilig spinatsuppe å dele, denne suppa lager du på ca. 20 minutt fra start til slutt. En super vegetarisk kvardagsmiddag med andre ord 😉 Doble gjerne oppskrifta om de er fleire som skal ete;

Du treng, 2 personer
300 g spinat (fersk eller fryst)
5 dl grønnsakskraft/buljong
1/2 løk
1-2 fedd kvitløk
100 g creme fraiche eller kokoskrem
1 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper

Slik gjer du:
Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett grønnsakskraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.

Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks!

Som tilbehør kan du sjølvsagt servere det du ønsker. Kokte egg som topping på spinatsuppe er nydelig, og anbefalast virkelig – spesielt når det er fokus på vegetar 🙂

Eg serverte også med saftige, raske og grove scones; 

Perfekt som tilbehør til suppe, eller med godt pålegg til frukost og lunsj. Deler gjerne oppskrift iløpet av veka om det er av interesse? 🙂 

*

Ha en nydelig mandag! Eg jobber litt no på morgonkvisten, før eg skal i tannlegestolen og rotfylle ei veldig vond tann. Tannlegestolen er ikkje favorittplassen min, så skal ikkje skryte på meg noko god søvn i natt – men det blir jammen godt å få det gjort. Eg ser virkelig fram til å tygge (hard) mat på venstre side etter 1,5 år uten – og ikkje minst bli kvitt tannverken som har toppa kransekaka den siste veka! Ønsk meg lykke til!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Elsa Serigstad

    Spinatsuppen skal lages her en av de første dagene Og lykke til hos tannlegen

    1. Så bra, Elsa 😀 Og tusen takk!!

  2. Den suppa så knall ut! Ja takk, jeg vil gjerne at du deler oppskriften på grove scones du har brukt til suppa! De så innmari gode ut!

    1. Dei var knallgode!!! Supre til suppe <3

  3. Ingebjørg

    MASSE MASSE lykke til !!!!!!

    1. Tuusen takk Ingebjørg!! 🙂 <3

  4. Åhh, de sconesa så bare gode utog ja takk til oppskrift od supper er aldri feil

    1. Då kjem det oppskrift iløpet av veka!! 🙂

  5. HeiN Hvorfor fungerer ikke appen din lenger?

    1. Den har vore nede i 2,5 år 😉

  6. Hei! Har et ønskeinnlegg – nemlig sunn, næringsrik og god eksamensmat for å ha med seg på universitetet! nå nærmer eksamensperioden seg med stormskritt, der man ofte sitter flere timer på universitetet, da er det godt å ha noe å spise på, og gjerne på studentbudsjett

    1. Skal notere meg det 🙂

  7. Hei Ja, takk til oppskriften på scones. Hvordan stavmikser har du, noe du kan anbefale ( gjerne en jeg kan bruke til å lage nøttesmør med)?

    1. Eg har stavmiksar fra Electrolux 🙂 Men bruker ikkje stavmiksar til nøttesmør – det er ikkje mulig. Då må du ha foodprosessor eller kraftig blendar 🙂