Annonse
12. november 2018
Enkel, proteinrik mandelgraut
Hei hopp, og god mandag!
I dag er vi i frukosthjørnet, eventuelt lunsj- eller kveldsmathjørnet, alt etter kva måltid du liker å ete en porsjon med næringsrik graut. Eg fikk nemlig en kommentar forrige veke; «Linda, er er så lei av havregraut til frukost. Men så er eg så glad i graut til frukost… Har du eit tips til en ny graut-vri som er kjapp å lage?»
Eg tipsa om både fløyelsmjuk havregrautog kjøleskapsgraut, men også mandelgraut. Dette delte eg oppskrift på først tilbake i 2015 HER. Mandelgraut er rett og slett graut kokt på mandelmjøl. Konsistensen blir fløyelsmjuk og grauten har en rik smak av mandler – det smaker nesten litt marsipan / kransekakemasse. Mindre karbohydrater, meir protein og fett, naturlig glutenfri og kan fint lagast melkefri med den melka du ønsker.
Når det gjeld mandelmjøl for å lage mandelgraut:
♦ Du kan bruke både vanlig mandelmjøl (kverna mandler) eller fettredusert mandelmjøl.
♦ Har du ikkje mandelmjøl kan du naturligvis blende mandler til mandelmjøl i en blendar eller kraftig foodprosessor.
♦ Eg synes smaken definitivt blir best når eg bruker vanlig mandelmjøl framfor fettredusert, men dette er smak og behag.
♦ Grauten blir meir næringsrik og mektig med vanlig mandelmjøl framfor fettredusert.
♦ MEN fettredusert mandelmjøl tiltrekker seg meir væske, det blir større volum og grauten treng ikkje koke like lenge. Bruker du vanlig mandelmjøl må grauten ha lengre koketid, og det er ikkje sikkert du treng å spe på med noko ekstra væske etter dei 2 første desiliterane i starten.
Du treng, 1 porsjon
50-60 g mandelmjøl
2-3 dl valgfri melk
en god klype salt
evt. litt valgfri søtning
Slik gjer du:
Kok opp mandelmjøl med 2 dl melk, la det småkoke nokre minutt til det begynner å tjukne. Spe på med resten av melka (kan hende du treng litt ekstra ved fettredusert mandelmjøl), tilsett salt og søtning og la grauten småkoke til passelig konsistens. Ha over i ei skål og nyt med den toppingen du liker 🙂
Eg har alltid foretrukket den klassiske toppingen med kanel, sukrin+ og eventuelt en smørklatt. Denne gangen friska eg opp skåla med nokre ferske bringebær i tillegg. Bruk gjerne frukt, bær, nøtter, nøttesmør, cottage cheese eller akkurat den toppingen du synes smaker digg på ei skål med graut 🙂 Vi er alle ulike og foretrekker ulike smaker!
Har du prøvd mandelgraut før? Kva liker du best som topping?
Visst du ikkje har prøvd – så er eg veldig spent på tilbakemelding om du prøver 😀 En fin variasjon til den tradisjonelle havregrauten!
Annonse
17 Kommentarer
Irene
20. november 2018
Linda Stuhaug
20. november 2018
Madelen
15. november 2018
Linda Stuhaug
15. november 2018
Madelen
16. november 2018
Linda Stuhaug
18. november 2018
Elisabeth
14. november 2018
Linda Stuhaug
14. november 2018
Heidi
12. november 2018
Linda Stuhaug
13. november 2018
Kine
12. november 2018
Linda Stuhaug
13. november 2018
Amalie
12. november 2018
Linda Stuhaug
13. november 2018
Sandra
16. januar 2019
Linda Stuhaug
16. januar 2019
Sandra
16. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR