Laksepanne med krema pestosaus

Ja vi elsker alt-i-en-panne middager!

Iallefall nesten alt i en panne – både fisk, grønnsaker og saus. Det ekstra tilbehøret i form av for eksempel poteter kjem utenom i akkurat denne oppskrifta 🙂 En skikkelig smakfull, rask og enkel kvardagsmiddag – eg veit de er glad i slike typer middager, og håper virkelig at denne oppskrifta også slår an!

Laksepanne med krema pestosaus, ca. 4 personer
600 g laksefilet
1 brokkoli, i buketter
3 gulerøtter, i biter
1 paprika, i strimler
100 g spinat, grovhakka
1 beger, 300 g creme fraiche
4 dl melk
2 ss maisenna
3-5 ss grønn pesto
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Del laksefiletane i to på tvers. Krydre med salt og pepper, og steik i litt smør på begge sider til laksen nesten er gjennomstekt. Sett til side.

2. Ha brokkoli, gulrot og paprika i panna med en god skvett vatn. Steik i 4-5 minutter til vatnet er fordampa, før du tilsetter spinat og creme fraiche.

3. Rør maisenna ut i melka og tilsett i en tynn stråle i panna medan du rører godt. Kok opp under omrøring og la det småkoke til grønsakene har fått den konsistensen du ønsker.

4. Til slutt smaker du til med pesto, salt og pepper. Legg laksefiletane tilbake i panna og la laksen bli gjennomvarm. Server straks med ønska tilbehør 🙂

Tips og alternativer*
♦ Du kan sjølvsagt bytte ut grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.

♦ Laksen kan også byttast med anna type fisk, eventuelt kyllingfilet. Bruk fantastien og lag din egen vri!

♦  Synes du sausen er for tynn? Rør ut litt ekstra maisenna i en skvett med vatn, og tilsett forsiktig medan det koker til passelig konsistens.

Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det med både ris, bulgur, quinoa, potetbåter, søtpotet m.m. Server med akkurat det du liker best 🙂

Velbekomme – eg håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. OMG, dette var helt fantastisk! Tilogmed han som «ikke liker pesto», spiste 2 digre porsjoner Blir ikke siste gangen denne lages nei

    1. Er det sant? Fantastisk 😀 Takk for tilbakemelding, Irene!

  2. Denne var nydelig god. Takk for at du gang pĂ„ gang redder middagen nĂ„r kreativiteten streiker. Kommer garantert til Ă„ lage denne igjen. 🙂

    1. Fantastisk, Susanne! Veldig kjekt med positiv tilbakemelding, takk 🙂

  3. Denne var utrolig god!! Anbefales pÄ sterkeste Takk for matinspirasjon, Linda! Oppskriftene dine brukes mye

    1. Tusen takk for tilbakemelding, Sandra! Veldig kjekt du likte oppskrifta <3

  4. Nydelig mat. Serverte det til middagsgjester, alle momsett og syntes det kjempe godt.
    Takk for masse god inspirasjon

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese! Takk for tilbakemelding 😀

  5. Denne var virkelig utrolig god! Alltid pÄ jakt etter sunne, enkle og gode middager, noe jeg finner mye av pÄ bloggen din. SÄ tusen takk for det:)

    1. Takk for hygglig kommentar, Firda! Kjekt Ă„ lese <3

  6. Hei,

    Er det noe mulighet for Ă„ droppe maisenna? Er det evt. noe man kan erstatte det med?

    Retten virker helt nydelig!!

    1. Du kan bruke anna valgfri jevning 🙂 Men uten noko som helst vil sausen berre bli suppe.

      1. Takk for svar!

        Jeg har kun hvetemel, kunne det fungert? Bruker jeg da samme mengde som av maisenna?

      2. KveitemjĂžl fungrere ikkje pĂ„ samme mĂ„te som maisenna. DĂ„ mĂ„ du eventuelt lage en jevning av smĂžr og mjĂžl, ogsĂ„ spe pĂ„ med melka og tilsette resten av ingrediensane 🙂 Det er derfor eg bruker maisenna, mykje meir lettvint, hehe 🙂