Linda Stuhaug

Annonse

6. november 2018

Laksepanne med krema pestosaus

Laksepanne med krema pestosaus
Ja vi elsker alt-i-en-panne middager!
Iallefall nesten alt i en panne – både fisk, grønnsaker og saus. Det ekstra tilbehøret i form av for eksempel poteter kjem utenom i akkurat denne oppskrifta 🙂 En skikkelig smakfull, rask og enkel kvardagsmiddag – eg veit de er glad i slike typer middager, og håper virkelig at denne oppskrifta også slår an!
Laksepanne med krema pestosaus, ca. 4 personer 600 g laksefilet 1 brokkoli, i buketter 3 gulerøtter, i biter 1 paprika, i strimler 100 g spinat, grovhakka 1 beger, 300 g creme fraiche 4 dl melk 2 ss maisenna 3-5 ss grønn pesto salt og pepper
Slik gjer du: 1. Del laksefiletane i to på tvers. Krydre med salt og pepper, og steik i litt smør på begge sider til laksen nesten er gjennomstekt. Sett til side.
2. Ha brokkoli, gulrot og paprika i panna med en god skvett vatn. Steik i 4-5 minutter til vatnet er fordampa, før du tilsetter spinat og creme fraiche.
3. Rør maisenna ut i melka og tilsett i en tynn stråle i panna medan du rører godt. Kok opp under omrøring og la det småkoke til grønsakene har fått den konsistensen du ønsker.
4. Til slutt smaker du til med pesto, salt og pepper. Legg laksefiletane tilbake i panna og la laksen bli gjennomvarm. Server straks med ønska tilbehør 🙂
Tips og alternativer* ♦ Du kan sjølvsagt bytte ut grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.
♦ Laksen kan også byttast med anna type fisk, eventuelt kyllingfilet. Bruk fantastien og lag din egen vri!
♦ Synes du sausen er for tynn? Rør ut litt ekstra maisenna i en skvett med vatn, og tilsett forsiktig medan det koker til passelig konsistens.
Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det med både ris, bulgur, quinoa, potetbåter, søtpotet m.m. Server med akkurat det du liker best 🙂
Velbekomme – eg håper det frister!

Ja vi elsker alt-i-en-panne middager!

Iallefall nesten alt i en panne – både fisk, grønnsaker og saus. Det ekstra tilbehøret i form av for eksempel poteter kjem utenom i akkurat denne oppskrifta 🙂 En skikkelig smakfull, rask og enkel kvardagsmiddag – eg veit de er glad i slike typer middager, og håper virkelig at denne oppskrifta også slår an!

Laksepanne med krema pestosaus, ca. 4 personer
600 g laksefilet
1 brokkoli, i buketter
3 gulerøtter, i biter
1 paprika, i strimler
100 g spinat, grovhakka
1 beger, 300 g creme fraiche
4 dl melk
2 ss maisenna
3-5 ss grønn pesto
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Del laksefiletane i to på tvers. Krydre med salt og pepper, og steik i litt smør på begge sider til laksen nesten er gjennomstekt. Sett til side.

2. Ha brokkoli, gulrot og paprika i panna med en god skvett vatn. Steik i 4-5 minutter til vatnet er fordampa, før du tilsetter spinat og creme fraiche.

3. Rør maisenna ut i melka og tilsett i en tynn stråle i panna medan du rører godt. Kok opp under omrøring og la det småkoke til grønsakene har fått den konsistensen du ønsker.

4. Til slutt smaker du til med pesto, salt og pepper. Legg laksefiletane tilbake i panna og la laksen bli gjennomvarm. Server straks med ønska tilbehør 🙂

Tips og alternativer*
♦ Du kan sjølvsagt bytte ut grønnsakene med andre typer grønnsaker du liker og har tilgjengelig.

♦ Laksen kan også byttast med anna type fisk, eventuelt kyllingfilet. Bruk fantastien og lag din egen vri!

♦ Synes du sausen er for tynn? Rør ut litt ekstra maisenna i en skvett med vatn, og tilsett forsiktig medan det koker til passelig konsistens.

Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det med både ris, bulgur, quinoa, potetbåter, søtpotet m.m. Server med akkurat det du liker best 🙂

Velbekomme – eg håper det frister!

Annonse

24 Kommentarer

F

Frida

28. november 2018

Denne var virkelig utrolig god! Alltid på jakt etter sunne, enkle og gode middager, noe jeg finner mye av på bloggen din. Så tusen takk for det:)

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Takk for hygglig kommentar, Firda! Kjekt å lese <3

M

Mh

18. november 2018

Nydelig mat. Serverte det til middagsgjester, alle momsett og syntes det kjempe godt. Takk for masse god inspirasjon

Linda Stuhaug

18. november 2018

Så kjekt å lese! Takk for tilbakemelding 😀

S

Sandra

14. november 2018

Denne var utrolig god!! Anbefales på sterkeste Takk for matinspirasjon, Linda! Oppskriftene dine brukes mye

Linda Stuhaug

14. november 2018

Tusen takk for tilbakemelding, Sandra! Veldig kjekt du likte oppskrifta <3

S

Susanne

7. november 2018

Denne var nydelig god. Takk for at du gang på gang redder middagen når kreativiteten streiker. Kommer garantert til å lage denne igjen. 🙂

Linda Stuhaug

7. november 2018

Fantastisk, Susanne! Veldig kjekt med positiv tilbakemelding, takk 🙂

I

Irene

6. november 2018

OMG, dette var helt fantastisk! Tilogmed han som «ikke liker pesto», spiste 2 digre porsjoner Blir ikke siste gangen denne lages nei

Linda Stuhaug

7. november 2018

Er det sant? Fantastisk 😀 Takk for tilbakemelding, Irene!

H

Hanna

5. mars 2019

Hei, Er det noe mulighet for å droppe maisenna? Er det evt. noe man kan erstatte det med? Retten virker helt nydelig!!

Linda Stuhaug

6. mars 2019

Du kan bruke anna valgfri jevning 🙂 Men uten noko som helst vil sausen berre bli suppe.

H

Hanne

7. mars 2019

Takk for svar! Jeg har kun hvetemel, kunne det fungert? Bruker jeg da samme mengde som av maisenna?

Linda Stuhaug

8. mars 2019

Kveitemjøl fungrere ikkje på samme måte som maisenna. Då må du eventuelt lage en jevning av smør og mjøl, også spe på med melka og tilsette resten av ingrediensane 🙂 Det er derfor eg bruker maisenna, mykje meir lettvint, hehe 🙂

S

Solveig

20. november 2019

Kva trur du om eg byter ut crème fraiche og melk med kokosmelk? Skjønar jo at smaken blir annleis men konsistensen?

Linda Stuhaug

21. november 2019

Kjem an på kva konsistens kokosmelka har. Det er jo ulike merker som skiller seg på ulike måter. Eg vil anbefale kokoskrem i tilfelle for å få den beste konsistensen 🙂

C

Christine

2. mars 2023

Hvordan er denne å fryse ned? Hadde vært praktisk å fryse ned restene til en middag/lunsj senere, spesielt om man lager en ekstra stor porsjon. 😊

Linda Stuhaug

4. mars 2023

Vil tru det går fint, men eg har ikkje testa😊

R

Ruth Solveig

13. april 2020

Hei! Ser ut som ei veldig god oppskrift! Lurer berre på om eg kan bruke lettrømme i staden for creme fraiche?

Linda Stuhaug

14. april 2020

Hei! Det går sikkert fint 🙂 Håper det smaker!!

M

Maibritt

19. august 2022

Jeg byttet ut laksen med kylling, og tok litt mindre pesto, ellers fulgte jeg oppskriften - og det smakte kjempegodt!! Til og med min kresne 15 åring synes det. Jeg har satt denne på lista mi over gode middager som skal lages flere ganger.

Linda Stuhaug

21. august 2022

Så hyggelig😍

A

Anngunn

20. februar 2023

Denne var berre nydeleg 🙂

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Så hyggelig😁

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg